marți, 18 august 2009

RETELE DE LUCRU SPIRITUAL

OMUL CREATOR DE SINE IN COMPONENTA TEHNOSTIINTIFICA A UMANITATII
Indiferent de nivelul de evolutie in care se naste Omul, inca din primii ani de viata individul creaza retele proprii si colective pentru lucrarile psihicului. Cu siguranta ele se datoreaza mostenirilor ereditare existente in memorie. Incarcatura si calitatea cunoasterilor se dezvaluie pe parcursul cresterii in virsta, o intelegere clara a fenomenelor vietii confera omului virtutea filosofica naturalista. Naturalizarea/ ambientarea fiintei cunoaste/ porneste evolutia armonioasa intr-o interactiune optima cu universalitatea naturii.
Primii sapte ani sunt hotaritori pentru retele lucrului spiritual. Retelele dragostei, a sigurantei, a increderii in familie, natura, si lume trebuiesc fundamentate solid pentru ca restul constructiilor sa poata fi sustinute pe tot parcursul vietii. Copilul astfel format incepe sa auda chemarile destinului chiar dupa primii ani de scoala , proiecteaza in viitor aspiratii si le urmeaza metodic instrumentat de ulterioare insusiri de cunoastere. Din nefericire dintr-o clasa de circa 40 de elevi doar trei sunt premianti, doar o parte ii urmeaza aproape. Oare chiar trebuie sa fie toti destinati spiritualitatii inalte si geniilor???. pun semn de intrebare in acest punc, intrucit o mare parte a intelectualitatii de astazi bate moneda superioritatii pe seama observarii unei lumi descalificata , inculta, idioata. Macar atit as pretinde unor intelectuali sa inteleaga faptul ca cineva trebuie sa le lucreze lingura si blidul cu care maninca, cineva trebuie sa are ogorul sa fie multe roade alimentare, multiplu de muncitori meniti sa creeze case, drumuri, masini si poduri , toale, incaltari ca asa ii sta bine unui intelectual sa aiba totul la indemina. Am iubit/iubesc cu ardoare clasa scriitoriceasca, pentru unii admiratia mea este maxima. Multi sunt minunati formatori de sentimente in termeni blinzi si sacri. prin gindirea lor ilustreaza suflete care miingiie peste timpuri nefericirea, singuratatea omului centrat intr-o multime indiferenta. Au dus continue perpetue eforturi sa perceapa sa patrunda in mecanismele civile si politice ale societatii, nu si - au azvirlit concluziile ca niste pietre asupra celor indepartati de stiinta. Pesemne unii intelectuali sunt convinsi ca incultura este un grav pacat. Metafora aruncarii cu pietre asupra decazutilor , o gasim in invataturile biblice conform exprimarii mintuitorului; Sa dea cu piatra in pacatos cel ce se stie fara de pacat. Arta si cultura cu tenacitate si oportunitate evolutionista insufla in toate nivelele elemente de esenta accesibile claselor mici. Fara dorinta unui tel superior, fara chemari ancestrale omul nu poate ajunge la o destinatie demna de spiritualitate superioara. Nici Dumnezeu nu pretinde fluturelui intr-o viata sa atinga calitatile unui porumbel, ori unei giste sa devina o suava lebada. Dresorii de salbaticiuni reusesc performantele domesticirii cu intelegere , daruire si dragoste blinda.
Pentru a iubi pe cineva trebuie timp de cunoastere si intelegere profunda. Superficialitatea intelegerilor a creat confuzii, antipatii dispret, aroganta.
Mentionez doua repere superioare creatoare de retele nationale, asupra carora Vointa Divina a constituit motorul existential.
Marin Preda fenomenal scriitor, pornit de la sat ca observator concentrat al maselor/claselor rurale, ulterior in interactiune cu clase superioare intelectuale. A reusit sa expuna loial realitatii exterioare, incarcaturile sufletesti si spirituale. Transparenta expunerilor in mii de pagini a devenit incomoda politicului vremurilor comuniste. Libertatea de expresie si de gindire a cunoscut treptat cenzura comunista in care chiar retelele omului emancipat cu DUMNEZEU a atins regresul. Domnia sa in opera creata reflecta loial . cu eleganta stilului erudit, negativitati flagrante pentru suflet si spirit; parvenirea neesentializata, iresponsabilitatea unor demnitari, avaritia, penibilul , invidiile, ura acerba si dorinte de razbunare ale unor categorii din toate sferele socioculturii in perioada in care scoala devenise obligatorie. Marin Preda conectat perfect in mentalul colectiv national si-a alimentat sufletul si spiritul . Intreaga opera insumeaza mari cautari, intrebari si raspunsuri, relatari, functiile autentice a calitatilor omenesti si intelectuale ale scriitorului. Este unul dintre cei mai publicati autori din Romania . A fost solicitat puternic de umanitatea romaneasca si Divina pina la sacrificiul suprem. A devenit vicepresedinte academic, director de importanta editura, traducator al altor simboluri/ semantici culturale din lume. Devenise in fapt mult prea puternic si incomod pentru dictatorii ceausesti si acolitii inculti , agresivi, astfel ca l-au eliminat printr-o metoda inca invaluita in mister. A avut o singura slabiciune, bautura numai astfel a putut fi vulnerabil in fata tradatorilor criminali. Cel putin unul dintre ei a facut parte din sfera scriitoriceasca si a avut cai de acces la toate actiunile Scritorului Marin Preda. Observati asemanarea cu destinul Hristic.
In trecutul indepartat al poporului evreu pe acelasi principiu aprioric de solicitare colectiva s-a nascut Isus Hristos observatorul perfect si solutionarul iluminist . A creat retele de opinie, pentru ca societatea sa se elibereze de sub sclavia opresiva, stapinitorii ( biserica si monarhia) au preferat sa il ucida decit sa se confrunte spiritual. Isus vorbind prin duh divin spune; pe cei ce ii iubesc ii voi lua de linga parinti frati si surori , sa ma urmeze in lucrarea mea. Peste timpuri , nemuritorul spirit divin pe multi i-a chemat sa-i urmeze, LUCRAREA DIVINA este intr-o infinita restaurare si modernizare, in planul fizic si metafizic.
Intre aceste paralele de observare, Ion Luca Caragiale animat de vocatii artistice( iubea cu pasiune teatrul), a reusit sa parodieze rafinat/subtil realitatile grave romanesti. Parti din opera sa montate in scene de teatru, majoritar tragicomice vor ramine tezaur de rezistenta psihosomatica. Romanii cu structura foarte optimista reusesc, imbolditi de repere temperamentale din cultura si istorie sa faca haz de necaz. Autorul, fiu de intelectual( tatal avocat) mama descendenta a unei famiili de negustori instariti. Scurta biografie sugereaza evidenta unui existente intre burghezi, aproprierea de sferele aristocratice, Aceste stari l-au informat si performat in stilistica literara. Opera graieste despre un mediu luxuriant , conace si mosii, exuberanta si efervescenta, contrastind cu stupiditatea inteligentei personajelor, evantaiuri manifestate reprezentind nu maniera de educatie eleganta cit miscarile arogantelor, iresponsabilitatea unor intelectuali ajunsi sus prin egolatrism de club de bancheri, egocentrismul societatii bogate in sfere dezorganizate. Ilustrez o imagine pentru intelegere; un motor de mercedes care la primul contact cu obstacol dur, este propulsat sa duca masina pe cimp si prin ripe.
Motorul unei forme de inteligenta in acceptiunea domniei sale trebuia sa aiba cale precisa politica si social cu evidente asteptari la destinatie precisa.
Capitalizarea cunoasterii vremurilor moderne fara sustinerea normelor sacre a divinitatii perfect asumate, va reflecta micro si macro ( individ- societate) caracteristicile naturaliste cu semantici precise; cel puternic, cel viclean, cel feroce, visavis de cel labil, inabil, blind . Efectele capitalismului salbatic strabat umanitatea indiferent de nivelele de evolutie pe care se situeaza omul. Functia sociala deseori s-a dovedit, ca nu reprezinta intocmai nivelul spiritual de evolutie. Fapt foarte grav in arivismul guvernamental. Politicul sustinut de cei mai bogati intr-o tara focalizeaza lupta magnatilor, si bancherilor mondiali. societatea urmeaza cursul stabilit de aceasta retea. Bogatii nu stau cu fata la cei lasati in urma, evident alearga prin afaceri cu ingrediente politice sa-i prinda pe cei din fata. Fiecare tendinta este extinctia unei retelele psihotice create din adolescenta, daca sunt si mostenitori genetici ai clasei intelectuale burgheze, totul are justificare, regretabil si dureros faptul ca unde nu exista IUBIRE DE SARMANI de cei lasati un urma nu se poate pune in discutie EVOLUTIA unui ATOM ILUMINIC DIVIN- in retelele HIPERCONSTIINTEI. Toate crizele mondiale reflecta nu doar economia ci si erorile spiritualitatii tehnostiintifice. Observatorii cosmici divini trebuie sa reconsidere spiritualitatea capitalista sa o reformeze. Convulsiile economice, politice, si sociale genereaza pierderile tariilor psihotice in micro si macroumanitate sunt din ce in ce mai greu de recuperat. Imi este clar imubila o convingere. De cite ori Divinitatea s-a facut vizibila in repere ale umanitatii, socio culturale, stiintifice, artistice de atitea ori a fost sacrificata crunt. Se nasc deodata in rationamentul meu mai multe intrebari si raspunsuri.
Suntem asezati pe cararile sanatoase ale evolutiei? razboirile ideologice capata amploare.
- suntem informati/ facultati de repere ale inteligentei salvatoare si creatoare? din ce in ce mai putini citesc, filmele au penetrabilitate mai mare insa exprima violenta, crime, jafuri, mafii, interlopi temuti de afaceristi cinstiti, consumatori de energizante de sinteza( droguri) obositi de eforturile inavutirii, inca la virsta tineretii, la batrinete omul foloseste agoniseala pentru recapatarea sanatatii.
- nu cumva ne-am adincit in realitatile junglei feroce ?- oameni rechini, oameni tigri, oameni crocodili, oameni dragoni, oameni vipere care suprima- oameni capre, oameni miei, oameni nestiutori ca gainile curtii, oameni musuroaie de furnici. Functiile tehnoexploatatoare sunt mai diverse si mult mai sofisticate.
- pentru cei care iubind cultura, citesc, frecventeaza teatre cum trebuie sa aplice mesajele, invataturile?- comentariile ulterioare se desfasoara in grup restrins cu mai multe forme de intelegere.
? Oare care dintre reperele romanesti amintite ar putea sa insufle mentalului individual energie psihospirituala pentru a trece de crizele actuale care in esenta nu difera mult. Realitatile umanitatii se repeta, in ecuatie de plus si minus, de impartit si radicalizat dupa fluctuatia puterilor. Diferenta o da timpul asezat de o parte s-au alta a Divinitatii.
Natia romana actuala este o reflectare a nemultumirilor , a zbaterilor, a epuizarilor grave spirituale. Sunt foarte putini cei cu adevarat preocupati de soarta si evolutia neamului romanesc. Fie ca esentialitatea sperantelor sa invoce in mentalul colectiv superior Salvatori, iubitori de aceasta mult incercata natiune. Spun iubitori si nu milostivi, se demonstreaza facil ca de la mila la sila nu este decit un pas inapoi. Inca nu este evident pasul inainte si in sus de la mila la Iubire. Istoria cunoasterii demonstreaza ca marile agresiuni, gravele violente au fost generate de clasele conspirative intelectuale. Este adevarat ca sunt prezente in viata actuala si elemente total disperate pentru supravietuire, produc tilharii, jafuri, furturi calificate( premeditate) cum in trecut flaminzii obiditi se refugiau in munti in codri si tilhareau tot ce se putea pentru existenta, insa unele tilharii se comiteau asupra elementelor aristocratice si burgheze Cu banii si bijuterii cumparau arme de lupta pentru confruntarea cu sistemele guvernatoare. Astazi in tarile subdezvoltate cartelul drogurilor foloseste mare parte din cistiguri pentru inarmare. In tarile foarte dezvoltate inarmarile se fac direct prin sistemele legale. Lume mozaicata, misterioasa si periculoasa, o lume antagonica fizica si metafizica. O lume care naste dorinte inadmisibile divinitatii, care forteaza prin toate elementele stiintifice si culturale implinirea. Ele explica fenomenele conspirationare, a caror retele astazi cunosc o diversitate alarmanta si cu totul halucinanta pentru cei care asteapta sa li se arate ADEVARUL DIVIN, dreptatea in toate esentele emanciparii spiritualitatii .
Fie ca Iubirea luminii Solare si a maicii Dumnezee - Natura sa patrunda in toti o data cu exercitiul respiratiei desfasurat efervescent si mai puternic pe calea zorilor noi , a erei noi in care am patruns cu fascinatie dar si cu multe temeri, dar si cu multe necunoscute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu