duminică, 4 martie 2012

DESPRE MANIERISMUL ARTIFICIAL SI CRIMINAL

conform intelepciunilor primordiale fariseismul este atribuit celor fara constiinta civica, morala etica responsabila - a celor josnici. gravitatea consta in faptul ca a progresat de zeci de ori mai mult decit onorabilitatea . fariseismul ca maniera are conotatii multiple intre artificial si criminal. dezbaterea acestei problematici este atit de complexa incit pentru elucidarea ei ar fi nevoie de milioane de analisti in toate colturile lumii. consecintele fariseismului au creat viclenii, sarlatanii, excrocherii, oripilitati in segmentele infractiunilor decadente pina la crime. mai jos de om in specific de viclenie este animalul. cea mai reusita exemplificare in abilitatile de a insela alte vietati este vulpea apoi este urmata de hiene si de ciori/corbi. dar vai, vulpea nu vrea sa se imbogateasca peste noapte injectind in produse tot felul de factori nocivi, coloranti toxici sa aiba volumul mai mare, aspectul mai placut. vulpea nu se deghizeaza, nu -si pune artificii de impresionare pe cap si pe piept, nu este aberanta, nu este mirsava, nu este jalnica- este perfect normala ca toate animalele padurii.
versus, omul vulpe premediteaza sa insele comunitati neasumindu-si riscurile de a imbolnavi si ucide comunitati. nici nu realizeaza cadeodata este metamorfozat in omul hiena- o data ce i-a reusit afacerea desigur vrea sa progreseze economic financiar- astfel apeleaza la tertipurile tigrului rege, intra in batalii de tot felul cu omologii oameni vulpi- cu regii regilor oamenii lei, ii elimina prin publicitate, prin dezvaluiri de informatii sub anonimat direct la centrele de protectie a consumatorilor.
pretutindeni in lume sunt retele de criminali prin produsele pe care le vind;
- pe filiere farmaceutice - firme de medicamente contrafacute- milioane de nevoiasi sunt victime sigure- inselate de pretul mic al produsului comparativ cu cel real, dar si de specificatiile oferite de prospecte, care sunt intotdeauna concepute sa inspire interes. nemaivorbind de amfetamine/droguri care seduc instanteneu , creind dependente fatale oricarei fiinte ademenite.
firme de produse naturale din plante, lut,cristale, pericliteaza sanatatea mai putin dar afecteaza bugetul intrucit nu au nici o calitate vindecatoare, adeseori insa pot crea disfunctii, organele sa nu mai recunoasca ulterior un tratament adecvat .
afacerile subterane cu produse care promit siguranta (la la vedere de suprafata neparind periculoase) sunt si mai greu de controlat. sunt create in spatii particulare fara igiena- dulciuri, bauturi, alimente. ajung in piete cu usurinta pe baza de autorizatii care se obtin facil, dar in general sunt vindute la colt de strada in apropierea tirgurilor.
- afacerile cu bijuterii false, cu cosmetice, au creat retele astfel ca la orice ora in institutii mari si mici intra pe poarta ( cu o spaga legitimati)- vinzatori. argint si aur de proasta calitate in produse atractive stilizate cu pietre, care se innegresc dupa prima purtare- nu mai ieftine decit ariginalele- ci cu posibilitatea platilor in mai multe rate. ministerul comertului intern si extern ar trebui sa detina agentii si asociatii de control in toate regiunile- din pacate abia daca mai functioneaza , care a functionat amplu si impecabil in trecutul comunist.
vinzatori de iluzii, vinzatori de kitchiuri, vinzatori de produse mortale, foarte bine organizati, foarte bine aparati la nevoie de elementele judiciare, foarte bine sustinuti si de elementele corupte in politie si securitate.
bat la usile apartamentelor de bloc pina seara tirziu, vinzatori de produse vestimentare si menajere din China de cea mai proasta calitate dintre cele care vin in porturi cu pret de 1 euro/dolar la 10 kilograme, astfel un container de o tona costa 100 de euro.
de pilda unele tricouri pictate cu inimi induioseaza la prima vedere, sunt facute din materiale care cauzeaza alergii si chiar cancer de piele, la fel si incaltamintea, la fel si articolele intime.
mai amintesc un caz si de aceasta data, anume nu demult, citiva colegi isi suplimentau veniturile lucrind dupa program pina tirziu la diferite depozite alimentare si vestimentare, schimbind eticheta pe colete si direct pe produsele cu amanuntul, inlocuit la nevoie si ambalajele pe care sunt inscrise ingredientele.
altii aduceau aparaturi de telefonie si casnice sa le vinda colegilor, copii defecte,unii colaborau cu traficantii de bijuterii, mai cresteau pretul produselor pentru partea lor, ori faceau drumuri repetate in turcia achizitionind tot felul de produse ( blugii foarte cautati foarte ieftini in rate)inclusiv parfumuri si cosmeticale de proasta calitate.
la unele televiziuni, pe retele de internet sunt factori care avertizeaza din cind in cind, eforturi zadarnicite in primul rind ca nu sunt urmarite si mai apoi deseori nici nu sunt asumat/ considerate ca fiind reale.
clipa de clipa se petrec sub ochii nostri a tuturor infractiuni de inselaciune grave pe toate planurile, ingroziti sau nu privim neputinciosi, reactionam doar daca traim impactul pericolului puternic intr-un moment de luciditate. s-a instalat in noi o teama de a dezvalui identifica si dezvalui raufacatorii, ori poate si mai grav o ignoranta gindind ca oricum nu vom fi afectati bazindu-ne pe inteligenta si abilitate de selectie si vigilenta. aceste nenorociri asociate cu problematicile create de ineficienta sistemelor administrative / guvernamentale au transformat lumea si viata in infern, pare ca a trai este o pedeapsa capitala la care ne supun sortile respectiv Dumnezeu. ne lamentam toti frecvent dar foarte putini pun umarul si mintea la contributie sa iesim cumva din constringerile trupesti si sufletesti la lumina splendorilor vietii- paradisiace. mama Dumnezeie planeta este paradisul - materie vie inteligenta protectoare responsabila pina la sacralitate de evolutia tuturor, renaste rodeste progresiv dupa fiecare iarna daca este ajutata sustinuta. respectata, iubita.
alt caz de semnalat este acela ca firme de cablu anonime instaleaza in blocuri retele de internet, folosesc curentul spatiul si alte intrebuintari fara sa plateasca. evident cu acordul unuia dintre administratorii imobilelor, o spaguta picata din cer nu este refuzata de nimeni, cum de pilda in blocul meu presedintele beneficiaza gratuit de o centrala termica pentru ca a convins majoritatea locatarilor sa isi puna contoare la gaz. aproape 20 de milionane vechi platiti inainte petru fiecare apartament si contoarele inca nu s-au pus la toti. toata vara peretii au fost ciuruiti, lucrarile sunt neterminate, facute in graba , urite total tevile sunt mai mici decit gaurile, ruginite si nevopsite sufla vintul printre tevi, intrucit au spart si geamuri pentru siguranta in caz de emisie a gazelor pe scari, au facut gauri in plus in ziduri sub hote in bucataria fiecaruia , este mult mai frig si nici macar nu este total asigurator proiectul . toate s-au facut pe fundal de mare zgomot, alandala, spasmastic, cu nervi consumati zadarnic intre locatari, s-au cutremurat peretii si structurile scarilor de atitea gauri fcute de niste tineri inregistrati colaboratori ai firmelor de gaz. zadarnic eu nu am semnat, zadarnic eu am incercat sa conving de ineficienta contoarelor la gaz, similara cu cea a contoarelor la apa dar si a repartitoarelor la calorifere. cind s-au pus contoarele si repartitoarele doua apartamente au beneficiat de unele care nu inregistreaza consumul- evident locatarii respectivi spun ca sunt oprite neavind nevoie de caldura si apa. ???cum isi fac baie, cum spala vase imi este imposibil de imaginat, cert este ca pe timp de iarna eu platesc 700 de lei si peste , cind cele amintite platesc 150 de lei, cu acelasi nr de camere si persoane in plus.
mai nou sunt vecini care ma condamna , nu mai raspund la buna ziua, pentru ca m-am opus categoric la mansardarea blocului. are o vechime considerabila , aproape o jumatate de secol, este destul de afectat de cutremurele mari , nu ar rezista cu inca o suprapunere de nivel cu toate acareturile necesare dupa mobilare . proiectul promitea anveloparea blocului, deci economie la caldura. dar cel mai important lucru nu prevedea- cel putin un lift la trei scari, intrucit constructia standard a unui bloc de cinci nivele impune obligatoriu lift la toate scarile. un singur lift de scara acoperea costul celor 6 apartamente la mansarda care trebuiau construite, ma refer ca valoare a materialelor( ieftine- nesigure ). se perpetua disperarea pentru imbogatire inrapida indiferent de riscuri. infractorii nu-si vor asuma niciodata responsabilitati , pentru ca nu au morala, nu au etica, nu au compasiune. sunt creaturi moarte launtric prin rigiditate in toate componentele umaniste. in tara intreaga aproape toate asociatiile de bloc sunt contaminate cu hotia si minciuna, facturile reale de la furnizorii de energii nu se reflecta defalcat in chitantele de plata care sunt gindite astfel incit sa le achite si lor intretinerea si salariul.
agentiile de control a produselor precum si sistemele de aparare si securitate sunt insuficiente,ar trebui sa se completeze maxim si urgent, sunt factorii de cea mai mare responsabilitate pentru siguranta nationala. pe departe ca numar sistemul bisericii se dezvolta si se ingrasa ,se imbogateste si troneaza fara remuscari dupa atitea morti nedrepte nenaturale. pe departe ca daruire si servitute nu ofera nimic decit iluzii. peste 300.000 de aratari bisericoase consuma inutil mare parte din bugetul tarii, moartea bate la usa noastra sa ne vinda produse, dar cu frecventa uluitoare vine si un popa cu apa si busuioc sa alunge necuratii- cita naivitate in constinta individuala si colectiva mai suporta naturile, pentru ca afectati dramatic in toate simturile se repercuteaza si asupra regnurilor deci a planetei intregi.
vom muri rind pe rind atit de batjocoriti incit si serpilor le va fi mila de noi in viata de apoi. unde este inteligenta si vigilenta neamului romanesc- care dainuie de mii de ani prin sisteme de aparare intrinseca si extrinseca rezistind celor mai cumplite agresiuni, invazii, cotropiri??? invaziile de azi nu mai trebuiesc sa afiseze puscheta ,baioneta, iataganul- vrasmasii ne ucid lent cu zimbetul pe buze.
in schema unei particule divine( umane sanatoase) polul pozitiv reprezinta dragostea armonia intre virtutile creationiste- polul negativ reprezinta compasiunea, astfel desi pare latura slaba el este generator de executie a diafanului iluminic a stabilizarii elegantei eticii creationiste in biologic si implicit in constiinta- forul superior.

manierismul artificial, simularea de atitudini de aptitudini aduce cistiguri pe termen scurt periclitind grav pe termen lung si definitiv esentele primordiale ale constiintei. deprogrameaza in primul rind functiile glandelor biologice/ centrii creierului, secundar metamorfozeaza monstruos constiinta. in cimpurile eterice si ionosferice din jurul acestor soiuri de oameni rezonantele sunt joase, grave, intunecate, dau chipurilor umbre nenaturale de abject, astfel ca pina si ciini si pisicile si pasarile fug din calea lor. in mecanismul mintii minciuna este recunoscuta de constiinta ca efect nevinovat al jocului imaginatiei, ca o gluma. de la minciuna la furt urmatoarea etapa inselaciunea, mai apoi este jaful, tilharia mai departe crima - involutia- caderea in subspecii mult mai jos de animalele care din nevoie trebuie sa prade. primul sistem care s-a folosit de minciuni de grave inselatorii este biserica- a vindut minciuni, a exploatat a blocat dezvoltarea sistemelor stiintifice. de la aceasta pozitie de reper de fata si de frunte au invatat factorii retelelor infractioniste. inmultindu-se ei pe ei tolerindu-se iertindu-se intro cetate/comunitate limitata de posibilitati de dezvoltare si granite evident nu mai sunt fonduri pentru medici, pentru dascali adevarati, pentru politisti, jandarmi, pentru cercetatori si inovatori.biserica de mii de ani face afaceri prohibite, cu produse contrafacute, chinuit brazii dupa rasina, arborii dupa lemnul pentru cruci, chinuind sufletele mortilor in ritualuri cu oase , cu cranii . bag mina in foc pentru faptul ca zeci de firme de produse naturiste apartin bisericilor. in primul rind pentru ca detin mii si mii de hectare de paduri din care se recolteaza plante , fructe de padure. dau autorizatii (sau influenteaza functinarea lor pe ascuns), asociatiilor de vinatori. sute si mii de calugari si maicute se ocupa de gradinarit in folosul progresului biserici, nu pentru servirea conunitatii. acesta a fost scopul pentru care au fost primiti in manastiri, sa devina sclavii neconditionati. insa in administrativul bisericilor statul nu poate intra sa controleze, sa contabilizeze. desi au fost semnalate dramatice cazuri de crima, de violenta, de desfriu, de prostitutie. in logica daca voi nu ma vreti , nu ma cautati eu va vreau, si va caut acasa la servici, la spital oriunde ati fi pentru ca doresc vlaga . vin peste noi acasa cind nu ne asteptam deseori cind sarbatorile au trecut, deseori cind poate nu avem bani de dat pentru serviciile lor, alteori aduc biblii, aduc tot felul de postere in care ne avertizeaza apropierea sfirsitului lumii, deci trebuie sa fim milostivi sa le dam bani pentru ca ei vor construi palate in care se roaga sa nu vina catastrofele peste noi. este mai mult decit dubioasa insistenta cu care invadeaza intimitatea casei a sufletului de multe ori peste linistea sau oboseala noastra dupa ore de stat la servici zile la rind si peste program. oamenii sunt tot mai mult condusi de argumentele stiintei, se dedica ei prin profesiile alese, nu mai au timp sa piarda ore intregi la biserici dupa care sa se intoarca acasa cu mintile spalate. o ideologie inabuse prin forta o alta ideologie prin constringere cu forta cu insistenta. nu am auzit o data o ruga de la ei de la cap la final, cu rezonanta sincera curata, ci un fel de biiguiala emisa in aer cu vapori etilici. mai bine ca ppfiecare propietar de locuinta nu se poate ruga si lucra pentru purificare si organizare nimeni din afara familiei. sarbatorile traditionale de raspindire prin cetele de colindatori a rezonantelor de comuniune, de binecuvintare, de urari in revelatie, de relationare umplu de cintece ulitele, strazile casele, blocurile zidurile. suntem mai frumosi mai buni in autenticitatea stramoseasca daca nu suntem fortati sa credem in ceva realmente curat si nobil uman si prietenos, sa fim natural increzatori in noi in fortele noastre in nevoile noastre.
doamne, justificabili pentru incursiunile acasa ar fi dascalii, ca o forma blinda de veghe asupra copiilor cu absente, cu restante, ar fi argumentata vizita inopinata realmente binevenita a medicilor de familie, a psihologilor care au inregistrate problematici privind un membru dintro familie. din elementar bun simt intelectualii nu forteaza, vin si sunt acolo unde le este locul menirea, nu fac mascate presiuni, convinsi ca in definitiv fiecare cetatean cu minima constiinta stie unde sa apeleze la sistemele ajutatoare, creatore/salvatoare prezente in societate.
pare imposibila o curatenie generala universala daca nu se stabileste care este primul sitem cu care se incepe reforma, reorganizarea. in logica mea curatenia general onesta trebuie sa inceapa cu primul sistem care s-a autocreat de la inceputurile precrestine. din dinastiile de faraoni precum si din cele pagine s-au format religiile, simulatorii de compasiune si dragoste pentru oamenii au generat simulacre si s-au intronat in organizarile societatilor precum imparatii cu pretentii de noblete, de raspinditori de sacru, de ideologii in scolastica elevata , erudita. in capitalismul actual extins cum nici in democratie chiar daca s-ar institui legile martiale nu cred ca bisericile ar ceda pozitia, puterea, rangul, avutiile colosale. controleaza totul cu perfida maniera, cu ascunsa ipocrizie cu aberanta instrumentatie, cu avida preocupare. mai nou au televiziuni sa tina pasul distribuirii de informatii si ideologii naucitoare (in competitie flagranta) cu stiinta informaticii electronicii, cu stiinta medicala, farmaceutica. pina nu demult i-a ars pe rug pe scientisti, pe geniali, au decapitat regi, regine si nobili, au trimis in lagare de munca oameni care nu li s-au inchinat, care nu le-au recunoscut abilitatile in sacru, competenta in umanism, au facut revolutii, au iscat proteste, au complotat la darimarea de regimuri cind nu le ajungea ciolanul, cind riscau sa isi piarda autoritatea. pina si bancherii cheltuiesc pe plicuri si mesaje mobile invitind datornicii sa regleze conturile. ce conturi de reglat mai are o societate debusolata, inraita, saracita fata de bisericile obeze, meschine fariceice?

la revolutia romaneasca am fost obligata sa strabat centrul capitalei pentru ca sotul meu a ramas mobilizat 13 zile in palatul telefoanelor. avea nevoie de schimburi si de alimente, nu avea voie sa paraseasca zona, oricum nimeni nu se interesa daca le este foame daca sunt obositi, dormea pe mesele de birou . centrul capitalei era controlat de armata, la intersectiile adiacente palatului telefoanelor erau tancuri, ofiteri care nu permiteau trecerea decit daca se demonstra cu acte locuirea in zona si apropierea ca justificare de trecere. era tenhician de teren la sectia speciale, care servea sisteme speciale, armata, politie securitate, centrele de securizare maxima, ambasade, bancile, patriarhia si alte centre de facturi ocultiste. categoric nu, nu detine acte de revolutionar, nu a premeditat dobindirea de favoruri si de privilegii conjuncturale cind a ales sa munceasca non stop cu responsabilitate si daruire profesionala punindu-si viata in pericol- nu se stia cine se lupta cu cine, care armata trage in alta armata, era o debandata cumplita semnalata de stiri , de situatia din centrul capitalei, din toate orasele si colturile patriei. a refuzat sa participe cu marturii de formare a dosarelor- erau pe departe simulari/ mici gesturi de articulat necesitatea politicienilor de a se justifica... desi are martori si dovezi ca s-a tras asupra lui cel putin in directia in care erau pozitionate centralele si pe care el le supraveghea sa se pastreze in stare de functionare. ordinul superiorului sef, a fost clar si complex sa nu permita nici unui salariat , dar nici unui ofiter de armata si securitate sa se atinga de centrale- veneau pe rind tot felul de controale-erau anarchisti vestimentar militar echipati- ingrijorati vezi doamne ca unele directii nu functioneaza,insistind ca este prejudiciata comunicarea majora si urgenta...
ore intregi zi de zi pina la 13( cit sotul meu a stat mobilizat) am observat etapele revolutiei, printre trecatorii grabiti mici grupuri de barbati cu caciuli sub care erau evidente formele parului lung si foarte lung strins, fata era acoperita de barba
initial am gindit ca sunt artisti cu temperament nonconformist, rebel, se stia ca erau putini greu acceptati in comunism dar suficienti cit sa fie vizibili la diferite evenimente culturale. ulterior i-am observat insistent, graba era dubioasa, gestica, nu-i interesa ce se petrecea sub palatul guvernului , acolo din cind in cind ca la o comanda misterioasa anonima se tragea in ziduri , contestatarii revolutionarii reali nu paraseau zona decit exceptiv, erau plini de praf pe haine,obositi nedormiti, incercanati, cu luminile stinse pe chip ragusiti de rafalele de strigate si aclamatii, de suprasolicitarea vorbirii.
bag mina in foc, ca unii dintre ei erau diversionistii, care cum se lasa putin intunericul din directii diferite trebuiau sa traga cu arme , sa faca zgomot si pricina de buimacire, de disperare, toate elementele necesare la o revolutie in amploare, masiva, majoritara, trebuiau sa intretina anarchia. cu siguranta o parte din teroristii neidentificati despre care se amintea seara de seara la tvr, zi de zi la radio, erau mercenarii bisericilor. nu tirziu am realizat ca sunt calugarii de prin manastirile bucurestiului si judetelor apropiate. cind s-au linistit putin valurile revolutionare puteau fi vazuti la metrou si in locuri cu mult vad cersind cu crucea/crucifixul la vedere ajutorul pentru refacerea bisericilor pentru alte si alte nenumarabile pretinse nevoi.

servitutea bisericii are vizibil mari lacune, de pilda in cazurile cele mai grave , in dezastre si catastrofe climatice, nu am vazut nici un fel de compasiune prin participare. in acesta iarna au fost folositi putinii jandarmi pentru dezapezirea uriasa a satelor, a strazilor, a sarmanilor ingropati cu case cu tot sub muntii de zapezi. nici tipenie de popa sa imparta apa, alimente, sa dea o lopata de zapada la o parte din calea unei salvari cu femei gravide in travaliu, cu prunci grav bolnavi.... daca in loc de 300.000 de trintori ar exista in acesta tara macar jumatate din ei oameni responsabili autentici patrioti, autentici profesionisti, tara ar avea sanse sa progreseze, societatea ar avea motive si stimuli sa se regaseasca in esentialitatea fundamentala getodaca plina de valori si de iubire, de curaj de noblete, de daruire.
nu este voie sa uitam ca revolutia ( complot sau ce a fost in decembrie "89) a izbucnit provocata de un pastor catolic ungur, de ce sa nu recunostem Ceausescu i-a defavorizat si pe preotii ortodocsi si pe catolici. totusi crestin ortodox la origine si convingeri cuplul Ceausescu nu s-a atins de sistemele lor, in primul rind nu avea sustinere sistematica nici stiintifica sa le combata ritualurile sensurile, principiile, secundar nu avea nevoie de dusmani directi de alta perceptie organizatorica, cu siguranta insa nu le-a alimentat dupa pohtele inimilor, burtilor si buzunarelor lor nesaturabile.

articol in lucru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu