miercuri, 2 noiembrie 2011

RITUALUL BOTEZULUI - MANIFESTARI TRIBALE

Recent in Republica Moldova un copil a fost inecat in timpul ritualului de botez.
Cu gindul consolativ , ma alaturi parintilor exprimindu-mi regretul pentru pierderea fiului, lansind pe serverul iubirii divine rugaciunea iubirii, Dumnezeu sa ii ocroteasca sa ii imbuneze pe toti din famile , parintilor sa le daruiasca in viitorul apropiat un fiu care sa le armonizeze echilibrat destinul , menirea de a fi creatori.
Acest articol propune dezbaterea detailata a cea ce reprezinta intrucitva calitatea/importanta ritualului de botez.
mai intii ca definitie si efect de conotatie analogica - este ritual si nu slujba cum definesc preotii actul botezului.
Ritualul este tribal pacticat in comunitatile trecutului indepartat, in timp ce slujba respecta criteriile de devotament fata de o lege, o normalitate, atingind prin caracteristici frumoase un ideal intro societate civilizata moderna.
Doresc sa pun accent pe idea ca ritualurile preotesti visavis si implicit in exercitiu aplicat se inscriu in codul infractiunilor penale, la articolul abuz de putere, in urmatoarele conditii;
- un copil nu poate hotari ce ritualuri sa se petreaca asupra identitatii ori imprejurul identitatii sale, cu atit mai putin un bebelus.
- a lega un copil prin actul botezului de o promisiune ori de o impunere pe viitor de respectare
" supusenie oarba " a unor obligatii se confirma ca un abuz de putere pe termen nelimitat- este un alt fel de legare cu lanturi- lanturile prejudecatilor mitologice total neadecvate cu timpurile ultrastiintifice pe care le traversam. este aidoma cu sclavia antica si medievala, psihosclavie moderna. admitind totusi ca este ca un procedeu normal imperios solicitat de parintii copilului care duc voluntar copilul la practicarea de ritualuri.
spre comparatie de pilda, un copil dus la un medic pentru control, supus la aparate care sa-i scaneze biologicul pentru depistarea /confirmarea ori dimpotriva infirmarea unor elemente ce au creat parintilor banuiali de anormalitate in desfasurarile existentei copilului.
metaforicele sfori ale luminii de care este legat un copil se pot fringe foarte repede in conditii neadecvate de crestere a copilului., de pilda in familie dezorganizata , semiresponsabila ori total needucata in spiritul cunoasterii stiintelor moderne.
deocamdata nu am identificat ce anume CONCRET ILUMINIC in constiinta bisericii o face sa creada ca fara " serviciile" ei umanitatea nu s-ar dezvolta si comporta admirabil .
nu vad nici o diferenta in a aduce trei ursitoare/ vrajitoare contra cost sa biiguie despre noroc si pasiunile/preocuparile din viitorul copilului, ori a aduce trei popi ( platiti de doua ori si de stat si de solicitant) sa sugereze pintre nori de tamiie arsa si stropi de apa cu frunze de busuioc ca pruncul numai prin botez este primit la Dumnezeu ocrotit si iubit toata viata. in esenta parintii sunt cei care initiaza copilul intru aspiratii superioare ori indeletniciri potrivite preocuparilor. parintii hotarasc momentul cind sa aduca pe lume un copil in conexiune sacra(creata prin convingeri/certitudini) la vointa Divina. Nu preotul are meritul unei nasteri, numai pentru ca a cununat ori a infaptuit o slujba de unificare a doua destine... si ritualul cununiei este un abuz de putere insa nu intra in analiza acestui articol. ca o prima concluzie a creativitatii parentale- pruncul se naste prin Vointa Lui Dumnezeu, cu acordul nemijlocit al parintilor, nu este nevoie de intermediari snapani sa confirme un ACT SACRU.
este oportun momentul sa fac referire la intiiul act care a precedat acest ritual. ISUS HRISTOS a fost botezat la 30 de ani de catre varul sau Ioan BOTEZATORUL in apa Iordanului.
la 30 de ani un om are maturitatea necesara sa decida ce efect poate avea o manifestare, o meditatie, un act de aderare ori de solidaritate cu o cauza, un sistem de referinta sociala ori unul de referinta total spirituala. a te uni pe vecie cu Dumnezeu este un act de referinta SPIRITUALA.
Spiritul se dezvolta in om dupa 28 de ani, pina la aceasta virsta in sistemul de gindire se dezvolta Constiinta- DUHUL. Spiritul este HIPERCONSTIINTA.
in momentul alegerii de catre Hristos a actului de botez, in fapt a sugerat comunitatii din care facea parte nevoia de purificare de exorcizare. prin purificarea psihotica se ajunge la Creatorul lumii Dumnezeu.
ILUMINISTUL HRISTOS/ HIPERIONUL a mai sugerat ca era timpul sa se treaca de la actul de circumcizie care era crud si dureros, suportat de toti baietii- amintesc faptul ca faronii= preotii antici, au inventat idea ca numai prin scurgere de singe divinitatea onoreaza actul vietii. amintesc de faptul ca orice act de barbatie era demonstrat prin excese de bravura- culmea regretabila ca barbatii sunt intersati si azi sa demonstreze barbatia prin acte de violente.
in trecut si in mare parte si in prezent la popoarele arabe, iudee si turce baietilor li se taia preputul imprejur. fara anestezie, fara medicamente prealabile care sa minimalizeze durerea. pe drept cuvint consider ca era un act de cruzime, insa aproape justificabil in raport cu calitatea umana a celor timpuri- oamenii erau majoritar salbatici. ruperea preputului la baieti este in fapt trecerea de la virginitate la stadiul de barbat- se considera poate ca este mai putin dureros sa faca modificarea la virste mici, ori se considera ca suportabilitatea sa demonstreze/semnaleze un potential de barbatie din scutece - era o lume preponderent salbatica- suferintele nu puteau fi calculabile si masurabile cu sentimentele compasiunii comparabile cu cele de azi- abia se constituiau in mici comunitati. in momentul in care sursele vietii nu erau indeajuns ,aproape se ucideau pentru o bucata de piine , pentru o bucata de blana pentru un biet animal, in vremuri de criza in agricultura oamenii se mincau efectiv intre ei - instincte canibalice. frica era instinctul dominant in acele comunitati astfel orice era mai puternic putea sa ii subjuge fara multe eforturi versus toate actele de iubire si de daruire stringeau oamenii laolalta incercind sa construiasca un confort comun si vremuri de pace. frecvent barbatii se intorceau de la batalii lungi acasa doar sa procreeze baieti sa-i invete sa devina luptatori inversunati de la primii ani de viata. Isus a sugerat nevoia de curatare, de instinctele salbatice- intregul nou testament este fundamentat pe acest deziderat benefic pentru oameni - indepartare de imund de salbatic- unificarea cu INTELIGENTA CREATORE SI SALVATOARE.
Apa insasi este un element sacru primordial- care spala si igienizeaza trupul. apa in continutul ei molecular contine atomi iluminici- efectul creat de elementele esentiale - APA - MINERALE- SOARE- LUMINA este miraculos. pe acest un motiv fundamental bebelusului i se face baie in fiecare zi, i se pun in baita si mirodenii de pilda menta, petale sau esente de flori, frunze de busuioc. zi de zi ingrijit si ajutat copilul creste sanatos, i se dezvolta toate organele sanatos, invata sensul de curatenie. si tot asa in timp, organismul prin sistemul de gindire este inundat de LUMINA ( energia ATOMO MOLECULARA ) din crestet pina in talpi, fara nici o exagerare. daca acest EFECT este dublat de AFECT rezulta un comportament bonomic, generos implicat in militarea pentru conditii de viata prospere cit si pentru drepturile civilizatoare - atunci omul este intrutotul incadrat cu devotament IN SERVICIUL DIVIN. de aici si idea populara mult vehiculata ca oamenii foarte inalti au iubit ploaia, apa, scalda in zi ploiasa ori in zi insorita.

numai prin actul botezului la un bebelus nu se poate deci sconta pe acest efect cu conotatie ideala divina.
ipoteza ca botezul ar avea efect orizontal- universal este naruita in miliarde de farime - mare parte din oameni demonstreaza ulterior ca nu sunt total devotati divinitatii, ca dimpotriva il tradeaza in multiple feluri- unde se regaseste miracolul altminteri prin ritualul botezului?
inutilitatea botezului la o virsta asa de mica este deci demonstrata, cum este argumentata suficient afirmatia mea ca preotii infaptuiesc un abuz cras de putere, folosind in interes mercurial toate mijloacele la indemina. in definitiv in textele biblice nu sunt alte referiri despre botez decit scaldarea in apa Iordanului.
niciodata nimeni nu mi-a fost mai antipatic decit consilierul patriarhiei Bichir- amestecatura dubioasa de elemente literate care rezulta chibit, cind vorbeste in vocea lui rezoneaza o mirsavie un fariseism inimaginabil nici el nu este convins ca graieste adevarul este pur si simplu robotul manevrabil al patriarhiei.
se ratoia efectiv la o jurnalista de mare clasa deontologica- sugerindu-i ca este inadecvata sa faca fisa postului la un preot- dar cine dracu se cred popii de nu trebuie sa dea socoteala nici macar pentru crimele efectuate, inabilitatile lor sunt confirmate de istorii insiruiri de crime si abuzuri, conspiratii si comploturi, sabotari comise de mii si mii de ani si inca continua sa o faca nemernicii diavolului.
Isus Hristos a specificat cu prinos de manifestari ca biserica este o impostoare, ca trebuie darimata in trei zile si construita una MODERNA PE TEMEIURI STIINTIFICE. in acesta viata i-am studiat mai elaborat pe toti preotii de toare referintele oculte. nu exista un sistem mai perfid exploatativ, mai aberant decit biserica. pur si simplu reprezentantii ei plagiaza ori mistifica invataturile biblice. ca sa inchid cu lamentabilul element uman Bichir- mai amintesc totusi ceva ce poate fi apreciabil in caracterul sau ....este precum ciinele desi nu este hranit adecvat( CU LUMINA STIINTIFICA) el nu tradeaza- dimpotriva sare sa apere stapinul- biserica ," recunoscatoare si serviabiala " ii plateste accesele de personalitate aparatoare cu bani evident consistenti. pai cum sa nu? inseamna ceva sa nu faci nimic toata ziua sa apari pe la televizor si sa te confrunti cu eventuali cautatori de acte de justitie cu referire aleatorie la organul bisericii implicit la cea ce creste in ograda bisericii.
au mai fost emisiuni in care biserica a fost descoperita/divulgata cu elemente de malpractis- el era de nelipsit ca o prezenta impunatoare eclipsativa luciferica- el este purtatorul de cuvint al bisericii- el este precum bodiguardul sau politistul, nu bate cu bulanul si cu arma in cap el bate cu tupeul cu tipatul strident si cu zgomotul provocat prin reverberatie de anvergura- nemernicul dracului- abia astept clipa sa il vad ca se trasnforma purice si va sta definitiv in barba unui patriarh retrogradat la scirnavie. el numai fiul lui Dumnezeu nu se poate numi, ci o vipera dar veninul sau va face bine spre a vindeca multe anomalii in sinul bisericii cum de altfel nici biserica nu se mai poate numi Casa LUI DUMNEZEU. ci casa demonilor- orbiti de bani este demonstrabil oamenii devin demoni sau demonizati... e demon = monede.
cine are urechi fine mai poate inca o vreme auzi si mai poate observa ca in ritualul botezului intevine un moment in care preotul urla ca nebunul la prunc- in sintagma - te lepezi de satana? repetata cu forta de citeva ori pruncul incepe sa plinga, apoi intreaba parintii pe fiecare in parte- te lepezi de satana- si parintii trebuie sa raspunda da ma lepad de satana- acest mod se petrece si iarna cind in biserica ingheata singele in vine dupa o astfel de baie dupa astfel de manifestari nebune. copii racesc dar racesc si parintii este suficient ca unul sa aiba putina raceala in organism ca o transmit involuntar tuturor- li se pun pe frunte si pruncului pe piept tot felul de rechizite bisericesti implicit crucea care daca ar fi observata la micropscop sigur s-ar constata ca este plina de microorganisme nu prea benefice in plus atingerea corpului cald cu metale care da fiori reci - ce este igienic in acest ritual vin si intreb?
ce este decent din expunerea unui prunc total pur si total angelic in situatie de paranoia.
pentru ca preotii sunt paranoici, au dorinta nebuna de dominare, nu este suficient ca s-au asigurat cu prezenta parintilor intro oarecare masura, ei trebuie sa fie convinsi ca si urmasii parintilor si nepotilor si urmasii urmasilor lor se vor duce la ei in genunchi cu buzunarul plin de bani si de fiecare data si dupa moartea omului urmasii trebuie sa imparta din belsug bucate mortilor - sacrificati indirect pentru cresterea porcilor preotilor si burtilor preotilor-
.... scirnavii murdare dezideratul meu suprem si de aceasta data este sa pieriti din societatile civilizate- STIINTA este Laboratul de cunoastere a lui Dumnezeu si deopotriva poate tine locul de altar scientist pentru INDUMNEZEIRE. in cel mai tolerant mod accept si incurajez idea de reformare totala- asezati-va in slujba societatii pe post de dascali- de ingrijitori ai celor bolnavi in aziluri- numai asa va veti putea intilni cu mine si cu Dumnezeu pentru a mai avea dreptul sa reveniti la viata in calitate de om-
LOGOSUL DIVIN nu este al vostru- iar daca printre si dintre voi s-au ridicat sfinti este meritul lor si numai al lor- cu ce drept v-il insusiti? trebuie sa lasati auditorul sa hotarasca ce este adecvat pentru sinele fiecaruia, nu impuneti voi invataturi ce nu va apartin- sunteti urmasii calailor de sfinti si de intelectuali care au avut curajul si demnitatea sa vi se opuna= criminali in serie va transformati rind pe rind asteptind sa moara cineva sa le lauti vaduvele, sa le exploatati avuturile, sa le impuneti sa cedeze avuturile bisericii in caz ca nu au urmasi, asta in mod frecvent, chiar daca au urmasi ei nu se pot lupta in instante cu voi pentru ca voi va sustrageti de la legile si normativele societatii legitim constitutionale. voi vreti totul din lume si societate pretinzind mirsav ca faceti acte de binefacere cu cei sarmani- vai voua nemernicilor de aceasta data iadul este cu adevarat aici pentru voi sa va cuprinda pe toti tradatorii divinitatii. in zeci si sute de ipostaze v-am vazut alungind si dind suturi in fund lovindu-i cu bitele pe sarmanii care cerseau cite ceva de la trecatori in fata bisericilor, jignind si gonind femeile cu prunci mici in brate. rolul casei Lui dumnezeu este sa ii adaposteasca pe flaminzi,pe insetati pe toti oamenii strazii. Daca ati facut ceva din aceste minuni umanist renascentiste- sunteti salvati- insa ma repet tara aceasta este lipsita majoritar de sisteme de protectie de sanatate de educatie pentru ca sa va imbuibati voi din avutiile ei, sunteti multi dintre voi reprezentari din balaurul biblic care scoateti foc mult fum si cenuse dupa ce devorati totul in jur.
Voi trai si voi vedea cum veti cersi mila lui Dumnezeu chiar in prezenta mea- moment din viitor apropiat triumfator pentru toata umanitatea scientista trezita orientata spre convingerile stiintifice.
POZITIA pro sau conta fata de o convingere superioara trebuie exprimata la maturitate ( IN MOMENTE DE LUCIDA PERCEPTIE ASUPRA FENOMENELOR LUMII) prin procesul de invatamint care sa monitorizeze datele, eventual prin recensamint national efectuat la intervale de timp echilibrat intre generatii.
Numele de botez este ales de parinti ori nasi -parintii spirituali- specificabil de primarii in actul de identitar cu datele nasterii si a parintilor. certificatul de nastere dat de primarii este garantul identitatii in adolescenta cit si in maturitate cind iata acum se intocmesc pasapoarte spre libertatea in fericire- nu hirtiuta de botez pe care eventual o eliberati voi. momentul de sarbatorire a nasterii este o manifestare de recunostinta fata de Dumnezeu respectiv fata de familie, de prieteni fata de splendorile binefacatoare ale lumii in care traim si evoluam toti.....
- de ce considerati voi entitatile negricioase ca trebuie sa va infruptati din toate evenimentele si fenomenele lumii? viclenia voastra nu mai are sustinere nici de corbi si nici de vulpile existente in regnul animal. sunteti mai josnici prin manifestari decit orice fiinta din regnul animal intrucit nici un animal nu este impostor.
DUMNEZEU- INTELIGENTA CREATOARE SI SALVATOARE nu este fericit intro lume care i se supune din frica- ori din nestiinta... nu pretinde sub nici o forma sclavia- el pretinde daruirea fata de semeni- mentionind in invataturi ca retribuieste inmiit actele de binefacere fata de cei sarmani. El reprezinta iubirea- ofera iubire si pretinde iubire-
nu este fericit cu elementele care au creat filiere abjecte de sustragere si mistificare a fenomenelor lumii a universului divinitatii- astfel creaza de fiecare data in momente de crize spirituale si materiale mecanisme explicite perfect perceptibile pentru ca omul sa se integreze in ele , interferind armonios scientist sa se redescopere, sa se dezlege de prejudecati sa fie liber in concordanta cu zestrea ereditara fizica si metafizica - insumind dubla raportare ferma( materiala si divina) cu propriile transfigurari, deveniri - oferind lumii posibilitati multiple sa isi manifeste fiecare libertatea in diversitate cu elemente clare de unicitate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu