duminică, 4 septembrie 2011

ITINERARE DE CUNOASTERE (printre filozofii oculte)

In toate timpurile ginditorii au creat trasee de cunoastere a lumii. Sunt constatate mii de surse de itinerare filozofice in dimensiunea utilitarismului a pragmatismului care au depistat sursele supravietuirii umanitatii. Nici o filozofie nu este inspirata sa descilceasca toate firele cunoasterii Absolutului fizic, evident cu mult mai anevoios de patruns in misterele metafizicului unde salasluieste ATOTCREATORUL- numit si ARHITECTUL ABSOLUT in termen stiintific- in termen religios Dumnezeu .tocmai dimensiunea necunoscutului a permis religiilor sa genereze speculatii scenarii pentru a scoate in evidenta forta inegalabila a lor. sunt filozofi care presupun ca Divinitatea este ubicua( pretutindeni) si totusi nicaieri. fiecare filozofie traditionala a ilustrat o maniera din varietatea rolului lui Sisif, personaj mitic pe de o parte egotic / limitat pe alta parte daruit total si totusi maxim neputincios in urcarea poverilor lumii pe creasta muntelui "Omul "
omologi ai lui Iisus (urmas de sorginte araba fiu dintre un zeu si o fecioara pura) ii gasim in mitologia romana in personajul Hercules, in mitologia greaca in personajul Dionisos, progenituri dintre zeul suprem si o paminteana.
europa a fost dominata concomitent de aceste imperii care s-au extins si in Asia si totusi nici unul dintre aceste personalitati zeificate nu dainuie in religia crestina. pentru a sterge urmele traditiei si culturii fiecare imperiu aflat la putere a distrus arhivele existente si a conceput altele spre exemplu biblioteca din Alexandria, peste veacuri rezistind naratiunea vorbita. cu siguranta ca si azi, interesele economice au primat intotdeauna, au influentat conducatorii lumii. bunaoara poate fi acceptata idea ca banii si aurul au creat religiile. nu stim ce alt interes a avut poporul iudaic aflat intre confruntarile imperiilor decit acela de a pastra traditia de mari comercianti de bunuri fie materiale fie spirituale. acest gen de comerciant se afla periodic in locuri diferite, cu locuinte peste tot dar nicaieri stabil. sunt tentata sa cred ca la un moment dat acest popor avea nevoie de un teritoriu specific cu radacini de cultura si temelii traditionale. tind sa cred ca au cumparat cronicari care sa le conceapa o istorie o traditie o cultura. fapt ce l-a adus in prim plan pe Avram timp de 2000 de ani urmat de descendentii de sacrificiu pornind din sorgintea sclavilor din Egipt. apoi a urmat era lui Iisus Hristos, evident trebuia sa existe legatura si continuitate-? in Iisus s-au amestecat rosturi conjuncturale de credinta si traditie cumulate de la toate popoarele. el a eliberat o datina si a implementat alta compatibila cu interesele vremii. un anotimp sacrifica un anotimp altfel spus un anotimp sterge urmele vechiului anotimp il transforma. in cicluri de viata umanitatea a fost condusa de puterile dominante nimeni nu s-a putut sustrage influentelor. ciclurile umanitatii sunt dictate de planetele ceresti in rotatie prin casele astrologice astrofizice. religiile au speculat amplu infulentele ceresti/universale pentru constituirea itinerarelor scolastice. in biblie ,capitolul apocalipsei este plin de marcaje ale fenomenelor astrologice, astrofizice- geologice, geochimice care se repeta cu exactitate in spatiu si timp terestru.
in succesiune de sacrificiu a urmat" anotimpul" era- Iisus Hristos in calitate de iudeu liber reprezentant de seama al unui popor eliberat de sub dominarea faraonului ce i-a tinut in sclavie.
intro teorie a conspiratiilor se afirma ca Iisus facea parte dintro organizatie secreta oculta- banuita a fi masonica. o alta teorie ostila si vicioasa spune ca ar fi fost homosexual intrucit apostolii sai erau toti barbati , se retrageau in locuri de taina si niciodata in prezenta vreunei femei . faptul acesta este dedus indus de fenomenul a mii si mii de calugari care se cred mirii lui Iisus - paradoxal mii si mii de calugarite se cred miresele lui . anomaliile de sex au fost foarte bine mascate/ ascunse de vazul lumii de catre biserici insa modernitatea stiintifica le divulga le scoate la iveala tocmai pentru a putea fi stabilite remediate.
unele organizatii oculte se desfasurau in paralel cu religia majoritar recunoscuta. putem deduce ca era o organizatie benefica si nu malefica care avea acces la toate inscrierile vremurilor care se aflau sub ocrotirea stricta a bisericilor. cu siguranta erau foarte putini cei care puteau obtine o carte, interventia asupra unui continut de carte s-a facut intotdeauna de catre cronicarii apartinind bisericilor . modificarile in carti s-au facut astfel incit sa avantajeze bisericile.
- putem deduce ca Isus a fost o simpla creatie a bisericii iudeice pentru a creste numarul de credinciosi in perioada in care barbatii mai ales se inscriau in legiuni de lupta, in organizatii de mercenari care erau de altfel foarte bine platite si printre putinele surse sigure de venit.
sa nu uitam ca in zona de referinta hristica s-au intilnit la marea confruntare patru imperii fiecare cu religia si traditiile sale, fiecare cu pachetele de legi pline de cruzime- imperiul grec, roman, turc, arab respectiv egiptean .
- in termen ideal realmente evolutiv respectind tisnirea sacrului din oameni putem adopta tiparul Hristic ca un reper maxim iluminist pina in momentul sacrificiului prin crucificare
variantele de intelegere a fenomenelor istorice traditionale si religioase nu pot fi epuizate cita vreme pe lume sunt 7 miliarde de minti respectiv sisteme de gindire fiecare avind amprenta de unicitate.
nu este exagerat daca spun ca bisericile au manipulat si controlat lumea incepind de la cei mai indepartati faraoni in istoria umanitatii. faraonii au fost asociati chiar identificati cu zeii.
lumea intreaga era la picioarele lor altfel prin nesupunere suportau consecintele mortii. ritualul de sacrificiu de vieti omenesti se petrecea de cite ori era seceta, de cite ori cerul era multa vreme intunecat, de cite ori pamintul nu obtinea roade din belsug, de cite ori pacea era amenintata de rebeli ori de invadatori. faraonul pretindea nevoia ca cea mai pura fiinta sa fie sacrificata pentru a intra in gratiile zeului suprem, cu cit sacrifica mai mult din ce ii apartinea cu atit crestea admiratia supusilor sai. sunt documentare care atesta ca deseori si-au sacrificat si fii si sotiile, si rudele din familie.
Iisus a citit tot ce se putea citi in biserica vremii, a refacut traseele neamului Israelit plecind sa se documenteze inEgipt. s-a documentat in Alexandria, a continuat in Athena, a stat mai mult de 1 deceniu in Carpati a descifrat traditiile popoarelor. religiile indiferent de zona au tisnit din traditii , ele reprezentau dimensiunea utilitarismului concret pentru supravietuirea in conditii optime a comunitatii. pragmatismul fenomenelor a permis cu usurinta bisericilor sa prospere sa se extinda, sa se intrepatrunda acolo unde interesele erau maxime , suverane. interesele au fost intotdeauna suverane in biserici.
minte luminata intemeietorul principilor filozofiei crestine- el s-a prezentat umanitatii hipergnozic - cu hiperconstiinta de a fi Fiul lui Dumnezeu- trimis pe pamint sa reorienteze umanitatea pe alte trasee de cunoastere a Divinitatii- specificind ca ele se petrec in adincul fiintei si nu in afara ei. admirabil ingenios si iluminat spiritul care a inovat cunoasterea umanitatii prin trasele iubirii neconditionate create in inima sa.
sa iubesti lumea cu toate imperfectiunile si agresivitatile ei atit de mult incit sa vrei sa o salvezi sa o ridici intro lume mirifica prin moartea proprie mi se pare fenomenul maxim existential- mi se pare ca inima unui individ poate crea cu desvirsire o lume minunata daca nu se afla influentata de mintea in care sunt stocate toate informatiile ancestralitatii, funesta teorie evolutiva prin spaima zbatere de supravietuire urmata de o renastere care sfideaza moartea.
dupa mai bine de 2000 de ani in zilele noastre s-a dovedit ca si fiul direct al lui Dumnezeu este limitat- neputincios sa mintuiasca toti indivizii, este constatat ca nu a putut urca crucea cu toate pacatele lumii pe golgota, nici nu a salvat lumea de repercursiunile ratacirilor si infractiunilor.
este limpede ca descoperirile au fost treptate, raportate la divinitate inseamna ca Demiurgul este in evolutie lenta, ca se dezvaluie cu propriile etape de servire a umanitatii.
intro alta varianta de intelegere survine posibilitatea ca Dumnezeu sa se fi revelat doar acelor fiinte cu calitatea meritorie care au dat dovada de iubire fata de societate, toate in inclestarea coltilor religiilor au sfirsit tragic.
zadarnic li s-a aratat dumnezeu daca nu a putut sa le prelungeasca viata pentru intrajutorarea omenirii. revelatiile s-au transformat in uriase necosolari.
fara exceptie toate profesiile s-au remarcat prin metodologie de lucru obiectiv si subiectiv cu viata- facind experimentele adecvate contextului. filozofia insa nu respecta formule exacte, nici logici precise, filozofia este alunecatoare serpuitoare prin toate ideologiile istorice, tisneste imprevizibil si din cele mai intunecate adincimi ale materiei.
nici o alta indeletnicire nu este mai incilcita ca filozofia religioasa- deseori de buna seama impredictibila si indescifrabila. sunt convinsa ca sunt exponenti care au atins deopotriva si genialitatea si nebunia- lasindu-se purtati de jocurile mintii prin intrebari raspunsuri apoi cautari mai profunde generind nonraspunsuri.
toate stiintele naturilor fizice sunt ferme, precise, demonstrabile argumentate. stiinta metafizicii este de buna seama pecetluita, socotita fiind a misterelor a ocultismului, desi ar trebui sa fie la fel de ferma si exact demonstrabila sa o perceapa umanitatea . in spatiul metafizicii isi desfasoara existenta secretoasa bisericile, legile ei care nu permit patrunderea laicilor curiosi pe traseele create de religiea traditionala deopotriva nodala intrucit pe parcursul indelungat al istoriei s-au amestecat adincind misterul.
misterul a creat paradigmele complexe dar a a generat si marile paradoxuri respectiv contraste si contradictii in termeni si esente.
este limpede ca marile religii au stocat in arhive modul in care s-au amestecat istoriile, esentele, valorile, simbolurile care au animat natiunile in mecanismul evolutiilor. sunt evidente salturile in cunoastere care s-au facut in pas cu stiinta care a sugerat modul de exploatare a resurselor pentru progres si evolutie . este limpede ca umanitatea mosteneste filozofia mitologica pe care s-a fundamentat cunoasterea scolastica academica referentiala din era lui Socrate- apostolatul este demonstrarea ca umanitatea l-a cautat pe creatorul acestei lumi- Dumnezeu. se impune o intrebare? este centrat Dumnezeu - IUBIRE NECONDITIONATA- inteligenta Creatoare si Salvatoare a lumii- in cautarile autentice, nu care prefigureaza relativismul, cum de pilda este centrat Soarele in centrul univerului Iluminic? Soarele este ferm in veghea lui plina de iubire, este energia suprema din care se hranesc toate regnurile. soerele este simbolul organizatiilor oculte cele mai secrete masonice. nu inteleg de ce nu isi afiseaza identitatea cu precizie, de ce nu isi prezinta ideologiile. insa se stie cu exactitate ca aceste organizatii oculte controleaza toate popoarele, toate corporatiile economice si financiare sunt subordonate acestor vointe de fier. unde este lumina in acest context ?unde este iubirea de semeni daca milioane de oameni mor anual nereprezentati de nici o structura din aceste cluburi elitiste? magnatii lumii sunt banuiti a fi majoritar israeliti- virfuri ale poporului ales sa conduca pe trasee evolutive umanitatea.
putem constata ca au dus-o in labirinturi fara de iesire, ori pentru a iesi este nevoie de salturi peste cei care se strivesc cautind o solutie de iesire printre turbulente.
nu mai recunosc nici un entuziasm al iesirilordin zbaterile pentru supravietuire. cind se construieste o fericire minora pe o nenorocire majoritara evident se creaza gauri negre- viduri in macrocunoastere.
religiile expun/induc voalat la idea ca Dumnezeu este posesiv dominant, razbunator , luptator iubind ostirile si razboaiele si putin iertator cu dezertorii de la orice forma de batalie pe deo parte, pe de alta parte( ca si cum Dumnezeu ar putea fi dual ) este plin de iubire de compasiune de grija pentru toti oamenii de pe pamint. este inca o neelucidata motivatia pentru care unii sunt mai bogati respectiv au confortul maxim pentru evolutie, insemnind ca Dumnezeu nu este echitabil cu toti, paradoxal rezulta ca este si inconsecvent luind in calcule marile catastrofe fizice naturale cu care s-a confruntat umanitatea.. situatii evidentiate in raport viata> moarte, conditii de soarta de karma se prezinta foarte mult diferentiate de la o fiinta la alta.
cel putin in religia ortodoxa contradictiile sunt uriase.
de pilda un om la nastere prin botez conform filozofiei bisericii este daruit lui Dumnezeu totusi pe tot parcursul vietii el este la indemina necunoscutului a misterului a sortii neidentificate cu destinatie exacta.
pe parcusrul vietii omul cere bisericii sustinerea ajutorul orientarea iertarea greselilor- biserica sustine ca prin slujbele create pentru oameni obtine iertarea, impacarea cu divinitatea- asigura omul cu fericire si sanatate- totul devine voalat intrucit nefericirea si boala sunt pretutindeni se repeta ca niste cicluri aiurante- chiar si omul care atinge o maxima evlavie se imbolnaveste, sufera si moare deseori neconsolat,nemingiiat.
este Dumnezeu tiran- omul este supus bolii si nefericirii, este supus hazardului, riscurilor , capcanelor pe deasupra mai este pedepsit si de Dumnezeu daca rateaza esueaza sub o forma sau alta intro destinatie intimplatoare? religia ofera circumstante de intelegere a divinitatii afirmind ca omul evolueaza perfect numai trecind prin suferinte, astfel din acest punct de intelegere omul trebuie sa-i multumeasca lui Dumnezeu ca este expus la cele mai cumplite chinuri- de pilda Iisus desi l-a iubit ca pe un tata desi i-a raspindit invataturile sufletului si mintii ca origine divina- a fost supus rastignirii pe viu, a fost injunghiat in inima pe viu cu o sulita- mai mare suferinta nici ca poate avea cineva, numai pentru ca a oferit maxima credibilitate unui Dumnezeu stapin peste viata si moarte stapin peste tot universul cu toate creatiunile universalitatii. cei ce i-au urmat lui Iisus au continuat diversitatea chinurilor -evidentiind ca suferinta este in evolutie mai exacta decit progresul in fericire pace armonie si liniste deplina.
cel mai indescifrabil mister il ofera moartea - nu stie nimeni ce se petrece cu sufletul omului - entitate nemuritoare metafizica- desprins din corpul fizic obosit colapsat sfirsit. milioane de mistere au creat povesti si legende- nu se stie daca au fost inspiratie si intuitie- ambele fantezii ale sistemului de gindire uman care lasa cititorului o mereu alta varianta de intelegere .
slujbele de inmormintare pretind ca Dumnezeu il iarta pe om, ca sufletul prin anumite ritualuri bisericesti se purifica- totusi cind revine la viata printro alta intrupare- karma/soarta sa este plina de pedepse divine, este plina de trasee cu riscuri si pericole mari care bulverseaza si agreseaza psihicul. cazul se identifica cu repetentia la disciplinele vietii aidoma cu repetentia la o disciplina stiintifica din manualele scolare.
din filozofiile mitologice stim ca au existat mai multi zei ca de exemplu; al focului, al apelor, al aerului, al pamintului, a minereurilor, a petrecerilor, a mortii, a razboiului, a vinului, a agriculturii , a fertilitatii, a medicinei, a padurilor, a soarelui , a mortii s.a.m.d. stim ca peste toti guverna zeul titan.
stim ca zeii erau depravati ca nu respectau normele terestre nici pe cele ceresti. stim ca veneau pe pamint si se destrabalau cu fecioare respectiv cu flacai, relatii din care apareau progenituri mixte si cu puteri ceresti dar si cu neputinte omenesti- iata marele paradox cind realitatea se izbeste de teoriile filozofice, ori cind teoriile filozofice constring realitatea la o ingramadire de situatii fara remedii, stare de lucruri ce limiteaza in final mintea la o desfasurare prin experimentare.daca observam cum sunt constituite guvernele azi descoperim ca un prim ministru are in subordine ministri ai tututor surselor economice fizice, dar si spirituale , observam ca peste guvern deci peste zeul mediu exista un zeu maxim presedintele unei tari daca nu vorbim de monarhie. culmea reorganizarilor societatilor observam ca stat in stat este biserica suverana care serveste un suprazeu- Dumnezeu vine de la termenul de politete dumneata zeu-.
Cind religia a vut rol de frunte alte sisteme ca stiinta, educatia si cercetarea erau interzise maselor de jos. astfel mimau ca se ocupau de bunul mers evolutiv al comunitatii. nu a avut niciodata dorinta de a deschide mintile maselor supuse. in biserica erau incorporate aproape toate sistemele de organizare controlind si virfurile guvernatoare.
in sistemele democratice bisericile nu isi mai justifica maretia, nu mai conving mintile deschise pentru stiinta si cercetare.
ce stim despre dumnezeul suprem dupa o succesiune de vagi reforme in religie? exista banuieli de toate felurile ce cuprind imaginatiile fanteziste a tuturor timpurilor dar mai nimic sa rezoneze cu realitatea actuala moderna si democratica- mai nimic sa pretinda atotsuprematia atotcunoasterea, stim tot ce ni s-a impus sa aflam despre Dumnezeu, ca este identic la gindire si fapta cu fiul sau Iisus Hristos... cel putin acest inteles ne este indus din invataturile hristice crestine ajustate vremurilor, care se vrea a fi cea mai fidela vointei divine, care se vrea a fi scoala suprema. desi daca cercetam oricare din speciile existente pe planeta observam ca fiecare in parte este o carte fenomenala de excelenta. daca cercetam o comunitate de lei de pilda observam ca fiinta cea mai curajoasa, cea mai intreprinzatoare este aleasa sa fie dominanta, sa se bucure de toate privilegiile pentru ca reuseste prin iscusinta desavirsita sa asigure existenta comunitatii. daca cercetam o planta vom reusi sa deducem evolutia ei din trecutul indepartat , sa ii creem trasee de viitor in dimensiunea pragmatismului nemuritor- putem sa inscriiem in lista sacrului aproape toate speciile vegetale si mare parte din speciile animale si a pasarilor.
facind analogia realizarilor hristice constatam urmatoarele;
- nu a reusit sa ridice pacatele lumii asupra sa desi a fost rastignit pentru acest deziderat
- nu a reusit sa vindece umanitatea de bolile care au survenit mereu mai complexe de-a lungul istoriei umanitatii.
- nu areusit sa genereze armonie si fericire in lume nici dupa ce a fost urmat intocmai de mii si mii de apostoli si finti.
-nu a reusit sa instituie legile dreptatii- cei puternici si agresivi ii manipuleaza neomeneste pe cei slabi si blinzi si inocenti bisericile crestine au atins pacatele supreme prin sacrifiicile generate in sistem inchizitorial....actualmente popoarele eliberate de sub dictaturile religiei inca nu pedepsesc bisericile supunindu-le la disparitie desi este imperioasa urgenta nevoie de sisteme de securitate si protectie, de sisteme ample performante de sanatate si educatie . biserica este cea mai nedreapta consumind mare parte din economiile financiare, din bunurile si resursele vietii societatilor. pe deasupra o dijmuieste maxim posibil la toate ocaziile dintre viata si moarte.
- nu a reusit sa induca invataturile sacre in umanitate, a continuat si dupa hristos in legile razmeritelor a razboaielor, a asupririi pina in ziua de azi, cel slab este o victima sigura pentru cel viclean si desi pare ca cei blinzi si morali sunt mai multi cei fiorosi ca lupii sunt mai organizati si mai puternici. sunt parti mari din omenire care nu aservesc nici o religie- insa sunt devotati stiintelor generind cu propriul sistem de gindire tehnici geniale de inovatie.
- nu a reusit sa opreasca nici catastrofele naturale.... dezechilibrurile dintre materiile/energiile primordiale se pare ca nu pot fi remediate de nimeni- raminind cea mai mare necunoscuta.
astfel cugetind am putea crede ca esecurile hristice sunt si esecurile lui Dumnezeu, insa tind sa cred ca putem intelege Divinitatea daca o divizam pe parti mici palpabile credibile mult mai bine decit daca o analizam intuitiv patrunzind in intregul misterios si intangibil.
-am putea concluziona fara tagada ca religia este o inventie antica pentru a controla masele de oameni nestiutoare.
intro alta varianta am putea crede ca niste Dumnezei in univers fac comert de oameni si bunuri intre universuri, precum faceau in trecut faraonii, regii, toti cei care se imbogateau in comertul cu sclavi
- am putea avea certitudinea ca Omul care s-a indumnezeit in acest univers creat de o entitate suprema necunoscuta dar total neutra , dar este inca in mari repetentii, ca are nevoie de milioane de ani pentrua a experimenta tarimul dintre viata si moarte in conjuncturile plenitudinilor energetice in perpetua modificare si miscare pentru ca mai apoi triumful nemuririi sa-l insufle tuturor oamenilor pe pamint.
-am putea avea convingerile ca tot cea ce se intimpla sunt reactii inerente/ aleatorii dintre cauza si efect psihoenergetic nicidecum de o predestinare ferma si precisa.
- constatam zi si noapte ca un jignire la adresa inteligentei vigilent deschise ca zeul placerilor al desfriului este mai adorat respectiv mai urmat decit zeul darurii si servitutilor altruiste.
- constatam ca zeul razboiului este cel mai prezent cel mai activ are milioane de urmasi gata oricind sa porneasca un razboi de cotropire si de dominare a ltui individ/ popor a unei convingeri fie ea si religioasa.
- constatam marile rivalitati dintre zei ascunsi( nu in biserici, nu in monarhii nu in presedinti de tara) in magnati mondiali. interesele de a domina au cunoscut migratiile dintro pozitie in alta mai vizibila ori mai ascunsa. fara dubii in unii dintre marii magnati mondiali salasluieste zeul mortii pluralist atipic multiplicat incontrolabil in soiurile mortii prin terorism, droguri, trafic de carne vie, de organe de armament.
nici justitia terestra nici cea divina nu poate controla stopa tsnirea diabolica din structuri cu caractere de esenta imprevizibile.
- constatam ca zeul medicinei nu a fost motivat de marile ambitii sa insufle constant consecvent urmasilor puterile vindecatoare ca si cum el trebuie sa dea zeului mortii mai puternic decit el tributul maxim.
- constatam ca zeul agriculturii este in dezavantaj fata de zeul turismului si sportului
-constatam ca zeul educatiei este mai neputincios decit zeul stiintelor oculte dar mult mai avantajat decit zeul inovatiilor si cercetarilor acestea din urma fiind ultimele in lista prioritatilor.
constatam ca a fi detasat/indepartat fata de un zeu inseamna implicarea fata de alt zeu respectiv mestesug chiar daca nu serveste interesului general.

- constatam cu uimire ca sacrul primordial s-a format intro natura mirabila care preponderent se rezuma la regnurile vegetale care vindeca si sustin sanatatea efemera a omenirii.
constatam ca sacrul din filozofiile iluministe este un domeniu paralel astrofizic intangibil si totusi lucrativ in oamenii alesi prin rezonante vii cu naturile biologice - posibil generator al imaginatiilor ideale animate de oamenii plini de generozitate luminoasa sufleteasca.
constatam ca putem fi fiecare dintre noi o copie a vreunui zeu care a trait pe pamint , care a trasat itinerare precise pentru mari ambitii de evolutie.
- constatam ca urmare afirmarii religioase crestine( daca ii dam girul constiintei ) ca toti suntem fii lui dumnezeu suprem desi umanitatea este formata din cinci rase distincte.
simbolul ancestral al umanitatii este Marul , astfel dupa criterii de clasificare si referinta prin asociere cu roadele marului rezulta efortul umanitatii , implinirile reprezinta oarecum evolutia noastra in dimensiunea cunoasterii -intrind in bucataria si retetele filozofiei crestine nimeni nu stie cum de unele mere ajung in compot, altele in gem, altele sunt consumate in stare naturala, altele ajung sa putrezeasca inainte de maturitate, altele cad frinte sub influenta viermilor, altele in stadiul crud sunt doborite la pamint de furtuni, nici macar saditorul marului nu poate controla (interzice si limita infuentele) asupra marului. intro alta figura de stil fiecare individ reprezinta o frunza din mar . putem constata ca nu sub toate frunzele cresc roade desi inaintea frunzelor florile albe au reprezentat puritatea ramurile fiind toate incarcate cu energiile optime la inceputul unui ciclu de viata.
daca acceptam idea ca Adam si Eva ( parintii primordiali)au gresit prin neascultarea lui Dumnezeu si au mincat din marul cunoasterii binelui si raului ascultind de sarpe, atunci convenim ca si oamenii si sarpele sunt pedepsiti sa se chinuie pe pamint , insa nu inteleg de ce si marul trebuie sa fie supus suferintelor prin sacrificiu pentru ca arborele genetic este chiar Dumnezeu in acceptiunea acestei metafore. ?... evident este un element sacru care a fost expus/determinat sa se viruseze sub infuentele naturilor inconsecvente, instabile, perisabile.
demne de venerat sunt spiritele care si-au ridicat in vazul cerului gindirea pretinzind divinitatii drepturi pentru umanitate.
demne de veneratie sunt spiritele care au combatut limitele existentiale ale umanitatii urmarind sa serveasca si drepturile animalelor la o evolutie decenta lipsita de cruzimea excesiva a oamenilor decazuti pina la stadiul de salbaticie.
demne de consideratie sunt vietatile care traiesc in chinuri specifice pentru a hrani umanitatea, ele si-au dobindit dreptul de a fi venerate infinit mai mult daca nu precum zeii. ma refer la taurine, porcine, ovine, cabaline, pasareturi. sustin viata domestica, pragmatic armonica luind in calcul posibilul transfer energetic al instinctelor. ar fi interesant de aflat care sunt motivatiile de "povesti celebrizate" a caderilor lor din raiul imaginatiilor bisericesti, intrucit animalele pot fi incontestabil socotite fara de pacat. in legendele antice putem descoperi efortul animalelor de a se umaniza, prin exemple de vietati jumatate om jumatate animal, precum centaurul sirena, elful, minotaurul, ciclopul etc- respectiv efortul salbaticului uman de a se sfinti. pilda stau inscrisurile vremurilor in bibliotecile bisericilor, cu ajutorul carora biserica poate specula si manipula in voie pina cind in lumea intreaga se va instaura noua organizatie "Open Maind. cu traseede cunoastere absolut stiintifice.
pe principiul pe care semintele griului in pamint vor fi tot griu, ca urmasii matragunei vor fi tot matragune, cugetind la zeitati consider ca cei ce au fost sacri de la inceputuri vor ramine pururi sacri si prin urmasi, precum si cei rebeli neascultatori vor rezona in urmasi aidoma caracterului primordial a elementului semintiei esentiale.
putem construi ipoteza ca Dumnezeu a avut minie pe neascultatori, ca i-a alungat din rai ca sa-l salveze de invaziile raului , ca le-a asigurat intrun colt din univers destinat animalelor conditii de evolutie cu specificatia evidenta ca era nevoie si de veghetori si de profesori si de intelepti care s-ai ajute sa selecteze optim traseele de evolutie. putem constata simplist ca un dresor este atacat de animal, ca este ucis cu cruzime atunci cind animalul vrea sa isi pastreze identitatea neacceptind invataturile care il debusoleaza complet, neacceptind nici o forma de transformare prin frica de batai, prin infometare si alte pedepse.
inacceptabila ipoteza ca vre-un Dumnezeu sa priveasca la desfasurarile vietii pe terra , cum privesc oamenii mai ales cei mici( copii entuziasmati ) speciile de animale de la o gradina zoologica. acolo nu vom vedea un cuplu dintre un bou si o camila, ori dintre un crocodil cu o broasca testoasa, acolo toate esentele sunt ferme, caracteristici tabu cu tehnici precise de evolutie.
din reflectarile umanitatii in toate religiile se evidentiaza aceasta ilustrare ca o stare perpetua de evolutie, de lucru cu misterele pentru progresul altoirii speciilor.
pina cind vreo Divinitate isi va dezvalui chipul, vointa ambitiile planurile de lucru cu umanitatea toate naratiunile tisnesc din imaginatiile cele mai indraznete.
oprindu-ma cu analogia la sintagma biblica in care se specifica faptul ca omul are chipul si asemanarea lui Dumnezeu- am ajuns dupa lungi meditari sa cred cu adevarat ca avem chipul si asemanarea Terrei- respectiv ca gindurile unui om pot fi asociate identificate pe rind cu toate structurile existente pe terra de la mineral la vegetal la animal la uman, la sacru la grotesc la extrasenzorial la rigid, de la grotesc la tandru. mai precis avem chipul si asemanarea Mamei Dumnezeeie care ne tine in brate pe toti- toate fiintele vii si moarte organice si anorganice precum ilustrarea iconografica mama cu pruncul in brate.
constatam ca fiecare fiinta in parte a creat o forma scolastica mai mult sau mai putin expresiva, mai mult sau mai putin impunatoare. constatam ca putem invata de la roiul de furnici despre disciplina si precizie profesionala, de la albine puritatea si genialitatea lucrului, de la arbori dragostea si unitatea in freamat existential de flori putem invata despre imaginatia in peisaje mirifice, putem invata de la ciini de rezistenta in lanturi si mentinerea loialitatii fata de stapin. putem invata de la maretul elefant neteama, siguranta pe traseele existentiale si formele de invataturi au fost si vor fi intotdeauna infinite.

constatam ca suntem determinati de familie si de prieteni sa ne formam identitatea mult mai exact si mai ferm decit o face biserica dupa ce s-a impus in memoria ancestrala a omenirii ca reprezentanta divinitatii- cel puti ea asa pretinde.
este nepermis, inacceptabil ca in acest mileniu al marilor iluminari Divinitatea sa nu se faca vazuta in toata transparenta spirituala fizica si metafizica.
cele mai mari mai crincene pedepse au fost date de catre fanaticii/ tiranii vanitatilor religiosi, care nu voiau sa permita mintilor dezvoltarea pe sistem individual de gindire. bisericile au conspirat impotriva tuturor formelor de guvermamint incepind de la faraoni, la monarhii la republici. au vrut intotdeauna totul ascunzindusi fata sub diferitele masti care reprezentau sacrul. practic au exploatat sacrul, purul, inocenta, averile lumii pentru a se construi imperiu divin. culmea umorului negru nimic divin nu se intrevede intre zidurile bisericii crestine-eventuale farime de bine rare. exceptii infime cind nimic nu rasufla generos, altruist genialpsihologic din elementele bisericii crestine- doar o exploatare mascata= o tiranie domestica acceptabila, invocata, solicitata prea des aproape zadarnic de toate fiintele nestiutoare. imginea acesta nu poate fi identificata cu imaginea multor familii de soareci care si-au facut salasul in aria unui cimp cu lanuri de porumb si grine. in cimp soarecii au asigurata existenta daca patronul nu stropeste culturile cu solutii toxice, in biserici oamenii nu primesc decit promisiuni ce nu se justifica prin logici exacte si nu se argumenteaza niciodata- facind eminamente parte din fascinatia misterelor psihosemantice
- o mare concluzie ar putea fi aceea ca Idealul divin este o utopie- mai precis ca este imposibil de realizat ori de atins viata in dimensiunea paradisiaca . pe planeta pamint absolut toate vietuitoarele ucid alte vietati sa le manince pentru a supravietui. oamenii nu fac nici o exceptie in acest context ideologic. nu mai sunt multi canibali specia lor este inca prezenta printre oameni, daca nu ii ucid direct pentru carne ii extermina cu mijloace variate exploatind maxim vigoarea biologica, oferindu-le din cistiguri doar atit cit sa nu moara in perioada de lucru activ.
metamorfozele speciilor sunt nebanuite, pentru a intra in dimensiunea metafizicului sa identificam moduri de transformare intre grotesc si sublim este nevoie pregatire psihosomatica prin exercitii de analize si psihanalize foarte profunde. biserica mimeaza un sistem bonom indumnezeit insa presteaza, aplica exercitiile vicleniei.
daca Dumnezeu voia sa aiba rezultate ferme asupra raiului in acceptiunea tuturor- atunci fii sai ar fi fost genii, regi, imparati, profesionisti capabili sa creeze bogatii, variate resurse economice si energetice, pentru a distribui in siguranta in mod egal resursele vietii, ar fi creat pentru toti in mod confortabil de egal conditii decente de evolutie, ar fi asigurat toate sistemele de educatie si sanatate ,cu tehnocrati veritabili, responsabili cu marca diplomei , ar fi asigurat pentru toti drepturile la adevar si justitie.
conform istoriei religiilor fii lui Dumnezeu nu au avut prea multe succese in a scapa umanitatea de influentele infernale.
acum mai mult ca niciodata avem nevoie de legende despre Dumnezei adevarati- astffel ca trebuie sa asteptam ca o data cu dezghetarea unor cimpuri memorii din univers, sa curga in constelatiile strofizice care guverneaza umanitatea si universul solar unde vibrationale, informationale veridice, total umaniste- total iluministe, total renascentiste. de doua decenii de cind am intrat in era Varsatorului atribuita exclusiv stiintelor exacte si inovatoare- universul este inundat de corpusculi de lumina transuranieni- energiie neutronica da la Guvernatorul Uranus ce va domina spatiul si timpul timp de 2000 de ani, este o planeta Titan- un zeu al universului stiintific ce revarsa in toate structurile universale astrofizice planuri multidirectionale prin rezonante de sunet lumina si culoare.
va fi un real spectacol viata in amplorile stiintifice deplin /impecabil secondate de arte de culturi de magnificele naturi care cresc plenar si inconjoara universul cu vibratiile lor absolut de divine. sunt spiritele vegetale care purifica intreg universul - facindul sa se extinda in conditii de ozon si de aer respirabil acceptabil= milioane de oameni expira din fiinta lor un aer toxic plin de pucioasa si de tamiie. nu poate sa se numeasca aer sanatos suflarea ce iese dintro creatura care exploateaza pentru beneficii materialiste suflete /spirite inocente. ma refer mai ales la cei care extermina brazii si rasinoasele pentreu a extrage rasina folosita in industria neagra la luminari- va dati seama ce bogatie naturala de ozon pur de care omenirea este dependenta prin legile vietii este sacrificata pentru a institui in oameni teama si teroarea, pentru ai ingenunchia, pentru ai hipnotiza definitiv sa ramina la idea de sclavi de robi ai domnului .
admit ca umanitatea are nevoie de gropari dar nu mai are nicidecum nevoie de masti de sfinti sub care se ascund calai, tirani, exploatatori. pentru slujbele de nuntaexista pretutindeni primari care oficiaza casatorii, care emit certificate de botez si de casatorii.
groparii ca si sefii groparilor nu pot fi confundati cu divinitatea nu merita sa se numeasca preasfintii, prealuminatii, cum nu merita pozitia de rege cu coroana de aur pe cap. cu diamante batute in tot felul de instrumente cu care vrajesc lumea precum fac vrajitoarele de la inceputurile timpurilor.
Dumnezeu exista in amplitudine stiintifica matematica fizica, chimica, este cel putin cu un miliard de ani umanizat inaintea oricarei alte creaturi homossapiens. democratia entitatii sale permite tuturor fiintelor sa evolueze conform inzestrarii genetice conform cumularilor din extra si intraenergetic, conform interactiunilor din interferarile cu alte energii.
pentru ca nimeni nu l-a intilnit si vazut pe Dumnezeu ( nu exista marturii scrise in biblioteca ancestrala )decit prin puterea imaginatiei atunci o folosesc si eu si marturisesc faptul ca il descopar zilnic pe Dumnezeu privind direct in soare dimineata si seara cind nu risc sa ma orbeasca stralucirea lui magnifica. fara Soare nici o energie nu s-ar putea dezvolta si evolua , nici minerala, nici vegetala nici animalica nici umana. in cel mai simplist termen Dumnezeu exista in energia pozitiva care da sanse sperantei sa se formeze in certitudine. potentialul umanitatii de indumnezeire consta ca miracol intre limitele asigurate de moralitate si altruism de generozitate pina la sacrificiu. prin deschiderea frontierelor ideologice incepind din faza de trib apoi de comunitate apoi pe alte etape de re, re, re reorganizare de la comunism la democratie si la capitalism- detaliind umanitatea a strabatut in fapt ideologic metaforic drumul de la sistemul de musuroi, la sistemul de turma de ovine, apoi la sistemul stupului de albine, apoi alte divizari spontane iscate de marile temeri precum razboaiele, cataclismele , precum pedepsele divine individuale si colective, gravitatia terrana este o lege suprema impusa chiar si la sistemul macrodemocratic al inaripatelor din jungla. mare parte constituie sistemul rozatoarelor terrane si subterane. o mica parte reprezentind speciile de pasari care ca ingerii ne scapa de daunatoarele ginganii si omizi devoratoare. ? dar cine poate preciza cit de utile sunt pentru natura colosalele comunitati de lilieci care nu au nevoie de soare ci dimpotriva de intunericul imblinzit confortabil de stele si luna, pentru a igieniza naturile de miliarde de virusi si bacterii de insecte periculoase. e dreptul meu sa cred in ideal sa cred ca pot zbura liber democratic ca lebedele, ca flamenco, precum cocorii in zone tropicale serene calde si linistite precum fluturii puri suavi- miliarde de inaripate care trebuie sa vegheze la propria viata sa nu le striveasca hipopotamii, elefantoii, crocodilii cind coboara pe pamint dupa savorile speciale ale florilor dupa rezonantele incurajatoare ale vietatilor vegetale terrane.
a venit vremea ca Dumnezeu sa fie conoscut prin termenii absolut stiintifici naturali , a venit vremea ca Dumnezeu sa fie argumentat stiintific, sa aiba chip perceptibil completat de toate ideologiile existente la ora actuala. Budismul este cel mai generos in explicatii, prin studiul budismului putem intelege ca Dumnezeu este pretutindeni ca il putem percepe respirind linistit fiind arbore intro frunza, surizator ca zefirul poate fi perceput in prezenta mirosind o magnolie o primula primavara cind natura se trezeste dupa luni de hibernare- sa intelegem fenomenul INVIERII dar si al mintuirii deopotriva intrucit natura ne iarta si ne iubeste multiform multidirectional, ne hraneste creste si ne scoleste in mii de vieti pentru a evolua frumos - intocmai iertarea Planetei a mamei Dumnezeie reprezinta in tabloul mondial mintuirea tuturor- chiar daca arivismul decazut la fanatismul avaritiei scotoceste dupa bogatii in adincurile planetei ravasind totul experimentind dezastrul , sinistrul . prea multi oameni se joaca de-a dumnezeu pe planeta construid care cum doreste ceva impotriva altcuiva, construind sateliti care scotocesc si cerul dar care cind se intorc din univers dezactivati de la sistemul computerizat pot genera catastrofe planetare lovind pamintul in cadere . doamne si cite scenarii s-ar putea scrie asupra evenimentului inca dinainte de a se petrece, pentru a deturna gindirea de la adevarurile fundamentale esentiale. nici o alta vietate dintre regnuri nu se lasa influentata mai profund pina la transformarea totala a identitatii ca omul. oamneii din sinul bisericilor capitale inflenteaza umanitatea folosind armament psihotropic. intru-n tirziu acest procedeu va duce la disparitia umanitatii in razboiul religiilor numit foarte simplu al credintelor- in momentul in care o credinta este distrusa de alta credinta prin extensie rezulta ca originalitatea amprentei unice la fiecare individ va disparea- umanitatea devenind intru-un tirziu o masa uriasa de manevra- o omenire robotizata. nimeni nu v-a mai putea identifica entitatea de la pupitrul cu telecomenzi- ar putea fi dumnezeu ar putea fi dracul- termenii oricum sunt amestecati si confuzi. insa in dimensiunea idealului Dumnezeu este iubire infinita, splendoare, miracol, cutezanta creatoare, absolutul artitect al vietii nu doar pe planeta ci in intregul macrocosmos constituit din lumi cvadridimrensionale de lumini dar si de tot atitea forme de intuneric.
inchei acest articol foarte dureros pentru mine cu un vers ce tisneste din fiinta mea .
... in adincuri nestiute margeanele incremenesc ucise de mizeriile umane deversate pretutindeni,
in inaltimi neabordate sori isi isi scutura praful stelar agresati de gaurile negre, poate o viata se sfirseste poate o alta incepe - ? dar cine stie ce univers vor crea aceste zvicnite miscari....

la mijloc arborii- frumosii ingeri vegetali incaruntesc inca de la nastere, in centrul cercului vicios oamenii dind vina unul pe celalalt . norocul divin insa nu intirzie iata, in chip de Dumnezeu miscarea ecologica se face prezenta activind cu precizie si fermitate pretutindeni ca o noua mirifica sansa de mintuire a umanitatii- dar ce are de-a face biserica inchisa ermetic in arhivarul cu date inchizitorii cu miscarea ecologica?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu