marți, 22 noiembrie 2011

POLITICHIA USILOR INCHISE

nicaieri pe lume nu cred ca extremele in sferele politicului se identifica in vreo forma cu penibilul situatiei de facto cu hilaritatea intelectuala. partidul psd din Romania face exceptie flagranta. invita la sedinta comitetului exectiv delegatii din presa si televiziuni , le permite sa ii vada ca s-au adunat conform programului anuntat si ii invita sa iasa repejor afara , deoarece "domnii" au niscaiva treaba de pus tara la cale. pentru ce atunci au chemat delegatiile de presa ma intreb, sa ii numere sa le pozeze vanitatile, sa auda cum presedintele declara hilar ca psd este partidul cel mai transparent.
incalificabila infatuarea prostanacilor din psd. incalificabila lipsa de raportare fata de segmentul poporului care i-au investit ca demnitari. atunci cind vor avea tara lor, cind vor avea cluburile lor private atunci pot pastra usile inchise pina atunci trebuie facuti sa inteleaga ca au datoria clipa de clipa sa raporteze tot ce fac mai ales ca pretind dezbaterile situatiilor grave ale tarii. ei sunt acolo platiti de popor si trebuie sa aiba fisa postului si trebuie indiscutabil sa stim ce fac clipa de clipa. prostovanul de ponta invocase in pripa de ochii observatorilor situatia grea de la Brad amintind ca presedintele Basescu trebuie suspendat impreuna cu presedintele senatului Geoana intrucit orasul Brad nu a primit banii necesari subventiilor de apa calda si gaz. desigur ca este o situatie nedorita nu se stie dinsa daca nu este o diversiune a psd pentru a pune paie pe foc, pentru a face vilva. primarul Bradului este psdist. bag mina in foc si de aceasta data specificind raspicat ca este o minciuna. primarul a abuzat de putere si a oprit functionarea centralelor pentru a impresiona. nu il cred capabil de asa monstruoasa lipsa de omenie pe nici unul din guvernul actual- respectiv sa opreasca pe timp de frig functionarea optima a centralelor termice. din disperare psdisti vor face gafa dupa gafa si eu ma voi amuza copios pentru ca se desconspira singuri in toate mirsaviile devenind tot mai mici tot mai caraghiosi. daca sunt asa de milostivi cu acest popor de ce nu fac donatii mari vizibile isi permit au conturile pline, au devastat totul in aceasta tara sper ca nu au baut toti banii ori i-au dat la curve sunt destul de petrecareti dupa cum de altfel au fost prinsi impreuna cu radu mazare care face politica sexului in partidul de frunte a tarii. mai mult decit atit sfideaza natiunea chemind si presa sa il pozeze cum se destrabaleaza.
dragnea de pilda mai pastreaza romanitatea in contsiinta, trebuia sa ia primul cuvintul dupa deschiderea prezentata de ponta, cit inca presa era in sala, s-a inrosit la fata ca un un prunc prins cu nazdravania idioata, nu putea sa scoata nici un cuvint, pesemne mai are urme de constiinta. si nu putea sa minta numarul mare de delegati sositi la sedinta comitetului executiv. dragnea in judetul care l-a investit este socotit un mare bogatan un invirte totum. cum dracul un fost taranoi poate fi atit de bogat, cum dracul un vagabond curvar ca rizea din psd poate avea un sustinator in regiunea unde peseemne a crescut. mafiotii au facut bani imediat din primele zile de dupa revolutie, au fost abordati de clica lui iliescu pentru ca un partid mare are nevoie de bani multi sa se mentina pe esichierul politic si chiar nu a contat de unde au venit banii. in psd au fost multi membri din mafia araba, din mafia jidaneasca, si din alte mafii ale etniilor existente in tara. banii veneau din traficul la granite, nu este o noutate au fost depistati mare parte dintre ei, banii au venit de la traficanti de toate felurile care s-au aciuit in Romania postrevolutionara. sa va amintesc de mafiotii arabi din banat, de cei ucraineni din moldova? presa are arhive numeroase trebuie doar sa mai treaca o data cu vederea prin ele ca remember. lucrurile urite trebuiesc uitate, cel putin astfel este creat sistemul de gindire, altfel ajunge in pragul nebuniilor. din cind in cind insa pentru actele mari de justitie ele trebuiesc amintite. puse cap la cap pentru imaginea si impresia de final.
la inceputurile post revolutionare psd nu avea mari rivali nu avea nici macar un partid de opozitie asa cum pretind si pretindeau. PNL. PNTCD nu aveau capacitaile de rivalitate ostila ci pe acelea de competitivitate in gasirea de solutii pentru poporul plin de nevoi si total dezorientat. nici azi nu sestie incotro ne indreptam, insa azi din fericire o majoritate din elita intelectuala apolitica s-a trezit din amorteala. si s-a instalat pe post de observator redutabili, pe post de analist redutabil chiar sin sferele politicului cu ferestrele si usile mai mult inchise mai intotdeauna si foarte rar cu ele putin intredeschise sa de ochii lumii de magit poporul cu transparenta vehiculata.
lua-iar dracul de netrebnici, decit sa inebuneasca un popor intreg mai bine ma umplu eu de pacate blestemindu-i sa-i arda focul clipa de clipa si ma refer la focul constiintei banuind ca mai detine un atom treaz intre miliarde de celule cit are un organism uman. trebuie sa marturisesc o veche lehamite pentru psd astfel ca nu ii am memorati pe toti antipaticii, veti fi poate bucurosi sa aflati ca nu toti sunt draci impielitati cu piele de om, adica pierduti total, ca sunt intre ei si unii care mi-au inspirat motive de incredere. sunt cei care au facut parte de la inceputuri in FSN, care au ramas constrinsi sa ramina si care din loialitate oarba fata de ideologia partidului nu au plecat. toti au fost ministri , al turismului, al telecomunicatiilor, al agriculturii , al economiei, si al justitiei. sunt inca recuperabili. sunt printre ei si deputati de multa vreme preocupati de soarta etnicilor, nici ei nu au putut parasi psd, au contracte, si protocoale semnate de multi ani.
revenind la nesimtirea psd de ultima faza, trebuie spus ca nicaieri nici macar intr-u sistem privat unde exista contract cu partea sindicala nu si-au permis sa nu invite in sedinte plenare in consilii de administrare si partea sindicala, partea actionarilor. in cazul unui partid politic investit de popor actionarii sunt delegatiile de presa investite de popor prin educatie gratuita, prin credibilitate acordata profesiunii de jurnalist ca fiind intermediarul de cinste intre politic si popor. aidoma partidele politice sunt scolite gratuit pe banii poporului, sunt investite de popor pentru a fi prezentat si nu invers pentru a i se inchide usile in nas, in momente de mare tensiune politica si socioeconomica. vedeti inca o data nevoia de reformare a multor articole din constitutie, daca stau bine sa ma gindesc si Ceausescu permitea presei si televiziunii sa participe la sedintele care priveau direct starea poporului. este o timpenie invocarea problematicii cu Geoana , si dommnia sa este investit de un segment din populatie care trebuie sa stie efectiv ce soarta i se hotaraste de catre un un infatuat de predecesor ca sa nu spun cursor in loc de precursor. jocurile murdare pe care le face psd de peste 22 de ani nu mai pot fi acceptate nici o secunda. au distrus pe rind toate partidele vechi cu faima si onoare cel putin prin reprezentantii care au suferit repercursiunile interbelice si post belice impuse samavolnic de brutele comuniste, opozitia singura reala si capabila sa ii vina de hac psd-ului a ramas PDL. afirm regrete din tot sufletul pentru Crin Antonescu insa imaturitatea politica suprapusa cu temperamentul de credul si de facil influentabil l-au compromis, a ramas pe post de marioneta de plastelina in sforile dracilor psd, efectiv nu a ramas nici un potential politic in C A, in afara unui egou exacerbat, este vizibil indurerat pentru ca pierde asa usor mai ales dupa marile confruntari in care a fost impins de la spate sa le duca visavis de C. P Tariceanu. exista un proverb inradacinat in graiul romanesc fiecare pasare pe limba ei piere, pacat ca si florile incep sa moara in limbajul corbilor.
Sunt sperante ca in viitor o noua grupare politica sa aiba suficient curaj sa combata actualele formatiuni , ma refer la P. Ecologic, si de ce nu la Partidul Poporului. pentru ca un partid sa devina puternic are nevoie de experienta politica si ea nu se cumuleaza decit aplicind principiile pentru care este investit. Cele deja existente , PC, si PNG, PUNR sunt destul daca nu total compromise. poate am eu lapsusuri grave si nu stiu ce alta alternativa solvabila mai avem. de la politica usilor inchise daca e sa o acceptam azi miine vom avea parte de politica usilor interzise, dar cine dracu se cred alesii nostri ca sa ne joace feste ca unor mingi pe masuta de ping pong aruncindu-ne prin plasele capcanelor politice cite o farima de adevar.... frecvent au avut toti aceeasi atitudine de sfidare pe fata de incalcare a oricarei noime de bun simt politic si de minimal respect pentru acest popor.uite dreptatea vai, nu-i dreptatea, uite bila alba, iata bila neagra direct in moaca, aceste mesaje le primim de 22 de ani, eu am ajuns la o saturatie maxima, dar nu voi renunta la modul meu de a atentiona si indemna la prudenta cel putin cititorii care trec pragul acestui blog sa imi intre direct in suflet, in minte si spirit. de 22 de ani pledez continuu pentru mare vigilenta intre vicleniile fara egal ale politicului romanesc comunist brutal pina in adincul madularelor. vreau sa mentionez un eveniment petrecut in perioada comunista in care am participat la o sedinta extraordinara a p. comunist in sectorul 4. ma invitase seful meu care era presedinte al sectorului patru , suficient de puternic in organizatia centrala. era un hot de renume intre comunisti un sef care taia si spinzura pe cine dorea, credea in ideologia comunista cu toata forta, era un taran sadea in sensul modificat care isi depasise conditiile prin curajul sau de luptator pentru binele familiei si a prietenilor. ma invitase pentru a ma impresiona cu puterea de influenta asupra celorlalti. stia ca scriu poezie,ca sunt pasionata de scris, voia sa ma sustina sa ma prezinte unor relatii in sistem, singura conditie era sa modific multe poezii sa le ilustrez in elogii fata de comunism. pretindea fals pur si simplu o compasiune pentru ca am crescut la casa de copii - insista sa imi prilejuiasca o ocazie de afirmare. motivul ascuns era ca eu il prinsesem cu niste hotii inimaginabile pentru acea vreme. avea si doua amante de intretinut colege cu mine de altfel si casatorite. sotii lor naivi ii faceau pantofii ii faceau dese servicii erau soferi pe care ii trimitea in delegatii de cite 2- 3 saptamini pe luna. eram gestionara, aveam o gestiune mare si grea, intre produsele pe care le gestionam aveam benzina, motorina uleiuri pentru toate speciile de masini existente in tara pentru constructii in special dar si pentru transport de orice fel, erau produse cu regim special amintiti-va de crizele anilor 80- 90 la combustibili. aveam si piese de schimb de masini de la Dacie pina la macarale. am jurat atunci ca nu voi divulga nimanui despre jaful din intrepridere, ca atare acum si eu sunt nevoita sa-mi incalc juramintul considerind ca reglez intrucitva un act de justitie mare. era cel mai mare trust in energoconstructii din tara. seful meu avea o influenta colosala oriunde in staful partidului. avea la picioare pe cine voia. recunosc de mica am fost educata cu frica sa nu ma subordonez datoriilor fata de serviciu, sa comit erori de lucru nu era cazul sunt in general foarte responsabila, exigenta si autoritara cu atributiile mele, nici pe departe nu acceptam idea ca as putea sa comit infractiuni. ii dispretuiam efectiv pe comunisti arivisti avusesem o casnicie cun un imbuibat din deliciile natiuni, posesiv pina la tiranie conjugala. cunoscusem directori mari din comitetul central aveau aceasi indeletnicire coerenta, inavutirea pe naivitatea celor multi mascati perfect de chipuri ale rigorilor morale. la mari petreceri in CC unii se urcau pe mese, la o petrecere spre final in prag de zori, nicu ceausescu s-a urcat pe masa si a urinat efectiv pe farfuriile celorlalti unul era mai negru decit altul , nicu ceausescu si familia lui nu iubeau specia perversa- o persiflau si cind avea pielea mai albicioasa.... nu erau evenimente de sarbatorit neaparat ceva, erau ocazii de imbuibat.... nu sunt inventii, dezmatul odraslelor de la putere poate fi cel mai bine povestit de Madalin Voicu si de Serghei Mizil- prostitutia politica actuala este o continuitate in progres amplu. sa nu ma intrebati cum se simte un ciine stapin pe o gramada de resturi de la paranghelii, si cu felii de cozonac desert- evident el va va spune ca l-a prins pe Dumnezeu de picioare, iar din acea clipa devine ciinele lui Dumnezeu in toate conotatiile existentialiste.
tipologia razbunari tiganesti nu aste altceva decit moartea- pentru acest lucru toata familia lui ceausescu romani curati la singe au fost ucisi unul dupa altul cu metode schimbate sa nu poata fi asociate. iliescu fara a-si murdari el miinile a comis crime una dupa alta si in trup si in adinc in psihicul national iliescu nu are nici o farima de compasiune pentru nimeni si nimic romanesc a mostenit pentru vecie tirania tiganeasca.
revenind la seful de servicii comunistobolsevice, antipatic maxim pentru perversitatea morala, avea dublura la toate cheile de la gestiuni nu doar la ale mele, avea dubluri la cheile de la pompele de benzina, realizasem foarte repede ca lipseau produse, ca se goleau bazinele de combustibil peste noapte... nu iti fie frica imi spunea, eu detin controlul total si eu raspund, ma scutura de umeri eu tremuram... tu intelegi ca eu hotarasc cine cind cum trebuie sa faca inventarul... da sa traiti, ii spuneam ... inainte de orice inventar imi facea bonuri de consum , cite un carnet intreg - in afara celor pe care reusea sa le noteze in agenda acoperind tot ce depistam ca lipsa .... ma consolasem participind cu echipa lui la petrecerile cu fast pentru colegi si pentru invitati din centrala si din minister, din cind in cind le spunea cu voce tare ametita bine... am sa fac din Floricel o poeta a noastra .... ma corupsese la acceptat cadouri, imi spunea batindu-ma pe umar si atingindu-mi obrajii.
- ma fatuca, dar barbatul tau nu iubeste un chef cu un paharel de whiskei - pe ce lume traiti voi.... si uite asa plecam acasa cu bautura fina nessuri, cafea, ciocolata... martisoare pe parcursul verii toamnei si a iernii... bani pe statul de plata pentru merite in munca. intro hala de reparat masini pe care o dezactivase crestea porci, in gradina alaturata avea pomi fructiferi si vita de vie trai de 5 stele cind majoritatea naivilor patriei suferea de foame...... am acceptat 7 ani acest joc , credeti-ma nici nu ma puteam impotrivi fara ca sa imi pierd serviciul, fara ca sa mai am de suferit de pe urma caracterului meu incomod pentru fermitatea mea de a iubi adevarul si corectitudinea. ceva in fiinta ma facea sa refuz un destin dezmembrat- refuzam sa cred ca tot ce mi se intimpla era o confirmare traiului din copilarii cind mii de copii cu chipuri costelive sufereau nehraniti suficient in timp ce dascalii din scoala se imbuibau etalindu-si burtile la pina la un metru de trup.
trebuie amintit ca erau salariile foarte mici, ca nu se gaseau produse alimentare suficiente. eu aveam din belsug le dadeam si vecinilor conform listelor pe cale le faceam pentru aprovizionare direct de la ferma 30 decembrie, mi-am spus daca mie imi este bine hai sa ii ajut si pe vecini, aveau copii mici de hranit- stateau cu orele sa ia lapte, un pui , sau doi intro punga" fratii petreusi" mici cit broastele mai mari. veneau acasa cu nasturii rupti si bine injurati de tiganii care ii invalmasau deseori ori pur si simplu ii scoteau din coada cind veneau alimentele asteptate. erau multi tigani in zona Aparatorii Patriei unde locuiam atunci era tot orizontul patriei plin de ciori si de corbi, era totul intunecat de perversitate intelectuala.... am povestit acest fatp pentru a sublinia doua stari- prima ca se poate jura si pe suflet si pe constitutie cu usurinta pentru ca mai apoi sa fie incalcate juramintele cu rapiditate contextuala, a doua ca nimic nu s-a schimbat in nomenclaturile puterii. cei de atunci si-au impins in fata odraslele dupa revolutie.
ce comprtament invata /adopta copilul de mic face toata viata in ritm mecanic, rare exceptii de regindire si organizare a destinului se petrec in viata unui om crescut strimb intre principii strimbe si sisteme strimbe. sa fii drept o viata intreaga este un curaj fenomenal atunci cind toti in jur fura si credeti-ma in caz ca nu stiti ori ati uitat, de la portar si pina la director in fabrici si in birouri, in administratie nationala de jos si pina sus , in toate sistemele existente se fura pe rupte. noaptea se umpleau masini intregi din recoltele cimpului sau chiar din depozite. azi nu mai sunt fabrici nationale, cele private au control strict, totusi se fura pe rupte sunt alte mijloace de a fura din avutul tuturor. in zilele de azi este suficient sa ai o postura de frunte ca ciocoiul oprescu psdist cu masca de independent- si sacii de bani intra vrei nu vrei si pe usi si pe ferestre deodata fara sa faci vre-un gest. trebuie doar sa dai de lucru unui mare investitor de orice factura, ca automat pina la 20% din valoarea investitiei intra automat in bugetul propriu. sa plingem acum fostii primari si primarii actuali din orase in special, de la orice partid la putere care spune ca are probleme este inutil si caraghios totodata dindu-le crezare nu le pasa absolut de nimeni in afara cercului de interese . unele investitii sunt de miliarde de euro, calculati cit inseamna 20/% numai la un miliard , procent care revine din comisionul tacit pretins la semnarea contractului astfel ca multi nici nu trebuie sa faca alte furtisaguri.
mai mult decit atit majoritatea din politica romaneasca sunt actionari, la una sau mai multe intreprinderi mici medii si mari, altii la companii multinationale. batalia pentru un singur an electoral ii poate face milionari pe cei din centrele partidelor dar mite pe mai multi ani. inversunarea psd de a -l demite pe presedintele tarii consta in primul rind din spaima ca vor putea fi deferiti justitiei cu probe multe, secundar este dorinta necapatuitilor din politic sa mai apuce ceva, in al treile rind si cel mai stresant si presant pentru politicieni este motivul celor care nu sunt in sferele politicului dar care au sponsorizat cu bani grei actiunile lor si care la rindul lor vor sa fmai fraudeze statul cel putin prin neplata corecta a impozitelor, ca sa nu spun despre negotul incorect cu produse dubioase, procurate dubios prin corporatii mafiote internationale si multe contrafacute. exista fraude si in afara tarii insa aici intrec orice imaginabil. pentru a ne mentine la suprafata economic demn suntem nevoiti sa fim neiertatori cu vechile structuri politice, pentru ca in urma politicienilor de pina azi (cu mici exceptii) a ramas imensa durere, a ramas o saracie lucie, a ramas o masa de sperante pe care nu mai au voie sa le striveasca in goana lor nebuna dupa putere. daca la goana mai adaug un e dupa g, rezulta ca goana lui geoana a esuat lamentabil cazind in capcanele tovarasilor stalinisti. nu l-au iertat iliescu si conu nastase scatiul pentru ca i-a depasit in citeva situatii, animalele salbatice nu iarta urmaresc razbunarea metodic incoltind prada mereu mai inmultiti. am asteptat si eu mai bine de patru ore finalitatea sedintei comitetului executiv, declaratiile iliesciene si nastasiene au fost mai intunecate decit oricind. reverberatiile vorbelor ascund alte adevaruri iar ponta nuci macar nu a putut privi pe vre-un ziarit in ochi. mai repede s-a putut intervieva Vanghelie. ma rog si azi, acum, ca Dumnezeu sa se milostiveasca si sa le dea toti romanilor mintea de pe urma. pe departe caracterul omului blajin specific neamului romanesc dainuie in domnul Geona, si este zero in cazul lui ponta. afirm cu durere ca macrointeligenta pur romaneasca s-a intiganit, procesul de altoire despre care aminteam in alt articol a suferit mutatii nedorite. Domnul Geoana nu trebuie lasat sa cedeze functia din parlament pentru acest lucru ma rog cu foarte multa perspicacitate si evlavie, psd trebuie sa piarda... cine sapa groapa altuia sa cada singur in ea, groapa sapada de psdisti nu doar d-lui Geoana ci romanilor de 22 de ani este suficient de mare
sa incapa in ea cu tot cu case si cu avutii nemernicii diavoli iliescieni, ateul ateurilor cine nu il iubeste pe Dumnezeu negindu-i total existenta nu poate niciodata iubi vre-un om ci numai pe sine. sunt evenimente care ne obliga pe toti la discernamint profund, nu putem trata realitatea cu usurinta fara a fi fatal ulterior , improvizarile afective disimularile umaniste ale psdistilor pur si simplu sunt izbucnire de lava ideologica.
deasupra tuturor analizelor pe care un geniu analitic le-ar putea face trebuie sa se situeze prima ca urgenta , aceea ca fenomenul de modificare a caracterelor fundamentale al neamului romanesc pune in pericol intreaga natiune si glia romaneasca, niciodata pina in urma cu 7 decenii aroganta sfidarea trufia veninoasa nu a facut parte integranta din tipologia romaneasca. vintu este o alta fata iliesciana, voicu mafiotul arestat si eliberat pe ferestrele acoperisului politic este o alta fata a lui nastase, exemplele pot continua la nesfirsit. dezbinarea romanitatii farimitarea tuturor valorilor spirituale mai poate fi oprita pentru ca monstri umanitatii aciuiti aici in sferele cele mai blajine sa nu isi poata ridica columne arcuri de triumf neconventionale.

Va iubesc romani, si va doresc realmente fericire sanatoasa, frumusete si spor in realizari, intelepciune si iluminare pe toate caile cunoasterii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu