vineri, 23 martie 2012

DESPRE VULNERABILITATEA CULTURII

respectiv despre vulnerabilitatile tenhnicilor stiintifice fizice si metafizice care distrug ori fac ineficiente sistemele culturii, artelor si stiintei modernitatii democratice in general.

Remarcabilul carturar Mircea Eliade marturiseste prin operele sale literare ca este pasionat de cultura in special de filosofie. intrebat de ce s-a facut scriitor raspunde; pentru ca sunt las, pentru ca imi este frica de tot ce reprezinta luptele cu viata.
in contextul logicei autointrospectii si investigatii, intrebindu-mi azi constiinta de ce am vrut sa devin scriitor , raspunsul meu este absolut de ferm -pentru ca am vrut sa infring nedreptatea, pentru ca am vrut sa divulg monstrozitatile ideologice, pentru ca mi-a fost intotdeauna frica de incultura. pentru ca m-am descoperit de copil cu vocatia de a lupta pentru semeni, intelegind asadar frecvent ca fara strategie si cunoastere exacta, o vointa desi substantial naturala poate fi una slaba, poate fi facil distrusa de artificial, poate fi ingenunchiata de o vointa puternica rebela. ca un fir de iarba comparativ cu o piatra. ca un spic de griu comparativ cu pirul, ca un arbore semet comparativ cu toporul sau cu furtuna. ca un lan vast invadat de copite guri si burti flaminde. un alt motiv temeinic decisiv pentru care am vrut sa scriu este ca m-am nascut in aceasta programare astrologica, astfel m-am pregatit cu tenacitate autodidacta de mica, am considerat mai ales in pragul maturitatii ca numai cultura in ansamblul stiintific trinitar( minte suflet spirit) poate evita orice forma de batalie anarchista. un sistem de gindire perfect echipat si controlat de spirit identifica virusii informationali dupa prima analiza mai concreta asupra detaliilor. psihanaliza necesita concentrare minutioasa pe care un carturar o primeste la nastere. ecuatiile se fac matematic logic fizic si chimic intre esentele gnozice. am inteles ca energiile potentialului creator pot fi controlate si orientate in fronturile tehnicilor progresiste cu instrumentarea si echiparea spiritului in proiectia de sine adecvata specifica vietii in scopul definitoriu al evolutiei. am inteles ce urias pericol reprezinta dogmele, cele mai cumplite lanturi care pot lega un spirit o minte treaza. am ales sa scriu pentru a demonstra ca ma dezic de dogmatici de tiraniile inculturii, pentru ca prin scris am abordat o forma de lupta cu ticalosia, cu impostura, cu simulacrul, cu fariseismul , negativitati culturale raspindite inimaginabil, care pun zi de zi in pericol societatea, pentru ca toate sistemele vulnerabile au fost invadate de idiomuri/nonideologii/ prejudecatile stravechi tribale sunt inca cele mai vizibile, mai patrunzatoare.
azi avarii nu mai dau lovituri in moalele capului noaptea , azi lovesc in plina zi sistemele care ofera siguranta conforturilor, a progresului majoritatii.
Cred ca maestrul culturii Mircea Eliade dupa introspectie a realizat o suma de dezamagiri privind rolul culturii cit si al domniei sale, frustrare rascolitoare pentru constiinta ca nu este unul dintre temerarii natiunii, luptator in sistemul armatei ori poate al securitatii, sisteme unde pe linga o considerabila disciplina culturala este nevoie de mult curaj, de multa dragoste pentru natiune popor familie - deci pentru Dumnezeu- si mama dumnezeie.

filosofia m-a sedus iremediabil. propria filosofie de viata o datorez marilor filosofi, insa cu superioara certitudine stiintei care o poate face aplicabila.
nu cred in cultura care se lasa invinsa de incultura.
un lan de porumb invadat de scaieti astfel incit balariile sa-i depaseasca inaltimea denota stiintific faptul ca soiul porumbului a fost slab. balaurii lanurilor sunt anihilati de un gospodar priceput si vigilent. balaurii culturii ar putea fi distrusi imediat dupa identificare. pesemne nu se vrea, mai ales ca persista din trecut elemente potrivnice , de pilda in cultura o masa de critici mai bine zis de circotasi azi afavorizeaza mascat sau direct unele partide in lupta lor pentru cistigare electorala, dara mai ales pentru accesul la avutiile nationale. critici si analisti isi rod fiecare in vizuina constiintei marele ciolan.
ratarile culturii romanesti ma ingrozesc,si ma intreb obsesiv de ce?
raspunsul frust care survine repede- pentru ca incultura s-a impus cu bestialitate.
spirite culturale si stiintifice precum Nicolae Iorga au fost exterminate in moduri diferite de monstrii culturii care s-au pretins legionari, legiuitori din momentul in care prin mirsavii si ticalosii au luat friiele de conducere a unor sisteme . a fost un exemplu de crima facuta publica pentru intimidare, ca avertisment pentru toate elementele de opozitie ca forta culturala sa fie reduse la tacere, ori sa i-a drumul exilului. crimele s-au axtins cu rapiditate asupra tuturor genialitatilor culturale.elemente criminale ne-au tirit in razboaie, mai apoi in marile umilinte pentru ca mentorii spirituali, ghizii, spiritele vii ca astrele noptii sa nu ne pota arata directiile caile sigure. uciderea si aruncarea in pribegie a geniilor stiintifice s-a intimplat cind Romania devenise un centru cultural si stiintific renumit in Europa. biologi, microbiologi, fiziologi, carturari, istorici, oceanografi, naturalisti, inventatori in medicina aviatie, fizica si chimie, educatie, antropologi, istorici, au depus eforturi comune simultane in toate palierele stiintifice. pina cind biserica bolsevica a inceput sa-i prigoneasca sa-i aresteze, sa-i vinda altor puteri ori sa-i ucida. daca inchizitia bisericii catolice a fost innabusita cea ortodoxa abia isi incepuse actiunile in forta ajutate de tiranii bolsevici. crimele in numele ideologiei de moment au continuat pe tot parcursul ante/inter/postbelic , in toata lunga perioada comunista.
in acceptiunea mea cultura autentica, puternica sustine si dezvolta eruditia genialitatea daca de jur imprejur nu sunt fisuri prin care bacteriile/malformatiile ideologice sa patrunda.
- constatam azi uriasele pierderi in dimensiunea evolutiei culturale si stiintifice.
- medici care pentru a se imbogatii se folosesc si de morti pentru a elibera retete decontabile de Casa de asigurari de sanatate. medici in institutii de stat care refuza sarmani sa opereze pentru ca sumele propuse "ca forma de recunostinta " sunt ofensatoare ei pretinzind sume colosale, cunosc colegi care au facut imprumut la banci pentru ca ei ori cineva din familie sa se opereze. medici care au uitat ca prin bugetul statului ( contribuabilii poporului) au invatat gratuit, si au prestat experientele in locuri ale statului ale poporului nu in institutii private. constat ca sunt medicii de la putere care prin forme de tilharie oarecum legala au substituit in mecanimsele privatizarii cele mai importante institutii ale statului. eu nu detin decit intelepciunea pamintului. de la naturile planetare in toate reliefurile observate cu minutiozitate am invatat ca numai elementele genetice care se completeaza se sustin pot conlocui. am dedus ca acolo unde soarta locului a depins de mintea omului a fost definitorie in proces evolutiv.
milioane de hectare napadite de balarii ma fac sa inteleg incultura cit si ignoranta in edilitarismul agro si silvic.
dramaticul insa se reflecta in toate nivelele culturale umane.
acum citeva ore o stire televizata si scrisa in jurnale m-a cutremurat. copii mutilati de o bomba care a explodat in miinile lor in timp ce se jucau. orele de dirigentie mai ales in zonele rurale, ar avea rolul sa explice copiilor despre efectele si consecintele armelor de razboi. an de an au fost descoperite depozite de bombe si munitie in jurul padurilor in jurul satelor. copii nu au vina ca s-au nascut in zile de pace, ca nu stiu ce pericole reprezinta manevrarea ori apropierea de arme explosive. dirigintii i-au bani de pomana, copii nu au educatie de igiena fizica, sexuala, morala.
doctoranzii in silvicultura ar fi trebuit de la prima alunecare de deal peste casele oamenilor sa se alarmeze, sa vina in fata reflectoarelor sa avertizeze societatea ca defrisarile necontrolate pun in pericol structurile de deal de munte. viata oamenilor locului pina la urma.
doctoranzii in hidraulica in specialisti in tehnicile centralelor si termocentralelor ar fi trebuit sa semnaleze ferm autoritatilor despre degradarile petrecute in timp. digul hidrocentral care alimenta termocentrala si retelele in Onesti s-a rupt apa inghitind un cartier, inundind orasul si satele vecine, ucigind sute de vieti, traumatizind mii si mii de vieti pe toata viata. catastrofa s-a petrecut imediat dupa revolutie, in prima luna de primavara cind s-au topit zapezile. de atunci an de an in unele zone s-au repetat inundatiile ucigatoare.
halal inteligenta a specialistilor in sistemul hidraulic.
hala inteligenta in domeniul economic, suntem la pamint si plini de datorii.
halal specialisti stategi in siguranta nationala, in toate domeniile de aparare suntem invadati de teroristi si de organizatii criminale din intreaga lume. ba mai mult teroristii au ajuns in virfuri de conducere imediat linga puterea politicului. au cumparat o pozitie in partidul aflat la putere la momentul optim intereselor de afacere subterane, teroriste, invazionale. in Franta citiva politisti au fost ucisi recent de un terorist. intreaga natiune este in alerta. oare chiar trebuie sa se petreaca drame zguduitoare pentru ca lumea stintifica occidentala sa se trezeasca.
am inteles inca de la revolutie ca societatea romaneasca la fiecare bilant de doua trei generatii constata ca majoritatea suntem perdanti in toate sistemele culturale si materiale. ca beneficiari sunt citiva in gruprari politice sub ele citeva organizatii de interese oculte, secrete, perfide abjecte. progresul romanesc este in faza de idee, in fizica este o iluzie - in metafizica este o fantasma care apare si dispare brusc sau lent in centrul sperantelor colective, nu exista prosperitate ci stadiu de subzistenta mostenit, primit dea gata de la alte generatii. nu exista vointa majoritar culturala orientata in acest sens de evolutie, daca mai exista semne ca ar fi existat sunt compromise. desi in toate sistemele au fost dedectate fenomene grave care s-au repetat ametitor.
este atit de corupta cultura respectiv "elita culturala" la virfuri incit in subterane creaza mucegaiuri, toxine, grupari de ginganii care devasteaza toate culturile.

- am constatat ca profesori, rectori in toate disciplinele incurajeaza incultura, facind pentru niste amarati si blestemati de bani, lucrari de licente teze. tonul a fost dat de nomenclatura comunistobolsevica, i-au investit titulaturi de savant conducator lui Ceausescu mai tirziu, altii ori aceiasi nomenclaturisti i-au transferat puteri psihoenergetice de savant doctor docent in chimie, sotiei dictatorului Elena Ceausescu . de atunci mii si mii de diplome de acest gen impostural sunt inregistrate in toate sistemele. culmea dezastrului cultural national este vizibila in conditiile de viata ale majoritatii societatii. acei impostori inculti si fara pic de compasiune in constiinta ne conduc destinele viata, viitorul este la indemina spiritelor goale dar cu mintile pline de vanitati, cu sertarele pline de diplome.
in mess media se vehiculeaza idea de rezistenta prin cultura. titlul emisiunilor, genericul ideologic suna foarte ferm creaza atari elemente de mindrie. regret sa spun ca realitatea dezminte si discrediteaza elementele de mindrie nationala. curajul, eroismul a fost martirizat din toate partile atacat de elementele oculte de cele ale rebeliunilor gnozice de cele teroriste impostoare. poporul se fala in sclavia unor puteri identificabile cu ochiul liber, identificabile cu mspiritul treaz, descatusat de dogmele si prejudectile religioase. ritualurile de adunare in unitate se fac si azi ca acum 4000 de ani , oamenii se aduna sa se roage la lumina luminarilor si la mortii de mii si sute de ani sub norii inecaciosi de fum de la tamiie si smirna arsa. Lumina adevarata la care trebuie sa ne rugam este cerul straluminat de Sorele din centru care parca suride si cinta in pasari in arbori in flori si albine, in greieri si in toate celule organismelor vii, revelatia iluminarii cintecul de fericire eliberat neconstrins de intuneric.
daca inca sitemul nationalal culturii stiintifice nu realizeaza ca este sugrumat, blocat, boicotat in proiectele de dezvoltare de biserici politice private, atunci este nu doar sarac cu spiritul dar si orb. daca eruditia nu intelege ca bisericile au creat stat in stat atunci cred ca nu exista eruditie pe pamint romanesc, deducind logic ca toate sectiile de cultura sunt in faza de invatacei, si mai departe conchizind ca ne meritam sorta mizera ori modesta plina de nedreptati pe toate palierele, in toate spectrele existentiale primim de altii mici forme de pomeni cromatice.
insa Doamne realitatea arata intelectualilor maturi si virstnici ca trebuie sa- si recunoasca infringerile prin generatiile tinere debusolate, dezorientate, someri desi au doua si trei diplome de facultate, menajeri la casele europenilor pe care ii spala si la fund.
am sa dau cel mai elocvent exemplu de lovitura puternica data unui obiectiv simtita dramatic in alte organisme.
cind s-a vindut romtelecomul- politicul mirsav premedita sa distruga sistemul armatei - un organ central- vital. oricum armata si securitatea au fost discreditate inca de la revolutie prin complotistii care au generat revolutia. ar fi putut dupa diponibilizare sa transfere (prin reevaluare) elementele temerare tehnice loiale natiunii in segmentele compatibile, politie, jandarmerie, securitate.ofertele politicului au generat ispitiri la tradare deontologica spirituala nationala, intrucit cu banii primiti foarte multi ofiteri din armata au inceput afaceri private cumparind de la stat tot ce se putea cumpara; sectii de uzine de fabrici, ferme, terenuri, paminturi.
elita culturala apeleaza la revolutie de regula cind societatea majoritara este traumatizata psihic, fizic, etic. societatea de azi regreta conditiile oferite de progresul in socialism comunism.rezultatul erorilor trecutului reflecta o crasa dramatica involutie. bestilitatea se impune alaturi de vanitatile aparatelor de conducere. politicienii au furat si excrocat natiunea mai mult decit au facut hotii de joasa speta- inculturile.
in oceanul cunoasterii eruditia priveste neputincioasa , jelind si bocind ideologic intre razboaiele balenelor, rechinilor, caracatitelor, lipitorilor, si gruparilor pirania. tiraniile democratiilor si libertatilor se dovedesc mai crunte decit cele ale comunismului totalitar.
inteligenta geniala romaneasca a fost capturata frecvent de excroci, a fost arestata pe parcurusul istoriei ultimului secol si invinsa de cele mai netrebnice creaturi terestre.
vad zilnic dramaticul existential pe toate palierele formate de politic . capcane uriase in care cad naucite de stralucirea banilor elemente culturale de referinta. nu imi pot ascunde dezamagirea dar si repulsia fata de multi dintre ei in pozitie de jurnalisti si analisti, de poeti si scriitori care au pupat si pupa in fund terminatorii neamului. oricit as analiza realitatea si din orice unghi as privi cel mai evident aparat de opresiune il reprezinta bisericile. fiecare reprezinta o forma de ideologie depasita, antagonica mecanismelor stiintifice. cita vreme bisericile nu vor incepe reformele infuentele ei asupra sistemelor culturale vor fi nefaste. vor absorbi precum vampirii toate energiile statului, isi vor construi imperii si palate in timp ce majoriatea natiunii va trai in cosmelii si maghernite, in ghetouri urbane si comunale, in sate lipsite de orice confort civilizat.
scriitorii de azi de frica se ascund in metafore, ori compun in stiluri literare prin care personajele nu pot fi identificate. burghezii de ieri si ciocoii au migrat in managerii sistemelor de azi. vai tie popor harnic cit de sarman ai reusit sa devii, condus de mirsave inteligente. Vai tie scumpa Romania cit de ponosite iti sunt straiele de lumina spirituala, invadate de balarii iti sunt reliefurile. vai tie, patrie cit te pot jeli, pentru ca mare parte din fii tai nu te iubesc blestemindu-si zilele si gena stramoseasca.

cultura unei natiuni respectiv elitele intelectuale si eruditia, ar trebui sa se reflecte indiscutabil in viata societatii prin doua axiome , nealterabile, indistructibile inatacabile. doua legi fundamental universale in cuantumul celor sinci simturi- cvinte sentiale.
1. chintesenta homosapiens recunoascatoare returneaza sursei in care a crescut format si dezvoltat macar o parte din cit a primit. 2.chintesenta homoluminus returneaza sursei infint mai mult clipa de clipa.
inainte de veghea sistemelor de aparare si de siguranta CULTURA trebuie sa se situeze in linia intii , avangardista inainte mergatoare pe toate fronturile existentiale tehnicizata conform etapelor de evolutie. intelectualii acestor vremuri demonstraza abilitatile cu care se pot folosi de majoritatea celor slabi spiritualizati in scopuri egocentrice. si aproape toti se viseaza sa fie magnati economici financiari, juridici, zeitati, titani politici.
biserica romaneasca se poate declara satisfacuta. este vremea postului respectiv a postirilor pe toate palierele. fizice, biologice, materiale, spirituale.din tot ce cistiga dupa ani lungi de munca in carierele patriei precum sclavii de odinioara, oamenii maninca putin sau aproape de loc, citesc si invata putin sau aproape de loc, se moralizeaza in spiritul luptelor sau aproape de loc. au fost invati mental cu acea parte de disciplina robotica sa serveasca interesele unor abjecti avari corespunzatori unor vremuri. investitiile spirituale inseamna si bani pentru carti arta si cultura, experimentari multiculturale care inseamna calatorii de la suflet la suflet prin viziuni si optici diferite, printre oamenii de alte culturi. romanii majoritari desi au obtinut diplome profesionale invatind si muncind ani de zile, abia daca au bani de piine ceai si luminari, de ingrediente la incropit colive pentru morti. astfel nu exista sistem mai puternic decit ea. biserica este mai stat decit statul, mai bogata decit statul. statul nu mai are buget pentru sanatate, educatie, cultura, cercetare stiintifica, inovatoare. iata-ne la mila lui dumnezeu care nu este de gasit nicaieri, pentru ca mila lui dumnezeu se afla in ei cei care au furat toate puterile simbolistice antropologice, psihosemnatice, istorice, gnozice stiintifice. pentru ca puterea lui dumnezeu se afla in fiecare din noi dar ca sarmana de la nastere, din fase, chiar din pintecul mamei este strangulata ideologic.
sistemul lor inovator vinde iluzii uriase cit carul alegoric la festivalurile internationale in care figurine, manechine frumos colorat imbracate mimeaza fericirea nationala. poate totusi acolo oamenii sunt cu adevarat fericiti si isi permit prin jocuri de imaginatie sa sarbatoreasca stiinta si tehnicile ei spectaculoase. sarbatorim si noi zi de zi sfintii din calendare cumplit sacrificati in ghilotinele ideologice. daca un principiu stiintific inseama martiriu spiritual sau fizic ghilotina atunci ii invidiez pe cei saraci cu duhul care nu stiu niciodata ca pericolul bate in fiecare zi la usa imbracat in popa, politist ,spion sau terorist, tilhar sau politician care ofera o punga de malai. fara sistemele economice proprii oferite de stiinta si cultura autentica privind proiectele de progres, ne vom imprumuta mii de ani de azi inainte de la bancile internationale pentru ca sa platim aparatele de tortura politice, pentru ca popii sa se extinda cu imparatia infernului peste tot ce substantial natural reprezinta Paradis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu