luni, 16 ianuarie 2012

TICALOSIA POLITICULUI INSOTITA DE HULIGANISM

Perversitatea politicii romanesti a luat amploare, s-a extins in decadere incit acum apeleaza la toate mirsaviile cunoscute vreodata in parcusrul civilizatiilor, apeleaza chiar si la manevrarea huliganilor de pe stadioane, a celor vizati in sferele vrajitoriilor negre, apeleaza la toate anomaliile si malformatiile societatii.inteligentele politicului nefast le scot in fata sa protesteze in strada cit este nevoie pentru a inocula starea de marasm, de mizerie sociala, de destabilizare in final de anarchie generala. Prioritatea in civilizatia moderna democratica reprezinta pe linga aplicarea normelor legale o conduita daca nu de morala perfecta cel putin a respectului pentru bunurile realizate cu truda cu efort financiar greu dobindit.
moralitatea interactiva inseamna a iubi viata naturilor din jur, a o pretui, a urmari constant progresul semenilor, reflectind prin cinste si onoare cultura neamului, dincolo de verbalitati si clisee din dialectica evolutionista,sunt aspiratiile virtuale ale spiritului care este obligat sa treaca prin transformarile induse, regretabil maxim lamentabil privind pozitivul politicului a caror incercari/provocari se soldeaza cu vidul, cu infringerea colectiva, pentru ca la nivel individual a sta de partea binelui si a drepatii ca aspiratie fundamental umanista intro societate inabila manevrabila, neculturalizata eficient, sugereaza ca de multe ori sunt angajamente sufletesti dificil pina la imposibil de implinit.
un om truditor realist nu se asteapta la minuni din afara stiind, ca sanatatea si puterea de munca reprezinta reale minuni, este o lege a bunului simt gospodaresc inscrisa in mentalul colectiv. am pledat mereu pentru virtutile administrative ca fiind eminamente glorii ale rezistentei pe fundamentele culturale stramosesti, mindriea si demnitate modesta a acestui popor incercat peste veacuri dure, tirit prin umilinte cu capul mereu aplecat.
multe credeam despre poporul roman, insa nu mi-am imaginat ca poate favoriza huliganismul,manifestari paranoice in urma carora dezastrul efectuat il lasa mai sarac, mai disperat mai dezorientat.
sarbatoarea culturii neamului, omagierea Luceafarului Eminescu- a fulminat cu vandalizarea centrului capitalei. evident cei care au manifestat nu iubesc nici cultura nici poporul nici simbolurile nationale daca au distrus tot ce se putea. ce facil se demonstreaza ca strainii de neam si de tara nu gindesc repercursiunile dincolo de orgoliile lor. ma refer la domnul palestinian cu cetatenie romana, Raed Arafat, am consideratie pentru actul profesional al domniei sale insa nu am sa cad in capcana increderii ca este mai roman decit romanii de inalta profesionalitate medicala. nu de mult convingerile dinsului s-au impus astfel o mare parte din spitalele romanesti au fost inchise, au suferit mii de oamenii, unii au murit in salvari nedotate sa tina pacientul in viata pina la indepartatul spital.... cum de a resuit sa-si invrajbeasca intratit colegii omologi din minister, de ce sa nu admita necesitatea dotarilor tuturor segmentelor din sanatate. si la tara si in orasele mici oamenii au nevoie de asistenta elementara, de sustinere civica si morala. batalia pentru banii din sistemul sanatatii se duce de mult, mocneau in focul furiilor cei implicati in sistemul binefacerilor biologice, a fost inca un timp pina la imbolnavirea demnitatii de spirit Salvator, undeva buboiul infectios, trebuia sa se sparga..... Este ciudat totusi cum in postura de medic a reusit sa adinceasca ranile din ministerul sanatatii . ? Ce mai conteaza simbolurile culturii, cele nationale, daca Nimic nu mai este sanatos in tara, daca si ce functiona in sanatate este contaminat cu coruptie cu puterea draconica a banului. penibil cu cit fals este invocat motivul de solidaritate in marsul manifestantilor , intrucit adevarul este ca adversarii politici si-au urmarit scopul, profitind la maxim de orice oportunitate pentru a discredita actuala guvernare PDL.
in loc de eforturi de aplanare a conflictelor am asistat la indifirenta, la stupefactie generala, in loc de emisiuni ferme de ameliorare a crizelor a convulsiilor citeva televiziuni au jubilat confirmindu-mi inca o data ce am scris intrun alt articol, ca multi dintre moderatori s-au trasnformat in agitatori de mare clasa. perversitatea lor este o rusine pentru cultura romaneasca plina de bun simt pina mai ieri .recent am fost tulburata de atitudinea unor moderatori care azvirleau veninul orgoliiilor si trufiilor nemasurabile in fata unor personalitati remarcabile si de mare referinta pentru cultura romaneasca . mihai gidea a devenit din moderator un gide al bunui gust al bunul simt crestin umanist si pe dcdeasupra se vede si foarte frumos se vede ca un star la culturii romanesti pe sticla colorata. in acest punct lansez o intrebare; cum de nici un reprezentant de la Antene 1. 2. 3, nici un analist , nici un abil fervent frecvent comentator de la trustul Realitatea, nu s-au solidarizat cu marsul contestatarilor privind nedreptatile in ministerul sanatatii, ulterior cu marsul celor nevoiasi , pe care totusi ii invoca in emisiuni ca fiind vezi doamne mare problema de suflet si de morala crestina. ?de ce ar iesi in strada cind Voiculescu ii plateste cu sume colosale, cind Vintul inca are instrumente de constrins, cind psd, pnl, usl, are control total asupra unui mare segment mass media. nu am vazut nici o reactie la nivelele de sus ale politicului, in definitiv PATRIA aceasta ar trebui sa reprezinte bunul de pret al tuturor, versus toti ar trebui sa o aparam sa o facem constant mai prospera si mai sanatoasa. sunt demonstratii barbare, dar si de lasitate ca nu conteaza Tara, ci orgoliile bolnave ale unor investiti strimbi( nedemnitari) pe naivitatea plina de saracie materiala a cetatenilor ei. Presedintele Basesecu a incercat sa aduca spre lamurire generala unele date mai complexe privind sistemul sanatatii, desi nu dinsul trebuia sa faca acest demers, ci ministrul sanatatii, cei care se afla in conflict de intelegere trebuiau sa se aseze la masa discutiilor eventual televizate.
presedintele este resposabil cu imaginea Romaniei , cu stabilitatea criteriilor de parteneriate intenationale, financiare, politice, militare.... privind nivelul de trai responsabilitatea domniei sale se imparte cu toate elementele politicului, dinsul transmite intotdeauna din rapoartele care i se pun pe birou- in idea sanatoasa ca ele sunt reale, eventualele nemultumiri trebuiesc sesizate ministerelor ....nici un gest de acalmie sociala, actuala guvernare a amutit,ori a considerat ca sunt manevre ale adversarilor politici, incercind sa mizeze pe ultima carte in jocul politic( ultim act de disperare in angrenajul anului electoral) pesemne luata prin surprindere in toate orasele mari ale patriei,
admit cu multa durere ca sunt multe motive de nemultumire in popor, sunt mult prea multi sarmani ce umplu cu chinuri si suspine zilele, deceniile de tranzitie de la forma de guvernare comoda ( comunismul) la cea capitalista au arhivat problematici intre dramatic si mici realizari, respectiv Romania capitalizeaza mari nevoi, mari dureri, sisteme bolnave, administratii iresponsabile, capitalizeaza politicieni ticalosi, avari, bolnavi de putere, realizarile se datoreaza unor investitori staini romanizati, sau a unor romani stabiliti in afara.
sunt foarte multi dintre ei care au citeva dosare penale, aminate de citiva ani de fragmente de justitiie care aservesc banul, puterea banului care innebuneste lumea nu poate fi oprita, blocata in capitalismul tuturor libertatilor junglice.
nici nu putem sa ne intorcem la momentul post decembrist sa ne reorientam pe un drum neted, cu parteneri joviali in afaceri, cu elemente cordiale in virfurile sistemelor. Bunii tehnocratii chiar si cei independenti au fost controlati ca intro menghina de politic.
ca o justificare caraghioasa a evenimentelor ultimelor zile de manifestatii, (justificare care incuraja si incita exacerbat la iesirile a cit mai multi din populatia nemultumita in strada) televiziunile au facut comparatii cu manifestarile din lumea europeana democratica. este perfect logic democratic umanist ca nici un drept sa nu fie ingradit, distrus, este un drept al fiecarui om indiferent de clasa de zona planetara sa si ceara drepturile in mod public, insa ticalosia, vandalismul , huliganismul este un pericol urias astfel trebuie inlaturat de sistemele care au fost create efectiv in acest scop. Nu am vazut pe strada nici urma de politist, sarmanii jandarmi au fost lasati sa se descurce singuri, desi vandalismul magazinelor si bunurilor nationale tine de toate sistemele de siguranta si aparare. ma duce gindul ca politistii care au manifestat toamna trecuta contra Basescu au fost si ei printre agitatorii ultimelor zile.
printre manifestanti hamesiti de imagini politice, Dan Diaconescu si Irinel Columbeanu. sa le fie rusine, este ca si cum ar fi pus gaze pe foc ori sare pe rani.
ambii profita de saracia poporului , ambii nu dau doi bani pe durerile lui ci vor capital politic pentru a-si mari bogatiile, pentru a acoperi unele laturi murdare ale destinului lor.
era cit pe ce sa cred (in limitele bunului gust intelectual roamnesc) in Dan Diaconescu, altfel spus o parte din formatele emisiunilor de televiziune proprie se inscriu in criteriile simtului umanist dezvoltat. insa domnia sa nu poate fi strateg, nu poate machia fata lovita a orgoliului sau, ce face Dan Diaconescu se numeste razbunare, ambitiie bolnava a unuia in criza de personalitate. sondajele telespectatorilor privind vointa de a cadea presedintele sunt accentuate bolnav cu atribute ca dictator, tiran, era mai priceput in hartuirea emotionala a ciocoilor reali din romania. Nu presedintele este dusmanul prim si suprem al romanilor, cind ciocoii pe care ii repugna se imbogateau pe saracia rominilor si dan diaconescu s-a imbogatit pe naivitatea telespectatorilor dornici de emisiuni de scandala halucinante. zadarnic investeste acum o parte din banii cumulati dubios in evenimente de intilniri cu grupari in orasele mari, cu evenimentele de cvasisolidaritate romaneasca. zadarnic mimeaza bonomie si alean, jovialitate decorativa cu zimbete triumfatoare aruncate aruncate pe fata celor aplecati in umilinta. caracterul domiei sale este DE MANIPULATOR in realul sens al vicleniei, nicidecum de formator al celor fara de orizont si prestanta. Sunt fericita ca nu m-am inselat privind rezonantele incerte si dubioase, le-am urmarit consumate si reformat inmultite in exacerbari de evinementele cheie ale ultimilor ani, care au pus accent si importanta pe artificialitatea personajului Dan Diaconescu. Cred cu toata forta ca Romanii merita un presedinte loial, veritabil iubitor de valori si de cultura romaneasca. ma rog sa dobindim acest lucru cu toti, cei virstinici sa se bucure in ultima etapa a vietii de respectarea drepturilor lor beneficiind de conditii de intretinere a sanatatii trupesti si sufletesti, cei tineri sa poata in sfirsit sa creada in drumul pe care il va indica un sistem condus de minti deschise cu suflete senine si total cordiale menite sa reprezinte poporul sa orienteze eficient interesele conforme cu aliantele internationale de care totusi s-a dovedit ca depindem imperios . Meritam realmente mai mult decit mutrele arivistilor decorate cu papion , cravate, si ceasuri de aur, plimbate cu iahturi se elicoptere pe care nici macar nu le pot justifiaca in toate componentele afacerilor.
Sa nu uitam nici o clipa ca situatia actuala a romanilor este generata de nesimtirea ori de perversitatea diabolica a celor din psd, pnl . sa nu uitam ca PDL a dovedit un act de curaj colosal prin luarea friielor sistemelor maxim saracite. nevoile prioritare pe termen lung nesatisfacute genereaza saturatie, revolte, infuriere , dorinte de negare a legilor constitutionale, toate induc la disperare si salbaticire.... huliganii de pe stadioane acolo isi consumau furiile- din acest an legile permit arestarea rebelilor zgomotosi deranjanti, raufacatori indiferent de spatiul public,.... undeva ei sunt in evidenta politiei , de unde pot fi luati si folositi ca manevra de scandal- imbolnaviti cu aceste metehne pentru ei este o forma de a consuma adrenalina nemultumirilor cumulata din toate constringerile sociale.
vedetismul stadioanelor este aidoma cu vedetismul rebel al televiziunilor si presei- agitori de mare clasa care exerseaza constant morbiditatile constiintei......stiu ca este normal conform legilor bunului simt dupa ani lungi de munca sa avem un nivel de trai ridicat, dupa zeci de ani in care s-au construit mii de locatii industriale, care au produs pentru bugetul statului sa se reflecte asupra tuturor si nu doar in confortul unor bestii politice. Sunt prea multi lupi turbati in politica romaneasca si oile blinde (oricita maiestrie psihosemantica psihologica ar detine) au renuntat sa mai lupte cu cizelarea si dresarea lor, contaminarea este demonstrata de fiecare data ca si murdarirea in trecerea prin spatii murdare. este un act de noblete sufleteasca indiferent de profesie indemnul in pledoaria pentru pace, liniste Armonie progresiva, militarea pentru pentru binele general al oamenilor intre care se formeaza o personalitate demna de remarcat. imi este sila sa mai amintesc ca aseara un tradator al culturii romanesti, un pupincurici iliescian a jubilat la ''realitatea'' din postura de ex revolutionar de cinste postdecembrista, incitind la normalitatea revoltelor in strada, mastubindu-si pe fata orgoliul de mare poet al romanilor - se si vedea in panteonul culturii alaturi de MIHAI EMINESCU- pe care nu l-a iubit si nu l-a urmat niciodata. poezia lui se incadreaza la dark poetrie, poezia lui pledeaza pentru lehamite fata de tot si toate cele idealiste crestine cele virtual spirituale, pentru ca moartea in el s-a emancipat citind ziare la poarta uniunii scriitorilor pe vremea cind mari carturari erau ucisi unul cite unul in mod misterios.
vai mie prin nostalgia unor idealuri( normalitati ale realitatii umaniste -iluministe) amintesc de noblete ca de lucrurile sfinte pe care din nefericire abia acum incep sa vad ca dispar treptat intro lume total bolnava, ca iarna , ca planeta, ca cerul neputincios, ca universul plin de gauri negre care devora o galaxie de stele in citeva secunde.
scriu nu pentru ca as putea implini oarecum adecvatele modificari in mentalul colectiv national,( sunt constienta ca nu sunt citite articolele mele) scriu ca un exercitiu de introspectie sa ma asigur sa imi demonstrez mie si putinilor cititori ca inca mai iubesc drept valorile, ca mai cinstesc intrucitva idea de adevar si de drepate, scriu pentru a ma dezice total de brutalitatile de violenta umanismului salbatic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu