joi, 13 august 2009

CONVULSII IN SISTEMUL MEDICAL ROMANESC ???

"POLITIE MEDICALA" CARE CONTESTA MEDICI ???

Toata saptamina la stiri si emisiuni diverse de televiziune , prezentatorii au pus in discutie autoritatea medicala care contesta dupa ani de zile un diagnostic dat de un alt medic specialist. In confuzia de intelegere evident s-au sesizat ca victime sub umilinta si batjocura si invalizi, si cei cu handicap grav.
Am simtit adinca compasiune pentru ei, si mi-am spus ca in tara asta abuzurile nu vor inceta niciodata. Cele mai flagrante abuzuri insa le fac politicienii murdari, care si-au cumparat locurile in parlament si ministere pe trenuri de varza, ciolane si te miri ce au tocat banii tarii, au tocat marunt credinta noastra in democratie si prosperitate, deturneaza fonduri din ministere dupa bunul plac catre unde le viseaza spatele intors de la tara si neamul acesta. Nimeni (observind analistipolitici, economici,) nu mai stie/ nu mai poate identifica un demnitar valoros profesional responsabil cu soarta tarii. Toti par o apa si-un pamint mocirlos. Toti sunt angrenati in cele mai murdare polemici despre toti din opozitii de partid. Noi toti romanii suntem suparati pe noi, pe tara, pe occident, pe dumnezeu, pe lume in general, pentru ca nu putem FI VERITABILII SUPRAVIETUITORI AI VREMURILOR TOTAL NETREBNICE fara a avea cicatrice adinci in suflete si constiinta.
Mare suparare pe guvernanti , pe demnitari directori de clinici si spitale NU MAI SUNT BANI ..Sarmanii binevoitori vor sa ajute oamenii bolnavi insa nu au fonduri disponibile. Volens- nolens- aceasta este scuza majoritar accesibila, majoritar acceptabila.de la minister.
Crizele economice se simt dureros in sistemul medical de multi ani, in special de catre cei cu afectiuni care necesita interventii chirurgicale. Preturile cerute de chirurgi sunt gigante pentru cei cu trai decent, insa cu certitudine au fost invatati cu astfel de sume de cei bogati. E greu sa fii dezvatat de la mult si foarte mult . Pe cei sarmani ii refuza automat, pot jura cu mina pe inima ca am fost martora la astfel de cazuri internata si eu cu probleme prin spitale.
Netratati corespunzator oamenii s-au agravat in afectiuni, urmare, incapabili sa faca fata normelor de lucru s-au pensionat. Sute de mii de pensionati pe caz de boala cu diagnostice in regula.
Pe linga ei foarte multi , au cumparat cu bani foarte multi diagnostice grave pentru grad 2 de pensionare insemnind 75% din salariu. Unii au demarat afaceri, altii s-au retras la tara si au pus pe picioare ferme, multi sunt plecati in strainatate. Prin sondaj au fost scosi din arhiva, au fost chemati la reevaluare medicala, nu s-au prezentat pentru ca nu sunt in tara.
O mare parte dintre cei investigati a fost retrimisa la fortele de munca. Unii aveau in dosarul medical internari/externari din spital pentru operartii chirurgicale de inima, rinichi, ficat, colecist, etc. In relitate s-a constatat ca nu au nici o urma lasata de bisturiu.
Doctorita foarte spirituala spuse, bine bolnavul poate avea trei rinichi, si i se scoate unul bolnav, poate altui bolnav i-a crescut ficatul , acceptabil ipotetic intrucit ficatul se regenereaza, dar unde este cicatricea de pe piele care ramine dovada toata viata ? Acest fenomen i-a facut pe multi dintre medicii acestui institut national sa para de gheata, necomunicativi/insensibili si foarte autoritari pe toata perioada investigatiilor.
Asa cum logic nu poti iubi pe cineva pina nu cunosti foarte bine calitatile , pe aceeasi logica medicii nu se lasa impresionati de nici un pacient care le trece pragul.
Marturisesc in primele zile am fost cu totul socata de tonurile reci si grave, am avut senzatia ca deranjez premeditat si nu avind motivatii esentiale. Un medic a tipat pur si simplu la mine- de ce doamna vreti sa va pensionati!? I-am raspuns uluita cu voce scazuta, eu solicit doar o prelungire ...
Sunt operata la un genunchi, considerind ca este dreptul meu , am solicitat o prelungire de concediu medical intrucit nu pot sa stau foarte mult in picioare, nu pasesc bine, nu indoi genunchiul bine, si pe deasupra ma supara coloana vertebrala. Am inregistrat gresit parerile unor avizati , sugerau ca sunt adusi la reevaluare pentru ca nu au dat suficienta spaga medicilor experti din localitatea natala.
Acum regret ca m-am pripit cu parerile, sunt perfect justificate atitudinile pline de rezerva si suspiciuni. Aproape am uitat ca am vazut oameni care schipatau in fata cabinetelor si topaiau tantosi dupa ce ieseau din policlinica. CASA DE PENSII plateste pensionarile medicale si evident trece prin criza alaturi de sistemul medical.
Am retinut din diferite discutii ca sunt considerati politia medicala , de aceea si titlul cu semn de intrebare.
Am aflat acestea din discutii cu medici diagnosticieni de la INEMRCM( institutul national de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca). Este nou infiintat exclusiv pentru a controla ca un forum suprem comisiile de expertiza din toata tara.
Intotdeauna impostorii si sarlatanii au avut beneficii in defavoarea celor care le meritau pe buna dreptate. Munca medicilor din institut este una foarte grea si foarte anevoioasa, va dura mult intrucit vor trebui adusi pe rind toti pensionatii medical care inca nu au virsta de pensie legala.
Multa rabdare, multa intelepciune imi recomand si sugerez tuturor celor in nevoi medicale Intre atitea convulsii generale; politice, sociale, institutionale, daca nu vom rezista este pentru ca nu mai are cine sa ne ajute in tara noastra, in plus nu stiu cit meritam ajutorul financiar si de specialitate a COMUNITATII EUROPENE . Nu stiu daca rufele mult prea murdare care trebuiesc spalate in familia nationala, vor putea capata vreodata o fata acceptabil, credibil de curata. FONDUL MONETAR INTERNATIONAL ne paote scoate din criza economica insa din criza psihosociala trebuie sa ne scoatem unii pe altii daca reconsideram valorile, si increderea in oameni. Este in crestere dimanica, involburata suspiciunea, vinovatia, complicitatea la jaf si tilharie in sisteme, este graitor de alarmant soarta semenilor pentru multi dintre cei vii nu mai conteaza.
Caracteristica generala este clasificata sub traiul existential de jungla"" scapa cine poate, invinge cel mai puternic, cel mai viclean jubileaza etc, din povestile initiatice ale junglei.
DUMNEZEU SI MAMA DUMNEZEE - pe care o sarbatorim ca un popor crestin sa ne ajute pe toti.
Oare formula exprimata prin recensamint sunt crestin _ cred in Dumnezeu, obliga divinitatea la miracole? Este o indifirenta colosala care bintuie din toate partile de putere si decizie.
Inainte de acere ceva lui Dumnezeu in calitate de crestin cred ca trebuie inainte de toate sa
oferim noi ceva Divinitatii pentru a confirma credinta/convingerile , atitudinile.
O mare majoritate apeleaza la DUMNEZEU in pragul falimentului psihotic, social, biologic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu