marți, 24 ianuarie 2012

TROCURI MURDARE IN TOATE SISTEMELE DEMOCRATICE

consider inca faptul ca numai cultura prin principiile ei fundamentale poate ocupa locul de CREATOR intro societate. ne aflam totusi in zonele democratiei capitaliste unde capitalizam orgolii de personalitate furibunda intre dezlantuite prestatii de acaparare a tot ce se poate nu prin actul muncii si responsabilitatii ci prin cel al vicleniilor politruce. vicleniile fac oameni bogati, cu voce puternica, cu imagine puternica. observind si analizind ramin consternata ca vinatoarea de mistreti face cinste tarii aducind in context personalitati de mare succces din strainatate. pesemne asa vom intimpina si sarbatorii unirea principatelor in viitor, uluiti si cu gura cascata la fericirile bogatilor, martori la cele mai scumpe vinatori de vietuitaore pe intreg pamintul romanesc cumparat de diversi bogatani ai secolului plin de nebunie sociopolitica. Intreb astfel ce mai poate reprezenta pozitia de programator, de formator. Alexandru Ioan Cuza a fost inmormintat oare cu principiile care ne-au unit cindva? ideologiile ramase sunt calcate in picioare, au rezistat doar dogmele care se impun mai vehement dupa revolutie. ideologii isi arata incisivii rinjind draconic, sfidint cu aroganta cutremuratoare zi de zi dupa revolutie. atunci din starea de turma de oite, caprine vite, dupa ce s-au deschis stinele/ granitele fiecare naiva fiinta, a luat un drum distinct in marea jungla a lumii. in jungla principiile sunt facute de cei puernici, si nu se poate pune in discutie unitatea. Cum am putea sarbatorii cu demnitate UNIREA PRINCIPATELOR. toate structurile sunt in razboi de supravietuire?????????
observind un producator remarcabil pe piata produselor am dedus cum munca lui indeplineste nevoi pe o scara de valori conforme cu modernitatea pretinsa. piata libera este aidoma pietei junglei. creatorii de conjuctura cu produsele materiale( unicate, serii scurte, productii ample , multe imitatii - astfel si cele culturale/ spirituale. analizele constiintei colective sunt dezamagitoare, comparativ cu cele personale, asezind elita culturala romaneasca visavis de clonele , imposturile din aparatele de conducere si orientare sociologica incapabile sa sustina( sudate fixate rigide) in functiune armonica sistemele, rezultatele/concluziile sunt absolut dramatice. cind principiile devin ghilotina, aparat de tortura, sistem de imbolnavire te intrebi de ce mai este nevoie de o scara a valorilor de credinta, de aspiratii.la ce mai foloseste un cod de morala de onoare, de demnitate de eleganta spirituala? in ce zona a planetei sa caute infometatul de cultura valoroasa semne ca pe acolo a trecut si trait DUMNEZEUL OMULUI si nu zeii rechinilor, a crocodililor a vulturilor,a hienelor a sacalilor. oriunde in jungla vom vedea girafe complet lipsite de violenta precum micile caprioare rapuse de lei si pantere, balene uriase incoltite si ucise de grupuri de orci feroce perfect organizate. din pacate imposturile indruma, formeaza conduc si negociaza in structuri politice soarta tuturor. lasind de multe ori descoperite, majoritati considerabile cu repatabila neputinta de a replica si revendica pozitii de valoare.
toti oamenii au vocatii de analiza civica, sistemul de gindire este altfel conceput, sa proceseze permanent informatii conforme cu realitatea lor , cu aspiratiile de formare si devenire. pe nivel de educatie si cultura stabila superioara, fiecare om isi cunoaste frecventele reverberatiile, rezonantele.... fiecare avind simpatii si antipatii fata de criterii in biosistemele personologiei de multe ori analiza se extinde cuprinzind toate sferele atingind si elementele importante cu implicatii politice. fara dubii viata fiecaruia depinde de politica natiunii din care face parte. altfel spus fara o cultura solida nu se poate intelege virful piramidei societatii creat si sustinut de partidele politice. desi relativ putine revoltele din strada confirma un punct de saturatie, care forteaza societatea sa ia o cotitura, sa schimbe macazul tranvaiului scirtietor. astfel vazut metaforic multi oamenii sunt revoltati pe vatman , uitind ca rabla ce trebuie condusa nu este a vatmanului,ca el a preluat un mecanism depasit si plin de defectiuni. cert este ca oamenii stiu ca se poate traversa prin viata moderna cu vehicole ultramoderne vazute in occident.
sunt momente critice in viata romaneasca, societatea este complet bulversata pe toate palierele existentiale. REZISTENTA PRIN CULTURA se demonstreaza a fi o simpla teorie incapabila sa remedieze avariile grave in perceptia sociologica pentru ca mult mai puternica, cea politica dezmembreaza dimensiunea cunoasterii in mari segmente, in altele nu o aplica. ca exemplu, Opera lui Eminescu desi este elogiata cu pretentie de consideratie inalta nu este urmata, nu reprezinta distributie in dezideratele socioeconomice dar nici culturale. si pentru ca toate sistemele depind de politic, reflectarea potentialului in societate oripileaza, este observabil ca partidele politice nu dau chiar nici doi bani pe forta valoarea avutului cultural, se identifica mai mult ca niciodata in operele pamflet ale lui Caragiale. nici unul dintre ei nu se sesizeaza cit de nedemn s-ar putea prezenta in fata lui Dumnezeu, daca prin profesiune au demonstrat ca nu dau doi bani pe spiritualitatea romaneasca de mare valoare. eroismul acestui popor activ in clonele de conjucturi revolutionare a fost diminuat, disimulat, mistificat. revolutionarii decembristi si postdecembristi sunt in mare majoritatea impostori, de conjunctura politica mizerabila. un erou nu se lupta pentru ca ia in calcul eventuale avantaje, nu se pune pe sine inaintea majoritatii, un scriitor nu proceseaza evenimentele personale pentru a se evidentia ci dimpotriva societatea, semnalizind reusitele, implinirile dar si esecurile lipsurile. mircea dinescu este oarecum considerat un erou a revolutiei, halal erou daca s-a imbogatit devenind din portar un mare ciocoi, baron de conace de paminturi. ca el mii de impostori au revendicat beneficii mult mai mari decit a revendicat un veteran de razboi vreodata dupa ani de lupta pe fronturi in frig si foamete in ascunzisurile santurilor.- intre tunuri si explozii de mina.
nu voi nega faptul ca ma aflu intrun moment vulnerabil. imi este imposibil sa fac fata frustrarilor spirituale din constiinta, nu mai pot raporta nimic la sacru di postura de observator al divinului, nu mai pot gasi echilibrul constatind ca nimic nu este echitabil, moral,un amestec al gruparilor precum amestecul chaotic al turmelor din jungla, in locul unde se adapa si unde crocodilii ascunsi in mil coordoneaza cine sa traiasca cine sa moara cine sa treaca de pe un mal pe celalalt. nici nu pot contura un scenariu omenesc, sunt vremuri in care toate dezlantuirile sistemelor junglei se impun ca singura solutie. demnitate, adevar, dreptate slogane pe cartoane, pe cirpe, flutura intre steaguri maltratate, arse, gaurite , scuipate . strigaturi si revendicari ramase in aceeasi faza ca la revolutia din 1989. astfel intreb pina unde a avansat societatea daca se demonstreaza ca totul de la virf si pina la baza s-a prabusit intre mari prapastii.
reprezentind integral o suma a acumularilor ideologice nationale si nu personale, sunt asemeni acelui om care in materialitate este falimentat, intrucit a investit toata viata intro comoara ce s-a dovedit ulterior fara nici o valoare. in plus aflat in momentul in care cultura spirituala semnificativa ca volum si varietate nu poate ajuta la gasirea unei solutii pentru iesirea din criza. nu ma consoleaza nici concluzia ferma ca Eminescu nu poate fi savurat de flaminzi, cum nici sfinti ca Galeriu, Arsenie Boca, nici Ilustrul in care s-au convertit culturi si politici Nicolae Iorga nu poate fi un ghid un programator de proiecte sociologice.
marturisesc ca in plus de cititul editorialelor semnificative ale unor ziare astept seara cind analisti de referinta precum Emil Hureazeanu, Ion Cirstoiu, Robert Turcescu, dezbat impreuna cu politicieni si specialisti problemele societatii stringente dar si stridente. ma consolez cu formatul de elita culturala , inapoi la argument, sau idei in dialog, cind nu ma iluzionez ma revigorez cu tratatele despre ingeri despre drumul catre sine, despre normalitati de secol 21. imi lipseste moralul vertical al Nasului, Radu Morar, imi lipseste luciditatea complexa a lui Cristian Tudor Popescu, imi lipseste talentul de foarte bun si curajos investigator a lui Florin Calinescu. imi lipseste cel mai mult Octavian Paler cu concluziile pe care le descopeream in editoriale, acelea erau sinteze ale pulsului societatii, erau realitati in devenire sau realitati de tranzitie. sincer de necontestat fiecare avem rezonante cu unele personalitati, nimeni niciodata nu a rezonat cu toti integral de pe scena culturala iar politica aproape de loc spiritual ci doar material.
am investit credinta/ energie psihosemantica in personalitati din "elita romaneasca in palierul culturii clasice si cotidiene. multi dintre gazetari i-am admirat pentru cartile pe care le-au scris. evident fac parte din cultura romaneasca, evident au avut impact important asupra maselor. pentru mine au fost o sursa de alimentare si formare conform si in masura maturitatii pe care o pretind de la mine.
l-am citit pe Cristian Tudor Popescu, credeam ca reprezinta un rafinament al culturii, nu il mai percep asa ori pesemne si dinsul prezinta in ultima vreme doar frustrari, doar produse fara valoare fara pret pe eticheta, nu credeam ca domnia sa sa poate fi un manechin in vitrina politicului. nu credeam ca il pot oarecum nici ca simpla comparatie aseza linga nerusinatul sorin rosca stanescu, produs exclusiv bolsevic iliescian intiganit si vinator aprig de caprioare si ciolane de porc afumat sacrificat noaptea pe intuneric. prezentind doar citeva exemple de verticalitate principiala incerc o umbra de consolare, nutresc un punct de unde am putea reconstitui demnitatea d de unde putem restaura adevarurile, de unde putem revendica mimum de bun simt intro unitate cerebrala.
ma consoleaza Andreea Pora de cite ori este invitata sa comenteze realitati, precum Alina Mungiu este o idiologa coerenta patrunzatoare total celebrala, nu face compromisuri de interpretare servind intotdeauna adevarul, admir verticalitatea sistemului de gindire loial principiilor culturii stramosesti, admir felul in care poate valorifica real o situatie, ma surprinde foarte placut pozitia de reflector a Corinei Dragotescu de cind Realitatea s-a reorientat sanatos spre societate nu au inca un curaj eroic de mari revolutionare, modestia militantismului in vremuri moderne nu poate crea profiluri feminine ca Ecaterina Teodoroiu. totusi intrun fel fiecare ar o infima putere de a face o revolutie culturala in formatul de emisiune pe care il coordoneaza. prezenta femeilor in climatul de mediatizare dintre societate si politic preponderent masculina este foarte importanta avind si rolul de temperare a perceptiilor de dominanta impunatoare.. ma coplesete cu ratiunea pur umanista doama avocat Paula Iacob, ma ajuta sa cresc optimismul privind actele de dreptate sociala Monica Macovei,confirmare minima ca justitia mai cintareste sporadic sanatos valorile si imposturile. nevoia mea de a ma agata de repere care duc societatea pe un drum firesc sanatos, este evident minimala pe linga nevoia majoritatii societatii de a fi condusa de ghizi spirituali valorosi fundamentati pe logici culturale stramosesti si nu pe improvizate ideologii de jungla. nevoia mea este strict spirituala in timp ce nevoia maselor revoltate este strict materiala.
credeam ca socialogi monitorizeaza permanent nevoile societatii,facind rapoarte sistematice sa le prezinte in timp optim, ca statul va sti sa distribuie bugetul financiar conform prioritatilor.
credeam ca biserica va avea minimala egicienta in mentinerea constiintei civile pe paliere de moralitate altruista si pacifista.
credeam ca indiferent de structura politica fiecare guvern va reprezenta poporul si nu grupari de interese.
realitatea arata ca trocurile politice in marea ograda nationala alimenteaza porcii intii, ca vacile sunt lasate sa pasca pe cimpuri fiecare cum poate cum stie, ca farfurii de farime alimenteaza .
credeam ca macar o jumatate din a patra putere in stat in speta massmedia sa fie loiala poporului. acesta este in definitiv rolul massmediei de intermediere intre puterile statului justitie si mediul civil.din pacate a lasat latent poate prin ignoranta, poate voit, poate obligata ca palierul ei sa fie inundat de mizerii care se scurg din tevaraiele politicului mizerabil. poate presa chiar nu este capabila sa creze retele de iluminare a celor care in fata televizorului asteapta evaluari indemnuri convingeri ferme despre o realitate sau alta. presa uneori creaza evenimente in care politicul implicat simuleaza realitati, improvizeaza, promite si compromite normalitati, face diversiuni de perceptie. daca privesc in istoria ultimului secol ambele razboaie mondiale au inceput in Balcani,unde s-au aglomerat culturi, ideologii principii dogme,
Doamne fereste ca presedintele tarii sa fie pus in fata decretarii starii de urgenta. precedentul caz in Balcani este al Greciei care de la starea de urgenta a trecut la dictatura militara. si 20 de ani a populatia a trait sub reguli stricte, cu limitarea drepturilor de exprimare, de visare de interactiune , totul a fost militarizat ca intro situatie de lupta pe front de anvergura si complexitate. domnul Teodor Maries care reprezinta revolutionarii respectiv pozitiile eroice, nu are ce face presat de jos in sus de mai multe ascociatii revolutionare. nici nu cred ca face analize privind eroismul ca o demnitate nationala, in continuitatea vocatiilor stramosesti de a lupta cu formele de opresiune. este impardonabil ca in 22 de ani nu a facut selectia dintre impostori si reali revolutionari. este impardonabil ca acum cind tara clocoteste cind toate sistemele importante sufera de anomalii sociologie grave el sa ameninte guvernul cu mai mare destabilizare... negociind pe furis niste drepturi care tin de burta de gura si nu de onoare cordiala( SUFLET INIMA) nici decum de creier SPIRIT demnitate verticalitate. mai bine zis si-au aratat muschii de bataiosi si nu de aparatori ai interesolr natiunii. rusine sa le fie tuturor impostorilor din toate sferele administrative in toate regiunile patriei. demnitatea domnului maries daca ar fi existat ar fi renuntat la drepturi indicind societatii civile dar si guvernului pozitia ferma de orientare a bugetului spre copii flaminzi di judetele vaslui care de saracie au renuntat din clasa a IV sa mai mearga la scoala.este ca si cum niste hoti ar fi intrat in casa unui sarman gospodar si cu cutitul la grumaz obligat sa dea indiferent ce bunuri mai poseda, lasin o droaie de copii parinti si bunici in saracie majora. asa au procedat revolutionarii ca niste tilhari de cea mai crasa speta. adevaratii revolutionari eroi sunt in morminte si nici macar nu se mai pretuieste valoarea lor de impostorii neamului care au devalizat intre principii si materialitate totul. ei se incadreaza la revoltatori la oportunisti la tilhari cu masca de bonomi cu bune intentii. in palierele artei demne de creatori artistici o melodie buna care inalta incinta spiritul , care si pentru cea mai joasa preocupata/subjugata minte are forta de a transmite mesaje de optimism de deconectare de la tensiuni, este preluata de toate posturile. indiscutabil ca fiecare post are un numar de ascultatori, de fani , certitudine ca este pretuita astfel ca si dupa decenii este primita cu aceesi masura de asteptare cu aceasi valoare. reprezinta o particica din zestrea natiunii, in creatia unei opere muzicale este evident implicata o orchestra un textier, un compozitor un solist. mai departe ca spectacol este nevoie de un organizator de un coregraf, de un edificiu prin acest aleatoriu exemplu arat cu destule menajamente cum manelismul si buriceala ultimelor ani au anihilat aspiratiile ascultatorilor pentru opere nemuritoare.
politicul desi vehiculeaza ideologii vechi, conservatoare nu reprezinta mai mult decit vitrine cu geamuri murdarite care mascheaza figuri de ceara si de plastic- de multe ori insa sunt figuri de plumb care nu pot fi mutate ninidecum mula pe nevoile sufletelor de a imbraca goliciunea mintii.

eram copii si ne jucam unii de-a doctorii( Binefacatorii de urgenta),intepind cu ace sau cuie papusi de piatra si de cirpa, altii inventau jocuri de logica observind ingrijorari ori poate succesul in comportamentul adultilor altii imitau scriitori, regizorii, insa fara discutii majoritatea ne trinteam in jocuri sportive la pamint. la atit se rezuma din pacate revolutia romaneasca pentru ca de evolutie nu se poate inca discuta.
concluzia abolut dramatica este ca subiecti dubiosi sincronizati din toate sistemele din toate partile fac gauri in acelasi timp in acelasi ritm nebun in edificiul statului(in bietul depozit cu avutii) sa intre pe furis sa scoata ce mai este de scos, de exploatat de vindut pe piata neagra. pe usa depozitului din cind in cind intra FMI, poate in plus niste milostivi care fac pomeni occidentale cu produse de la second hand, cu aparaturi, roboti cu idei cvasi stabilizatoare ce pretind ca pot inlocui pe cele ale culturii neamului, in plus cer ca acelea sa fie date la groapa de gunoi iar pe rafturi de arhiva si de acolo si pe sticla sa fie celebrizate impuse si urmate. insa nu am contabilizat de cite ori FMI ne-a impus cu banii imprumutati sa cumparam armament si echipament militar, avioane si elicoptere, nave de razboi nave de supraveghere militara, nu stiu de cite ori nu am cumparat ce ne-au obligat sa cumparam de la partenerii de afaceri straini. nu stiu daca nu neau adus forta de lucru platita de zece ori mai scump multe nu stiu cu exactitate si nici nu vreau sa fac investigatii pe internet, imi investighez constiinta cu mari lacune in afaceri economice si financiare.
tremura constiinta in mine si ma gindesc de care optimism sa ma amai agat, astfel sa nu ramin suspendata in aer. de compatimit nu-i asa acest spirit al neamului pe care il ilustrez cu puterile mele de intelegere. constiinta atomoiluminca infinitezimala din constiinta iluminica universala, care are obligatia de a transmite de pe frecventa mea sistemului divin rezonantele realitatii fara nici o improvizatie personala.
Sa ne ajute Dumnezeu Zamolxis sa trecem si pe aceste monstruoase vremuri, sa ne apere Hiperionii astfel incit dupa modificarile genetice si mutilarile in lupte acerbe sa mai putem afisa identitatea nationala primordiala. nu pot spera ca geniile mondiale ne vor reface/reconstitui chipul in operatii cosmetice astfel incit sa ne mai recunostem originalitatea pentru ca ei au impus prea mult masti de fier, masti de plastic masti din materiale arzatoare cinismul cu masca lui acida persista ca o productie imperioasa.
indraznesc nesperind curind la peisjalele optimiste sa exprim la finalul articolului, LA MULTI ANI Principate romanesti- regret enorm ca va compatimesc intro iubire absolut neputincioasa, absolut confuza, plinge spiritul neamului stramosesc pentru voi mult prea golite de principiile fundamentale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu