joi, 20 august 2009

MISIUNE IN DIMENSIUNEA JURNALISMULUI

MISIUNE IN DIMENSIUNEA JURNALISMULUI.
Este stiut faptul ca un segment mare in sistemul INFORMATIONAL( presa +audiovizual) reprezinta a patra putere in stat, dupa Parlament, Guvern si Justitie .Mass media intermediaza cele trei puteri cu celelalte sisteme civile si private cu o forta de inegalat. Presa ridica si coboara personaje pe scena politica dupa scenarii deseori parca desprinse din culisele groazei. Tot mai mult se constientizeaza la scara nationala faptul ca politicul are control dictatorial asupra trusturilor mediatice. Primele trei puteri furnizeaza informatiile massmediei functie de mizele si jocurile politice foarte mari. O prima concluzie de clasificare este ca sunt suficienti jurnalisti titani care demonstrind ca respecta normele deontologice si- au cistigat respectul si admiratia cititorilor, respectiv a telespactatorilor, prin diversitatea implicarilor in a pune fata in fata demnitarii cu analistii, cu profesionisti ai altor sisteme.
Astfel au fortat gasirea urgenta de solutii pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta in ansamblu general societatea de aproape doua decenii. In opozitie flagranta cu cei amintiti, sunt jurnalistii unor interese absconse. Constiinta in motorul centrifugal al societatii le-a intarit sufletul intr-atit incit se cred imuabili, de neatins/ de neinlocuit de INSTANTA SUPREMA DUMNEZEU. Nu putini dintre ei ( refuz sa-i amintesc) au primit semne despre minia lui Dumnezeu afectatii fiind chiar si membrii familiei. Pesemne nu ii iubesc( iubirea nepingarita de fapte si cuget genereaza siguranta si ocrotire in spatiul familiar) daca inca refuza sa-si reformeze atitudinile si formele de expresivitate.
Jurnalistul de profesie in actualitatea contemporana serveste o companie de presa privata.
Companiile de presa servesc trusturi ale unor personalitati aservite politic.
Nu este un secret pentru nimeni, ca partidele politice manifesta vizibil antipatii si simpatii in diferite directii. Cind se balacaresc intre ei de mai mare rusinea practic se petrece o insulta la adresa INTELIGENTEI INSTANTEI SUPREME DIVINITATEA. ? Cita onoare verticala si demnitate moral responsabila are politicul in ansamblu, iarasi nu este un secret= tot atita cit oglindeste natiunea in limpezimea izvoarelor ce o strabat. Suntem o societate intre valuri foarte tulburi, as spune si nedefinite intrucit nu prea stim cu precizie incotro se scurg eficientele trudei si calitatile autentice.
Atitudinea, gindirea si expresivitatea fiecarui jurnalist sunt instrumente de lucru spiritual care il pot califica ori dimpotriva descalifica ontologic si uman. Nu vreau sa dezvolt latura cu jurnalisti de scandal ai clanurilor paparatzi. Traiesc vinind si vinzind imoralitati pentru ca atita stiu atita fac. Pesemne se amuza teribil in caldurile erotice ale ''catelelor'' manifestate in vazul lumii stradal sau in cluburi destinate orgiilor. Daca nu ar rani adinc si nevindecabil deseori personalitati valoroase poate ar obtine circumstante atenuante. Viata in sistem capitalist este costisitoare, asigurarea surselor de existenta se produce prestind o meserie.
Conform asteptarilor intelectuale jurnalistii trebuie sa reflecte misiunea de a relata fapte si evenimente reale si mai presus de a identifica adevarul. Pentru intarirea acestei afirmatii folosesc simbolul POMUL CUNOASTERII- virfurile absorb energiile Iluminice si le transfera organizat spre toate ramurile trunchiului pina la radacini- energiile pamintului( apa+ minerale) sunt propulsate pe aceeasi retea pina in virfuri. Din pacate transferul energiilor informationale este deviant in societatea noastra. Multi considerind in clasele de jos popor de prosti. Prostia- limitare joasa a spiritului- nu inseamna ca reprezinta trandavia biologica , clasele de jos avind menirea sa asigure prelucrarea energiilor create de intelectuali.
Ca in toate profesiunile si jurnalistii pot fi notificati de la 5 ca nota de trecere pina la 10.
Incalificabil mi se pare efortul visceral al unor jurnalisti in competitie politica sa se desfinteze sa se trinteasca precum in box cind cel mai tare il face K.O pe adversar.
Inadmisibil cum un astfel de jurnalist ataca savanti si eruditi, academice personalitati din panteonul culturii romanesti.
? Pe cine pot insela acestia cu masca lor de cautatori de adevaruri, cu machiajul dialectical de luptatori intre editoriale si pagini jurnalistice pentru BINELE ROMANESC DECENT. Spun decent pentru ca suntem invatati tot de ei ca nu ne permitem mai mult( conform potentialului national al nivelelor de jos. Nu putini s-au exprimat ca romanii in general sunt inadaptati culturii lor, folosind expresii ofensatoare, agramati, inculti, murdari, puturosi , insiruind pe parcurs toate negativitatile sensului de om moral, harnic, responsabil.
Urmarind listele de pe net cu salariile din presa si televiziune se subintelege ca sunt platiti foarte bine de magnatii politici. Multi lucreaza in ambele trusturi, servind insa loial acelasi stapin evident raminind un mister care este virful ierarhic . Mai nou,( de cind criza la romani se invecheste) foarte mare putere de patrundere in constiinta colectiva o detine presa audiovizuala. Romanii se delecteaza cu emisiuni televizate cu stiri despre lumea in care traim. Aproape fiecare televiziune este companie privata a unor magnati romani in actionariat cu personalitati straine. Scot din calcul doar TVR fiind companie nationala.
Citeam zilele trecute in texte termeni precum iude, razbunatori, iresponsabili, imaturitate intelectuala in editorialele unor sa zisi grei in jurnalistica. Pai eu cred ca sunt grei intrucit atitea gunoaie poarta in constiinta lor incit asa par grei. folosind o alta metafora cei puri ontologic si uman sunt usori asemeni pasarilor, se ridica asupra tuturor obstacolelor ca soimii. Chiar si vulturii sunt deparazitari ai codrilor romanesti de rozatoare si daunatori. Doamne Dumnezeule Te conjur pogoare peste noi clementa si inteligenta Salvatoare scapa-ne de terminatorii neamului, mai ridica de pe umerii nostri incovoiati obezitatile animalice si megaavarii cu chipuri umane.
Te rog Doamne, este mai mult decit o saturatie este mai mult decit o lehamite generala este mai grav ca niciodata ce se petrece impotriva normelor umane si divine.
Si DUMNEZEU imi raspunde la rugaciuni- nu exista alternativa decit sa convingem INSTANTA SUPREMA EUROPEANA sa constituie expertize pentru scoaterea lor din tronurile politice aurite de lacomii si inrosite de sacrificiile indurate de o societate bolnava si total vlaguita. Vor cadea mogulii politici vor disparea cu coada intre picioare perversii morali si tradatori de pace si de armonie nationala. Au creat atita vilva mizerabila in mizele politice nationale incit nu ne mai spala rusinea nici oceanul Pacific .
Doamne Parinte creator - in slava ta plina de iubire, adevar si dreptate ridica si neamul romanesc. Amin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu