marți, 4 august 2009

INTRE PRINCIPII MORALE SI ETHOS CRESTIN

INTRE PRINCIPII MORALE SI ETHOS CRESTIN
In modernitatea crestina distinctia dintre principii morale si dogme si-a pierdut claritatea.
In diverse ipostaze s-au auzit frecvent expresii de genul; nu e bine sa judecam semenii, e bine sa vedem paiul din ochiul propriu si nu birna din ochiul celuilalt, cu masura cu care judeci cu aceea vei fi judecat, toate sintagmele au numitorul comun al dogmelor crestine- nu exprima un studiu- ultimatum moral dat de Divinitate. In opinia mea are relevanta bimilenara a unui sfat mistificat, care pledeaza pentru ignoranta prin complicitate- PENTRU INGHIDERE DE OCHI AL MINTII- prea putin a ilustrari de intelegere, toleranta, iertare. O teorie oricit ar fi de inaltatoare fara aplicabilitate interna si externa nu valoreaza esential.
Divinitatea nu ar putea inchide ochii sa nu vada erorile umanitatii dovedite deseori capitale. Nu cred ca Dumnezeu a admis ca lupii sa fie vreodata invatatori la oi, cum nu a admis ca fariseii sa propovaduiasca inteligenta creatoare si salvatoare fara sa o aplice pe sine intii si apoi pe semeni. Am studiat suficient textele crestine, substantialitatea cunoasterii divinitatii se afla exclusiv in parametrii impusi de intelegerea etapizata a teologilor.
Cred cu tarie ca biserica trebuie sa se revolutioneze in adevarurile tiparite, insa mai ales in constitutia biologica. Este foarte vaga distinctia dintre teologi autentici si teologi mercantilizati( care vind ideologiile crestine ale marilor sfinti). Curatenia in spatiu fizic trebuie inceputa cu minutiozitate in locurile cele mai murdare, pentru spiritualitate aceasta lucrare obliga transcenderea in imensa servitute fata de divinitate. Acest indemn suprem este indicat de evangheliile sfintilor apostoli.
A perpetua erori de intelegere este o blasfemie la sursa Divinitatii ilustrata lumii in diverse culturi. E ca si cum nu ar trebui sa mergem la medic atunci cind ne ataca virusii bolilor fatale, altminteri ca si cum nu ar trebui sa-i reclamam pe tilharii care ne jefuiesc, in propria casa, in propria tara, in propria inima, in propria minte in propriul suflet/spirit unde Divinitatea in timpul vietii isi construieste ALTAR- Divinitatea = Binele= adevarul= fericirea= libertatea de expresie atotmorala.
"Nu judeca pentru ca sa nu fi judecat", este una din normele crestine parafrazata in textele biblice. Insusi Mintuitorul Hristos intrupat in om cu ESENTA DUMNEZEIASCA a venit pe pamint sa judece lumea sa gaseasca solutii de indreptare, de orientare noua spre Morala DIVINA. Prima institutie judecata de Iisus la implinirea maturitatii intelectuale a fost chiar Biserica, avea certitudinea divina ca trebuie reformata substantial, considera ca este vinovata capital de toate suferintele comunitatilor in antichitate. Iisus a lasat posteritatii convingerea ca fiecare om a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, cel putin pina in clipa alunecari si afundarii omului in pacat. Daca omul are calitatile optim- rationamentale si spirituale atunci de ce nu ar emite judecati asupra dezorientarilor grave intr-o societate cu pretentii actuale de evolutie?
Daca un bun coleg/vecin/prieten/frate nu intervine in fata erorii primare, nu va interveni prin exercitiu studiat nici in fata erorilor capitale care in final il vor denatura in esentele cunoasterii.
In toate formele vechi de guvernare a fost evident faptul ca nu se dorea invatarea normelor binelui, cu cit majoritatea societatii era mai ignoranta/ nestiutoare cu atit beneficiile conducatorilor erau mai considerabile. Daca o vaca umbla cu balega pe ea pe ulitele satului, este dizgratioasa pentru omul rafinat prin igiena morala si fizica, insa de acceptat ca exceptie de la norma morala intrucit nu are constiinta, ori nu se poate curata pe sine, este datoria stapinului sa-i ofere igiena, automat insemnind igiena proprie. toate formele de religiie au fost invazive, s-au razboit intre ele pentru suprematie si autonomie egala cu sistemul guvernarii la scara planetara.
Cum sa stie omul simplu in formare, care este binele ( principiul pozitiv creator) fara distinctia clara a raului ( caderea, denaturarea, opozitia divinului) ? Binele implica mai ales ADEVARUL SUPREM - omul are chipul si asemanarea divina- Omul MORAL - nu exclusiv sacru conform clasificarii angelologice - are toate valentele de HIPERCONSTIINTA . abia pe urma toate adevarurile vietii progresive se conjuga in principiul pozitiv. Un alt numitor comun al tuturor timpurilor este adevarul ca omul a invatat cel mai profund din propriile greseli, astfel se poate interpreta ca divinitatea accepta greseala recunoscuta si indreptata individual.
Raul in multiple forme invazive devastatoare a patruns in toate sistemele biologice si psihosociale favorizat de ignoranta majoritara, a gasit frecvent adepti intru complicitate. In fapt biogeneza este virusata de opozantii divinitatii, antichristi cum ii numeste biserica crestina. Opinia mea sincera este ca toti cei morali trebuie sa judece in micro si macro anomaliile civilizatiei, sa-i arate lumii pe imorali, la nevoie sa-i poata izola justitia si cei in drept sa apere societatea de formele terorii, ar fi dovada ferma ca oamenii urmeaza pasii lui Hristos in aceeasi suprema vointa- Conexiunea si traiul in Divinitate.
Este o controversa contextuala vizibila intre principiile morale si cele crestine, putin probabil ca Iisus Hristos indumnezeit de propria HIPERCONSTIINTA sa fi emis asemenea rationamente.
Hiperconstiinta este finalitatea cunoasterii in plan terestru, inaltata pe fundamentele absolute ale iubirii de semeni , de creatie al lui dumnezeu in ansamblu.
Hiperconstiinta nu este atribuita doar eruditilor, geniilor stiintifice, in istoria cunoasterii un numar mare de oameni din clasele joase a societatii au atins apogeul cunoasterii vietii terrane, unii nici macar nu au atins/ deschis o carte vreodata. Au realizat fericiri, impliniri, uniuni de nazuinte a dreptatii si drepturilor, deziderate mari de libertate, au desavirsit vindecari in viata semenilor, deschideau minti , acestia din urma au fost cel mai crunt martirizati de biserici sustinute de institutiile guvernatoare sub motiv de vrajitorie satanica , conform logicii interne a bisericii manifestarile reformatoare externe nu aveau justificare fara argumentari din legile vreunei forme de invatamint. Dupa Iisus mari conducatori de rascoale in toate tarile lumii au reformat mentalul colectiv majoritar cu pretul sacrificiului vietii. fara judecata lor profunda astazi omenirea ar trai starile evului mediu- ale sclaviei majoritare.
La ipoteza admisa ca Iisus Hristos ar fi venit pe lume in mediul sarac in calitate divina si postura neoficiala de rege al noii religii - crestinismul - este ascunsa logica vointei lui Dumnezeu- dar se subintelege o recunoastere a esuarii proprii ca Parinte Creator prin rastignirea fiului.
Logica divina absoluta penetrabila in constiinta majoritara a fost aceea ca ISUS HRISTOS
s-a nascut in virful a doua ierarhii- a bisericii si a monarhiei - unite- coexistind intr-un unic deziderat BINELE SUPREM antemergator in DIVINITATE IDEALA INCONTESTABILA.
Emit o prima concluzie, DIVINITATEA nu este finita , crestinismul este corespondenta unei perioade limitata de granitele de intelegere, insusi DUMNEZEU ESTE IN EVOLUTIE pe scara infinitului. Religia cunoasterii superioare in viitorul foarte apropiat, fara dubii, va fi echivalentul loial al divinitatii - TEHNO STIINTA - fenomen care lasa distincte radacinile pomului cunoasterii. Cuceririle stiintifice sunt in ansamblu planetar argumentul infailibil ca divinitatea permite omenirii sa fie cautata, cercetata, absorbita in cuget si spirit. Stiinta nu are nevoie de intermediari /dogmatici/ opozanti, stiinta nu intra in conflicte cu alta stiinta, stiinta genereaza /elaboreaza alta stiinta complementara, stiinta reevalueaza rebuturi, stiinta repara defectiuni fiziologice grave, stiinta da forta consistentei universale, Tehnostiinta este adevarata CONSTITUTIE DIVINA. Toate religiile sunt stiinte ale sufletului, foarte curind se vor alinia intrun singur sens creator intr-o singura directie evolutionista.
DIVINITATEA NU POATE CAPITULA prin dogme primejdioase. In ansamblu antropologic antagonismul politic si religios a condus umanitatea spre destinatii fatale.
In discernamint perfect valabil pot intra toate marile religii actuale , hinduista, budhista, islamica, siita,vedica. Una pe alta se judeca, se minimalizeaza, se desfiinteaza frecvent prin abuzuri partiale, isi fac una alteia viata cosmar de mii si mii de ani.
Marii intelepti ai lumii, carturari la unison cu maestri ILUMINISTI imperativi prin previziune au enuntat un ultimatum. Nu este un secret, ea suna astfel;
SECOLUL XXI- inceputul mileniului III dupa HRISTOS- va fi religios ori nu va fi de fel.
una din variantele grave de intelegere sugereaza ca vine sfirsitul lumii o data/in paralel cu razboiul cel mare al religiilor. Toate razboaiele ultimului secol si al acestui inceput de nou secol au fost duse pe criterii majoritar religioase. ? De ce ar mai avea nevoie Dumnezeu de religii, daca eficienta lor asigura prejudecati si limitare? Insa incontestabil de realizarile stiintifice toate vietatile acestui pamint au nevoie. Harul divin nu incape intre gunoaie rationamentale.
Au existat si exista cu cinste divina, mii si mii de ginditori luminati in sinul religiilor care lucreaza la indreptarea semenilor din iubire neconditionata si nu pentru demonstrarea superioritatii prin eruditie sacra.
Bisericile impuse dictatorial nu aduc nici hrana pentru defavorizati, nici ploaie, nici vint, nici lumina solara, nici zorii marilor bucurii, nici arbori nici aer, nici un suflu absolut generos si altruist, mare parte exploateaza nestiinta maselor subdezvoltate, extrag si ultima vlaga a fiintelor sarace, labile, triste, bolnave, in general foarte neajutorate. BISERICILE ca toate formele de guvernamint traiesc pe spatele contribuabililor.
De ce sa nu-i judem eliberati de dogmele lor sinistre si reci, fariseismul multimilenar este mai oripilant decit nestiinta unei oi cu balega pe ea, mult mai sinistru ca un cavou in care pilpie o luminare din trupul unui brad nevinovat, care lasat viu poate da aer pur, aer salvator, aer linistitor, aer unificator. Avem nevoie disperata de aer nou, cu zorii divini solari si astrali, atotcreatori, atotiertatori, care coboara sa dezmierde turme de oi, zulufi de prunci si cosite de fete, vietati dornice sa exploreze viata, sa se impiedice in alergare, sa cada, sa se ridice alergind dupa iubire si entuziasm, prin provocari sa inteleaga chemari intelectuale, prin tacere sa inteleaga nevoia de studiu aprofundat. Avem nevoie de unitate planetara.
In Apocalipsa Sfintului Ioan, singura parte a bibliei inspirata si Revelata de Iisus Hristos , este specificat faptul ca un singur miel va putea descifra , decoda textele biblice dupa ce acesta o va fi inghitit/rumegat, adica procesat/filtrat in minte si spirit in intregime.
Dimensiunea hermeneuticii ancestrale , adica a tuturor timpurilor de dinainte si de dupa Hristos, fiecare cu semantica/simbolistica distincta a zonelor, este imposibil de decodat pentru cineva care nu a trait in toate acele timpuri. Reincarnarea unei fiinte intr-o zona este dictata de radacinile/ chemarile stramosesti. Ar trebui sa se reintrupeze HIPERCONSTIINTA SUPREMA pentru a interpreta perfect fiecare rind biblic. Daca acum ar fi coexistent cu lumea cred ca nu ar putea face publice toate mesajele initiale pentru a nu mai inmulti disperarea in mentalul umanitatii deja vlaguit de resurse divine.
In fapt vechiul si noul testament sunt continute de simbioze ale naratiunilor verbale( nu stiau sa scrie, nu stiau sa citeasca, sa interpreteze sensuri/simboluri)ale unor oameni foarte simpli, nefericiti, hartuiti, prigoniti de nevoi insa care au crezut cu toata fiinta ca predicile bisericii le vor aduce mintuirea, eliberarea de tiraniile unor faraoni ce i-au decimat prin munci silnice. Astfel s-au transmis din gura in gura cu mii de ani inainte de a se naste Hristos.
I
La aproximativ doua sute de ani dupa Hristos a fost creat cel mai mare imperiu grecesc de catre Constantin ''cel mare'' prin invazii/cuceriri/dominari masive asupra imperiilor tarilor arabe si otomane , a devenit hotaritor asupra formei si continutului religiei crestine;
- imparatul Constantin a ramas deseori fara armate, platind mercenari /voluntari din imperiile inca necucerite.
- la confluenta imperiului sau cu imperiul roman se afla comunitatea getodaciei, o societate obedienta veritabili pastratori ai credintelor stramosesti. Tratatul intre imperiul grec si roman a insemnat cedarea getodaciei celui grecesc.
- cei apti tineri si batrini getodaci au fost luati cu forta sa lupte sub comanda sa.
- dintre cei tineri multi au fost cumparati de comandanti de legiuni sa satisfaca cele mai cumplite faradelegi intre homosexuali desfrinati. tinere si femei au fost luate sclave ori pentru distractii...
- nimic insa din toate acestea nu sunt amintite in apocalipsa biblica, desi Isus cunostea pe deplin izvoarele originare , cursul si destinatia credintei crestine. in vechiul testament sunt specificate sursele religiei si nazuintele majoritare iudeice- popor migrat din egipt
- in biblia noua sunt foarte ambigue evidentele/sursa formelor de credinta , insa daca acordam reala intelegere inteleptilor greciei antice, Socrate, Herodot, Xenofon, Solomon ei recunosc in scrieri poporul getodac ilustrindu-l ; blind, prietenos, generos, foarte credincios in Dumnezeul lor. Acele naratiuni au constituit o noua cale spirituala.
Dumnezeul Getodacilor a fost initial HIPERYON, urmasii peste secole l-au identificat in Zamolxes. Ambii creatori continuatori ai religiei ILUMINISTE , au istituit cu dragoste si nu cu tiranie legi/norme/forme de cunoastere care s-au raspindit din vecinatati in vecinatati sisteme de referinte ale cunoasterii conforme cu evolutia Mamei pamint GEEA.
Sunt referinte putine la forma mitologica de credinta a poporului geetic. Dumnezeu lingvistic este conceput din analogia- dumneata + zeu.
HYPERYON primul Om zeificat de comunitatea getilor,- se traduce astazi Hiperconstiinta. A creat prima forma de civilizatie, a gindit vorbirea, scrierea, desenul, matematica, inventia instrumentelor de progres, a gindit legile constitutiei comunitatii, a interzis orice forma de violenta si invazie asupra vecinatatilor.
a inlocuit apelarea TEZEU, analogie lingvistica scurta - te rog zeu. Comunitatea geetica a existat sub guvernare matriarhala mii de ani. Barbatii pazeau comunitatea si imprejurimile, cautau surse de trai. Femeile aveau menirea sa infrumuseteze comunitatea prin educatie elaborind facultatile native. Pantheonul mitologic getic nu este evidentiat cu precizie in nici o arhiva istorica. S-au transmis totusi pe cale orala secole dupa secole naratiuni, legende despre ritualuri care au consemnat traditia getilor. Cele mai cunoscute sunt cele ale sinziienelor, ale preoteselor- sibile, ale batrinilor intelepti Personalitatile pantheonului sunt aproximativ urmatoarele;
HIPERYON- zeul reprezentativ al Soarelui si al zilelor
-STRABON- MARELE INTELEPT- vezi dialectul cuvintului strabun
DECENEU primul pina la a 16 succesiune- Marele preot
- Maria zeita- Marea Preoteasa plus + cultul crucii care este specificat in hieroglife datate de peste 20.000 ani -toate preotesele s-au numit Maria
- Enea- vezi dialectul nenea
- Selena- zeita raprezentativa a lunii si a noptilor
- Sibile- preotesele zeite ale astrelor si astrologiei-
- Egeea printesa/zeita pamintului si apelor
- Flora printesa a plantelor decorative
- Ceres printesa/zeita a culturii cimpiilor.
- Pan print/zeu al padurilor si culturii pomicole
- Faur printul zeul mestesugurilor instrumentale/al cioplitului in piatra, al sculpturii in lemn.
- Venera zeita descoperirii si identificarii pietrelor/mineralelor pretioase, a iubirii
- Diana zeita calatoriilor si a artelor muzicii, initial sunetul pronuntiei era Ziana ( sinziana) abreviere de la sfinta zina
- Serena printesa/zeita sarbatorilor dansului- guverna peste sinziiene si calusari.
- Caliopa printesa/zeita a scrierilor.
- Faun printul sfint /zeul vietatilor pasarilor si animalelor padurilor
-Vasilian printul alchimiilor plantelor medicinale.
- Ania zeita artizanatului- a lucrului manual - a imbracamintei
- Joiana zeita cresterii animalelor domestice.
- Adoria- Adonia- invatatoarea copiilor
- Petrea sfintul/ zeul apararii si a tratatelor de pace- Sinpetru( abreviere de la Sfintul Petru
- Laur printul sfint / zeul incununarilor.
- Horia printul zeul sarbatorilor vinului si recoltelor
Nume precum Goga,( de la Kogaion) Petru, Enea, Andrei, Mihai, Igeea, Raul, Flaviu, Tudor, Dorian, Traian, Aurel, Aurora, Vasile, Nedeia, Baciu, Stana, Liana, Eva, Adam, sunt autentic getice.
multi au fost botezati adica au capatat nume functie de ziua nasterii,- Duminica- Domnica, Domina, Selena, Silena( Luna era stiuta cu acest nume), Elena, pentru ziua de marti au aparut Marta, sau Martin, - miercuri -, Mira, Mirea, Mircea, Marcu, Minerva, Urania,- joi, Joita, Joiana, Jiana, Ioana, Oana.
Vineri- Vinea, Venera, Venusiana,

Acest caleidoscop mitologic mi-a fost inspirat din biblioteca ancestrala, e foarte posibil sa intervin cu modificari si completari asupra lui.
Precizez ca partial vorbirea originara a comunitatii geetice mai poate fi identificata in etnologia rurala, in zonele apusenilor, in banatul romanesc , a banatului sirbesc, in macedonia si in vecinatatea bulgara, pe alocuri in Grecia, in insulele din sudul Italiei. La nevoie prin obtinere de fonduri companiile de cercetare arheologice si istorice vor putea obtine argumente si dovezi infailibile atestind date- spatiu + timp- despre existenta comunitatii carpathos si expansiunile ei.
Trebuie sa recunosc ineditul determinarii transcendentale pentru continutul materialului in contextul tematic, sa marturisesc dureri adinci care ma fac sa arat nedreptatile care s-au facut acestui popor si sa-i amintesc cu/peste asupra de istorie pe raufacatori . Ma motiveaza si dragosstea de natia romana insa mai presus imuabila dragoste pentru ADEVAR DIVIN STRAMOSESC. De peste cincisprezece ani IMAGINEA ROMANIEI este frecvent asociata cu societatea oculta a dragonului - Dracula. Este o societate cu vechime seculara influentata/ adusa din orientul rasaritean, a luat amplitudine in tarile europei urmare expansiunii culturilor care s-au intrepatruns. Scriitorul austriac BRAM STOKER- a scris in urma cu aproximativ doua sute de ani , romanul Dracula cu ampla circulatie aparut in secolul trecut Mai mult ca sigur a fixat asocierea istorica drac- trac- cum a fost identificat poporul nostru in evurile antice. In gindirea traditionala geto-daca duhurile care nu plecau dupa moarte au fost initial numite trac= spaima, teroare mai tirziu s-au numit moroi, vircolaci, strigoi, demoni. Stramosii nostri nu au fost niciodata traci, ar trebui ca istoricii sa reconstituie datele o data pentru totdeauna sa putem oferi cu onoare distinctie radacinilor primare. Scriitorul face o figura uriasa cu romanul, personajul principal Voievodul Vlad Tepes- descris in termenii cei mai infricosatori- crud intru toate in viata cit si dupa moarte in chipul dracula.
Efectele in contemporaneitate au fost dureros si umilitor simtite de toti romanii plecati in strainatate, de o mare majoritate ramasa acasa. De ce? si inca o ciupercarie de intrebari se pot naste din inductii si deductii. Concluzia mea este ca trebuia sa lasam dusmanii sa ne loveasca obrajii pieptul cu inima, si lovitura sub centura ca sa ne aplece in genunchi.
Cind un individ vrea centura grea mondiala, se antreneaza cu cel mai dur si mai abil in lovituri . Cind o natiune vrea Cupa virtutii divine, atunci trece prin suferinta cu recunostinta ca il face mai puternic demn de Admiratie divina. Strabon marele intelept dupa plecarea zeului Zamolxes la cele vesnice a instituit Legea non violentei, impacare, iertare, bunavecinatate cu lumea.
Ne vom ridica mai puternici si vom astepta clipele cind isi vor cere iertarea in fata lumii intregi. POate ca nici nu mai este nevoie, Papa Ioan Paul al II=lea a venit si a sarutat in gnunchi acest pamint, a infaptuit comuniune prin slujbele de impacare pe unde a poposit. Cum este posibil ca cineva in actualitate moderna, cu tehnici de informare elaborate, sa nu se informeze din cel putin doua surse cind voieste sa creeze un documentar cu date istorice, care vizeaza imaginea unui popor peste timp. Hazardul, poate dorinta scriitorului/regizorului de a captiva atentie. Lumea Metafizica totusi nu este de nasul unor impostori teoreticieni, scripturari, cum nici lumea fizica nu este creata pentru dizarmonii in esenta.
Nimic nu poate fi mai distrugator pentru un popor blind si prietenos ca poporul roman decit un scenariu de groaza raspindit prin lume. ?Ce natie sub masca amiabila si totusi inca dusmana ar putea sugera definitiv lumii intregi ca poporul roman in traditie cultura si istorie DEMONSTREAZA CELE MAI INIMAGINABILE ORORI, cum s-a exprimat conclusivul documentar cu titlul- dracula si originea sa. Documentarul a fost prezentat de cele mai mari canale din lume si preluat de toate televiziunile tarilor. Inadmisibil pentru inteligenta superioara actuala - ca alienatiunile unui scriitor sa hotarasca/sa ilustreze chipul modern al Romaniei si romanilor, incalificabil pentru umanitatea moderna stiintifica sa permita perpetuarea actelor de vendeta vizibil in dezechilibrul moral al dusmanilor romaniei.
Cred cu tarie ca daca filmul /documentarul respectiv nu ar fi existat, milioane de romani nu ar fi simtit batjocura, umilinta caderea in subteranele dezideratelor democratice. Voi dezvolta subiectul in postarea urmatoare. Mai spun doar atit , ca atita vreme cit vor fi abuzuri pentru victimizarea romanilor, tot atitea vor fi vremurile dezvaluirilor- STRAMOSII NOSTRI- vor aduce la macrocunoastere din cartea tacerilor ancestrale toate nedreptatile suferite si nefacute publice datorita unei VIRTUTI SUPREME - toleranta si compasiunea fata de semeni rataciti pe o parte si NON VIOLENTA DIVINA caracteristica romanilor pe alta parte sau brat, cugetind ca o virtute are doua brate asemeni omului intreg.
In acest chip ilustrativ OM- religie si bulversarile Credintei in Dumnezeu - au fortat hazardul in fizic si metafizic, respectiv bratul drept crestin ortodox a fost anchilozat de bratul sting catolic.
Cred de asemeni ca prin aceasta postare pot aduce motivatii strabune pentru a putea ierta toate patimile printre straini. Sunt evident foarte multi care nici acum nu s-au dumirit de unde a rasarit colosala ura viscerala post revolutiilor europene si romanesti.
VA DORESC INTELEPCIUNEA STRABUNILOR , TUTUROR .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu