miercuri, 5 octombrie 2011

DESPRE DEPENDENTA DE PUTERE

Savanti astronomi/cosmogomi afirma ca din dansul Luminii cu al Intunericului s-a nascut viata in univers, ca din frecarea energiilor pozitive si negative s-au nascut forme de viata in univers si pe planeta.
electricitatea de pilda s-a creat din frecarea polilor negativi cu cei pozitivi,fara electricitate actul educational de progres nu ar fi avut eficienta recunoscuta azi nici in planurile materiale nici in cele spirituale. de la electricitate la sistemele electronice nu a mai fost decit un pas. de la electronica la energia laserului saltul a generat componenta informationalulul recunoscuta azi de pilda internetul, computerizarea sistematica a industriilor, a medicinei a farmaceuticii, a roboticii creativitatea omului a atins apogeul cind a descoperit energiile atomice fara de care nici universul nu ar fi existat. savantii pot crea stele, sori, pot clona fiinte din toate regnurile inclusiv cel uman. magnificul fenomen generat prin dependenta de progres a cunoscut salturi colosale in sistemele stiintifice, asigura intregii umanitatii benefiiciile scontate. multitudinea de realizari prin stiinta determina umanitatea sa se considere organismul suprem al planetei , dupa unele ipoteze si ale universului, cita vreme la orizont alte entitati nu si-au facut prezenta. religiile vorbesc despre o ierarhie a divinitatii in virful careia se afla Dumnezeu - numit ATOTCREA TORUL- ARHITECTUL ABSOLUT- MAGNIFICUL MAGICIAN - in masura in care vorbesc de rivalul lui Dumnezeu satana, lucifer, anticristul, belzebut, si alte denumiri conform credintelor zonale. din confruntarile celor doua forte rezulta ca s-a nascut umanitatea. spirutul unui om reprezinta pe dumnezeu- inteligenta superioara- eul- egoul reprezinta entitatea grosiera- care poate devia in animalic in demonic/satanic. aceste forme de credinte au ajutat suficient de mult omenirea pentru a se pastra intrun echilibru acceptabil pentru scurte perioade. istoriile tuturor ppoarelor sunt arhipline, saturate, de procesele de cruzime si de violenta, de succesiunile unor razboaie care au izbucnit din nevoia malefica de a domina de a cotropi practiv de a jefui avutiile din vecinatate. cind oamenii nu obtin din sine ( din Eu si Ego) din profunzimea constiintei resursele sa ii faca fericiti scot miinile inarmate si se servesc din resursele descoperite in exterior. pe tot parcursul vietii omenirea s-a divizat in depedenti de urmatoarele categorii- dependenti de sex, dependenti de alcool, dependenti, de droguri, de carne , de dulciuri dependenti de arta, de cultura, de inovatie, de creativitate stiintifica, dependenti de putere, dependenti de bogatii , de jocuri de noroc, mult mai grav dependentii de conflicte de lupte.
pentru toate aceste dependente cheltuielile sunt uriase depasind deseori bugetul propriu si pe cel familial.
daca dependenta unui om de ceva nu afecteaza viata si armonia semenilor faptul in sine poate fi considerat unul minor, facil remediabil, insa daca dependenta unei persoane de una dintre cele amintite mai sus deviaza, limiteaza, umbreste /anihileaza, distruge fundamental esential personalitatea celorlalti atunci actul este inacceptabil. se impune o cooperare multiprofesionala pentru remedierea anomaliilor in societate.....

ma derajeanza unele teorii religioase astfel ca voi pune intrebari directe si incomode mai ales religiei din care fac parte prin nastere si aderenta:
divinitatea implementeaza in umanitate dependenta de ea? ori biserica foloseste acest deziderat necesar, dindu-i diverse conotatii, un adevar viclean este recognoscibil la animale, vulpea este elementul simbol al vicleniei.
- un adevar mistificat lasa sistemele de gindire in suspans, creaza dileme creaza conflicte de intelegere a caror voci creaza anarhii in actul fundamental al cunoasterii esentelor, un adevar fals creaza nu tirziu blocaje intre sinapsele neuronale, minciuna este fata intunecata a adevarului, obliga la improvizatii de adevar care deseori nu au legatura cu realitatea .
-de ce s-a transformat Dumnezeu tatal nostru al tuturor dupa ce s-a suparat pe copii neascultatori si i-a azvirlit pe pamint intre dobitoace cu tot cu mar( arborele sacru investit cu toata cunoasterea universala), cu tot cu sarpele care le-a smintit intelepciunea? pedeapsa parentala este binevenita cind copilul actioneaza rebel, deviant, dar pedeapsa capitala care genereaza crima, distrugerea de bunuri, obliga actul de justitie sa acuze parintele de nebunie sa-l inchida in ospiciu investigat ca nebun incurabil ori in temnita.
Dumnezeu nu avea un sistem de justitie, el era si justitia si tartorul? dar pe Dumnezeu cine l-a creat Lumina sau intunericul?
este Dumnezeu un terminator prin toate actele de razbunare? cei buni si blinzi suferind mult mai mult lipsa nevoilor decit cei care sunt dependenti bogatii de putere , respectiv de satana.- isus spune in textul biblic ca banul este ochiul dracului si bogatia inima satanei.
- nu este cel mai mare sacrilegiu acuzarea divinitatii de toate nefericirile lumii?
- conform Bibliei, satana pe muntele Sinai l-a ispitit pe Iisus cu toate bogatiile lumii, cu rolul si pozitia de mare imparat peste oameni pentru ai conferi lui toata fericirea pe care o nutrea pentru semeni . acest fapt s-a petrecut in constiinta tuturor oamenilor pe pamint cind au ales prin vocatie o cale a binelui a decentei a daruirii- partea intunecata a fiintei lor s-a infatisat in atare chip si a obligat Eul la un dialog. mai exact a fost momentul cind constiinta superioara s-a trezit, cind prin intrebarile puse voia sa isi defineasca orientarea menirea. cind identificam si recunoastem raul din noi este clipa optima de schimbare de vindecare a sufletului de impuritati. pentru majoritatea oamenilor revenirea pe pamint inseamna /impune o vindecare a sufletului. acolo unde nu exista vointa si vigilenta pentru inaltare maxima se pretinde macar o stagnare a instinctelor de violenta de salbatic cu care ne nastem. numai dragostea si buna intelegere pot eradica anomaliile homosapiens. numai emotiile curate in cinste si demnitate pot alunga demonii din constiinta.
-nu-i era mai usor Lui Isus( identificat similar in gindire si fapta cu Dumnezeu) sa accepte pentru o perioada bogatiile pentru ca apoi sa le imparta tuturor, logic intelepciunea este mult superioara vicleniei dar pentru un act maret planetar se poate folosi viclenia daca intelepciunea este neputincioasa..... interpretabil in zeci de variante acest punct de vedere. o varianta este aceea ca fiecare individ intii alunga demonii din sine si abia apoi poate pretinde rolul de ghid spiritual. demonii nu sunt altceva decit dependentele eului . este o forma de crez inselator, da impresia ca amelioreaza un conflict o stare de nefericire imediata si pe termen scurt pare solutia perfecta crescind senzatia de vitalitate- pe termen lung insa vlaguieste pina la fatal omul de toate energiile. cea mai prezenta si mai activa dorinta la oameni este de a se simti in centrul universului important folositor, inlocuibil indiferent de clasa sociala. mi se pare fantastica vointa unui om simplu de a se identifica cu un print, cu o printesa cu un rege. cu siguranta toata viata va incerca sa ofere celor din jur ambianta cordiala, se va face oricum placut si oamenii din jur il cvor centra pentru ca setea de confort psihic si de buna voie da o certitudine care este prioritatra. dependenta de laude desi are multe conotatii este un mecanism fascinant in procesul de inaltare spirituala.
- ce facea divinitateala inceputurile umanitatii cind pe pamint oamenii erau niste salbatici care se mincau intre ei care se ucideau pentru o poama, pentru o bucata de hrana?
ce face divinitatea in actualitatea plina de crize si de razboaie economice financiare, religioase traieste aceleasi stari- daca oamenii au chipul si asemanarea lui Dumnezeu? cu citi zei demonici titani se lupta Dumnezeu? considerind ca pe un grup de draci si de mafioti si de corupti ii poate spulbera intro clipita.
-ce face azi Divinitatea ? este acelasi parinte senil si nebun din trecutul indepartat ori este un alt parinte care a adoptat omenirea dupa ce a ramas orfana de parintii primordiali? cum actioneaza undeva in ceruri ?....cind bogatiile, resursele vietii fluctueaza paradoxal de la luminati la intunecati. dependentii de actele intunecate ale mintii jefuiesc ucid in organizatii mari si multe de terorism, traficheaza organe si droguri sa extinda actele de dependenta adunind capital colosal pentru nevoile lor bolnavicioase.
umanitatea si-a inceput existenta de la sistemul anarhic junglic, urmind sistemul tribal, apoi cel colectiv continuind cu cel national, de mii de ani sistemul de organizare este monarhic in unele zone. sub monarhie diviizile aristocratiei au implementat in umanitate coduri de eleganta si de maniera civila, de rafinament spiritual si stiintific , au exprimat si incurajat dragostea de educatie si cultura. ultimul secol a fost marcat de abdicarile monarhiei sub forta dezlantuita a maselor de jos nemultumite de nivelul de trai comparativ cu al sclavilor pe mari segmente de viata.
- a pierdut Dumnezeu lupta cu satana( zeul suprem al intunericului) undeva in ceruri? realitatile terestre reflecta pe cele ceresti cel putn din punct de vedere astronomic astrofizic- stim ca sute de gauri negre devora efectiv stele, sori , parti din galaxiile de lumina- cel putin in Romania doi regi tigani si un imparat la fel de negru si intunecat sunt mai celebrati si celebrizati decit adevaratul rege cu singe albastru care traieste umilinta de a cere drepturile de a vorbi poporului pe care l-a slujit asa cum a putut, constrins din toate partile de forte antagonice.....

indiferent care este sistemul de guvernare , teoretic el este responsabil cu actul creativitatii, controleaza si distribuie toate enrgiile substantiale economicofinanciare. indiferent de forma de organizare ea a fost constituita prin actul profesional creativ folosind competitiile/luptele pentru a dobindi locurile de frunte.
faptul ca umanitatea a cunoscut mari esecuri in procesul de dezvoltare si transformare scoate in evidenta incompetenta unor segmente de virf, posibil datorata unui prost management la bazele societatii. ideal ar fi ca umanitatea sa fi invatat din greselile trecutului. sa invete ca cel mai mare pericol este manevrarea maselor functie de dependentele de putere de, avutii.
consideram o majoritate planetara ca umanitatea se desfasoara in anvergura progresului material in detrimentul celui spiritual.
Umanitatea din toate timpurile a constituit si arhivat repertorii vaste despre dependentele pe scara revolutiei. de la dependentele fata de resursele de hrana pina la dependentele ce au creat forme de bucurie si fericire umanitatea a fost o expresie continua in firescul evolutiv al universalitatii. prin toate formele de actiune umanitatea a cautat solutii pentru fericire- acest sentiment confirmind si accentuind sentul vietii ca o forta superioara a partii luminoase din istoria umanitatii. vorbind de actiunile din partea intunecoasa a lumii ele rememoreaza amintirile crunte al razboaielor ale invaziilor ale sclaviei, ale canibalismului ale distrugerilor de fericire pace si armonie pe termen scurt mediu si lung
- omul are un potential creator fenomenal egal cu potentialul distructiv?
. conform ideologiilor reigioase fiecare individ are in sine un nucleu care alimentat cu emotiile pozitive si luminoase poate da fiintei chipul indumnezeirii-act ce permite identificarea cu dumnezeu. nimic nu este mai valoros pe pamint decit actul de a fi pacifist si altruist cu semenii. cei care au creat o dependenta de sublim au reusit admirabil sa umple lumea cu frumusete cu splendori ale sistemului propriu de gindire, artistii dependenti de emotiile inaltatoare sunt identificati cu monstri sacri. versus dictatorii dependenti de mevanismele asupririi a genocidului sunt monstri bestiali. tepina si termenul de monstru cunoaste o parte luminoasa si una intunecata. in definitiv toti termenii si toate esentele au componenta pozitiva si negativa, fiecare nucleu are componenta negativa si pozotiva- inainte polul minus se numea anion- polul plus se numea ion. primul om iluminat stiintific a fost Zamolxis - si-a numit fiul hiperion. azi termenii conform evolutiei atomului sunt neutron si protron. noul tron al mintii este lumina si toata lupta cu vicisitudinile trebuie sa se glorifice intruun cumul colosal de lumina care degaja iubire cu potential salvator si creator. inovatorii de solutii pentru salvarea unui segment in nevoi imperioase sunt identificati cu geniile, cu eruditii, cu savantii cu oameneii creatori de miracol. fara actele creativitatii nu se poate pune problema de progres fara actele inoitoare materiale educationale si spirituale nu se confirma trecerea de la un nivel de evolutie la altul superior.
Fiecare individ este indiscutabil o expresie a universului , o reprezentare marturisita a Eu-lui in cuantumul biofizic al energei planetare. setos de emotiile cunoasterii( incarcatura energetica ce asigura vitalitate si sanatate) omul a facut achizitii gnozice pe tot parcursul vietii. initial a trait o dependenta neprihanita fata de emotiile iubirii si tandretii generate de nucleul familial . la virsta cind eul se descopera condus de o constiinta superioara ( de o energie mai profunda numita suflet) reactia ideala ar fi sa dea ascultare mesajelor pe care le primeste din interior. sa asculte cu mai multa credinta vocea interioara care se prezinta mai dinamic atunci cind eul a luato pe un drum gresit nesigur instabil si plin de pericole. sufletul este o entitate nemuritoare stie ca este in viata la scoala vietii pentru actul imperios de evolutie in sensul achizitionarii de valori de virtuti de sacramental.
cei care reusesc sa isi faca de la virste fragede investigatiile sinelui reusesc admirabil in viata trecind triumfator prin competitii dejucind inteligent scenariile din structurile perverse ale rivalitatii. acest beneficiu al propriei personalitati se extinde ca o reflectie de absorbtie si catre vointele celorlalti prin rezonante emotionale foarte placute si foarte puternice la care nu multi nu se pot impotrivi dimpotriva sunt fascinati pe vecie. cei slabi la constitutie au ajuns in spatiul dilematic instabil si inconsecvent intre frumos si urit, intre frica si temeritate intre lasitate si eroism intre atele de creativitate si din pacate intre acte de vandalism si de distrugere. omul se naste cu cele doua forte energetice- a luminii si a intunericului. functie de alegerile facute inca de la primii pasi omul isi creaza propriile cai pe una dintre aceste fundamentale drumuri . in general copii urmeaza drumurile parintilor si se formeaza carieristic in sistemul unde este minat de la spate de parintele/educatorul/ mentorul/duhovnicul persuasiv.

din pacate maleficul s-a extins in toata lumea in diferite forme de putere, evidentiind dependentele/dezideratele de violenta- toate tarile dezvoltate s-au inarmat cu costuri incomensurabile in detrimentul luminii educationale, a sanatatii, a dezvoltarii formelor de industrie si agricultura . ele justifica acest act ca fiind o necesitate in sistemul de aparare. nimeni nu ar mai fi atacat de nimeni daca toti ar avea dreptul de a trai decent intrucit planeta - CASA NOASTRA A TUTUROR DETINE RESURSE INIMAGINABILE PENTRU PROGRES PACE SI ARMONIE.

draconicul din patria noastra este scenariul cel mai vizionabil, zi de zi seara de seara structurile puterii se bat ca nebunii pentru a dobindi puterea suprema , o data ajunsi in virf arunca de acolo spre masele de jos farime de viata din ce lor nu le mai foloseste.
22 de ani de minciuni si de platforme/statuturi partidice improvizate pe adevaruri false ori pe adevaruri dureroase pe care nu le-au remediat.
22 de ani de promiscuitate ideologica in care cei de la putere au speculat nefericirile lumii, au manevrat masele nestiutoare dupa cum au voit.
s-au constituit structuri odioase de putere iesind in fata cu acuzatii kirsave ale vechiului regim. dar nu tot vechiul regim era malefic. sa adincim analizele trecutului pentru investigarea si diagnosticarea bolilor societatii si veti vedea ca ele nici nu se compara cu cele de azi care sunt nenumarabile inacceptabile strigatoare la cosmosul cu compasiunea la extraterestri.
inainte agricultura romaneasca hranea 4 continente . Romania a fost grinarul de lauda si de cinste a lumii. azi pe ici pe colo cite un gospodar inversunat lupta sa-si pastreze demnitatea.
nu facem agricultura facem stadioane si laudam sportivii in detrimentul savantilor in medicina in cultura in stiinta.
nu facem emisiunile de cultura si civilizatie elementara ci pe cele de abureala psihosomantica cu cancan si circoteala pe marginea saraciei si degringoladei pe motiv ca asta cere tara si poporul.
Doamne al Romanilor ai innebunit?
manelim burice si dosuri, neuronii si sufletele si spiritualitatea muribunda ca sa ramina paf muzicienii clasici de opere si operete de muzica specifica divertismentului sanatos.
cumparam de la alte puteri cu ultimii banuti piine si late alimente cu euri toxice.
suntem obligati trimestrial sa imprumutam fonduri uriase de la bancile straine , platind dobinzi colosale.
am devenit dependenti cu totii de mila nemilosilor care au tilharit si jefuit/ acaparat intreg potentialul Romanesc. in cazul in care nu l-a supus la umilinte obligindu-l sa fuga in goana mare cu tot cu familie din tara.
intunecatii dependenti de inavutire rapida au raspindit o epidemie de virusi negri agresivi si fara mila incit si medicii si invatatorii, justitiarii s-au contaminat. compasiunea acestora din urma trece cu usurinta pragul catre indiferenta- scapa cine poate spune sigla capitalismului inrait. un procuror de nota 10 cu licenta de nota 10 a transformat dependenta de legile umanitatii de onare de cinste in dependenta de alcool. intrebat de ce spunea pai la ce este nevoie de justitie daca dupa 25 de ani de carte si studiu un om poate fi umilit in toate aspectele vietii de un tigan jefuitor.
singurul act creativ in Romania este banda rulanta de produs diplome cu licenta si una paralela de produs autorizatii de mic si mare intreprinzator. cei din jurul bandei rulante nu mai fac fata la adunatul si numaratul banilor cu care sunt invadati pe usi pe ferestre pe hornuri.
marturisesc si eu dependenta mea de Dumnezeu, dependenta de a contempla oameni care degaja virtuti , oameni carora le stralucesc fetele atunci cind fac fapte bune si nu atunci cind sunt fardati cu farduri electrizante.
marturisesc dependenta de a trai intocmai toate starile neamului pentru care am venit sa-i exersez traditiile, credinta, splendorile, fericirea, ingrijorarile pentru pacifism pace si armonie, sa cumulez cu sete si foame valorile supreme ale lui extinse in intreaga lume sa il reprezint oriunde in univers as pleca intro zi.
marturisesc meteodependenta, astfel asa cum simt dinainte cind va fi ploaie mare si furtuna rece , asa simt furtunile si aversele societatilor deseori incarcate cu grindina.
societatile amintite in ultima propozitie sunt cele mai perverse intruchipari care pentru a-si satisface dependenta de putere sunt in stare sa ingropape tot neamul, sunt sisteme care mimind compasiunea pe diferite cai o exploateaza maxim, ajungind in final sa manipuleze popoare intregi. pentru a le conduce usor le dezbina pe cai secrete, pe cai de spionaj mondial se infiltreaza in toate formele de guvernamint . oamenii indiferent de functii sunt credibili, astfel aplecind urechile la vocile soptitoare sunt vulnerabili in fata elementelor nocive.
sunt societati care chipurile sunt sistemele de virf autonumite oculte si sacre care l-au umilit pe Dumnezeu in fel si chip, care au sfidat inteligenta geniala a umanitatii - pentru care ma rog cu toata fiinta si pledez cu toata fiinta sa nu mai aiba multe sanse sa cistige avere terenuri si lupta in fata stiintei care se dezvolta magnific si fulgerator .
genialitatea lumii in marile companii de cercetare mondiala lucreaza clipa de clipa cauta elaboreaza solutii pentru a elibera toate masele de sub sclavia creata de dependente, pentru eliberarea psihicului de sub dependentele malefice ale puterilor intunericului.
Sa nu aprobe Dumnezeu cel sfint si Omniscient inceputul experimentarilor beligerante a armelor care se afla in depozite mai mari decit reprezinta spatiul Romanesc.
acolo unde teroretic nu pot coexista armele cu omenirea( in zona civila libera pacifista cu libertate de expresie si de aspiratie) se creza se improvizeaza arme psihotropice foarte puternice pentru fiintele foarte slabe emotional.

aduc un truism in argumentarea mai solida a afirmatiilor. intro zona cu oameni saraci biserica nu mai avea nici o sansa sa progreseze. oamenii aveau de ales intre a cumpara o piine ori o luminare care arde oricum si nu lumineaza sub nici o forma nici pe morti nici pe cei vii. popa viclean a ademenit vreo doi trei sateni sa accepte o minune -icoana care plinge cu lacrimi de mir- sa povesteasca in tot satul sa se auda pina in satele vecine si pina hat departe de minunile din biserica sa. treptat oamenii din sat au venit apoi din vecinatate apoi s-au creat adevarate pelerinaje de peste tot din tara chiar si din strainatate. preotul a speculat nevoia imperioasa a omului de liberare de poveri din suflet si minte. marturisirea la duhovnici veritabili ori la un psiholog ari la psihiatru este un act necesar in procesul de vindecare de alinare de usurare a constiintei. oamenii normali sunt constienti de defectele gindirii de erorile comise la minie, la furie in general din lipsa de neintelegere ea survine pentru ca sistemele de gindire nu se pot sincroniza facil intro directie, ca este nevoie de invatare si reinvatare a multor elemente de cunoastere in sistem colectiv social /democratic . cind oamenii vor accepta faptul ca nu sunt identici in simbioza dintre eu -ego- suflet si spirit vor inceta definitiv aparitiile de conflicte beligerante .
revenind la povestioara ,biserica a inceput sa prospere , popa si-a construit o vila cu marimea bisericii, acolitii si-au creat firme si buticuri si uite asa viclenia i-a dat adevarului sarac cu tifla si coliva in nas. icoana este un tablou din elemente moarte, respectiv lemn, carton o litografie intro rama alamita sau argintata. intre carton si litografie in dreptul ochiului discret intepat se aseaza un fel de epubreta in miniatura precum pipeta pentru picaturi de ochi. infuentele caldurii asupra unui obiect metalizat genereaza dilatari sau contractari ori dimpotriva in sezonul rece se comprima. la schimbarea climatelor orice tip asamblari de materiale ar permite pe timp mediu sau lung reactii. schimbarile climaterice sunt simtite de oameni in general si niciodata nu se pot face confuzii de intelegere. natura - mama Dumnezeie este sacra prin cinstea sa fata de toate naturile . si daca in regnul animal o fiinta este cameleonica inacteptabil ca vreun adevar uman sa fie cameleonic
cind scolile adevarate pe temeiuri stiintifice vor fi edificii de cinste si progres evolutiv atunci mistificarile vor fi un fel de vinturi de la sconcsi de altfel niste animalute dragalase.
intro alta zona oamenii aveau efectiv mult de lucru in timpul saptaminii, Duminica abia mai puteau sa se spele sa se odinneasca sa se intilneasca cu cei dragi, popa de suparare a luat parul si a inceput un razboi al injuraturilor cum numai la draci se mai poate auzi. a spart vreo citeva capete, a dezbinat vreo doi trei vecini de buna obste gospodareasca, oamenii isteti au inteles mintea dracului intrusa si suprapusa, impusa sa domine in pacea si linistea de oameni creativi si s-au revoltat pina l-au alungat .
un ministru nu demult se batea cu pumnul in piept la propriu ca a demarat sub tutela partidului ce-l reprezinta proiecte generoase astfel, ca in toate satele mai mari si in comune precum in toate orasele vor exista scoli, dispensare, camine culturale dotate. un proiect viabil justificabil poate accesa fonduri europene, pesemne au existat in intentie acel gen de proiecte posibil gindul sa fi fost anihilat de o alta alegere mai puternica- gindul slab este anihilat de gindul puternic usor prioritatile sunt instabile functie de curentul si furtuna politica zefirul nu se poate pune cu uraganul niciodata este corupt instantaneu la prima suflare- motiv de cugetare si filtrare a responsabilitatilor exista in om daca nu este dependent de alte vointe, pe acest considerent si justitia are dificultati in solutionarea dosarelor intre actiuni pro si contra vizind o responsabilitate-

stim cu certitudine ca bani europeni si mondiali au venit urmare unor solicitari proiectuale si a unor angajamente precise, au fost cheltuiti fara responsabilitati de prioritate- nu stiu vreo lista facuta de specialisti in care sa se configureze cu acuratete un potential pe vre-un sistem referential . pentru ca nici un sistem in afara bisericii si politicului nu sare in ochi cu inaltimi sa cuprinda orizontul numit progres. pebanuim ca un sistem aflat la putere trebuie sa cheltuiasca enorm pentru amentine. fara tagada cheltuiesc enorm toate partidele fara sa se atinga de veniturile proprii din afaceri unele sincere altele dubioase. parangheliile de la intilnirile politicului costa enorm.

cind psd era la putere , detinea si din Romtelecom foarte multi membri de frunte- senatori ministri deputati, etc. la Slanic Moldova si la Vata Bai, se intilneau membrii partidului de citeva ori pe an, cheltuielile erau suportate de Romtelecom- facturile erau fals intocmite- justifiacau mimari birocratice pe proiecte de socializare numite "team building". amintind acest fapt vreau sa scot in evidenta un mod sigur de risipire a banilor din toate sistemele pentru ca in toate sistemele managmentul de virf si nu numai este prins in virtejul angajamentelor politice. banii de la centru sunt canalizati spre toate judetele functie de consistenta si nevoile politice pentru firmare si dominare. fata de proiectul initial deseori au fost deturnati la alt gen de constructii- de pilda partidul la putere prin reprezentantul administrativ local a construit un mecanism de gondole aeriene( teleferic ultramodern) intro zona saracacioasa, urita si fara turisti- casele din jur si blocurile fostilor mineri sunt in paragina, lipseste gazul si sistemul termocentral, au fost dezactivate din imposibilitate de achitare a consumului. primarul i-a vrajit pe locuitori pretinzind ca daca vor veni turisti vor avea locuri de munca, vor crea pirtii pentru schi in zonele unde au fost defrisate pantele de munti ca sa faca focul iarna in sobe improvizate. vrajeala primarului a colectat votanti, votantii asteapta binele de miine, primarul pretinde ragaz pentru asa un proiect maret..... si repetabile povestile cu mincinosii cu coruptii cu ticalositii sub anvergura simbolului intunericului draculian duc tara de ripe carpatine si in zona circului deplorabil.
alti reprezentanti din aparatul de conducere- mai precis alt dependent de putere reuseste cu o punga de malai, cu o punga de acadele sa obtina voturi care sa-i asigure continuitatea malefica. alti de acest gen reusesc c-o bere si doi mici sa ameteasca foamea potentialului electorant.
cit de umilitoare sunt pentru spiritualitate aceste acte de "" creativitate"" ? este inca o necunoscuta cu pretentie de paradigma, o ilustrare caraghioasa de ideologie capitalista notorie este o discrepanta/discreditare crasa din care nu va izbucni decit un mare conflict national.
netrezirea deodata la rasaritul marilor idei luminoase precum trezirea simultana cu soarele care guverneaza universul este o stare de somnolenta bolnavicioasa. revolutia romaneasca a pretins tisnirea din intuneric catre lumina. intirzie ingrijorator de mult demonstrarile si dovezile de iluminare morala spirituala creativa in materialismul existentialist.

nu trebuie negat de nimeni faptul ca toate razboaiele au inceput in urma conflictelor intre credinte si idei respectiv prin extenxie in misterele si mascaradele cunoasterii intre religii.
eu as putea fi o micime necunoscatoare in opinia multor "semeni avizati" deranjati de articolelele mele incomode dar deopotriva drepte si reale . sunt fericita ca sunt argumentatii de ancestralitate toate istoriile popoarelor care glasuiesc pentru mine infinit mai mult. astfel daca iubim in majoritate considerabila istoria umanitatii ar fi ideal sa se nasca o clipa de fratietate mondiala din care sa incepem sa subscriem fiecare cu viata prorie cite un rind de menire care sa oglindeasca pacea si armonia, actul creativitatii material, dar si colectiv, social spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu