vineri, 25 noiembrie 2011

DESPRE ONOARE IN SISTEMELE ROMANESTI

cind vorbim despre onoare ne referim la un proces de slefuire culturala, daca asociem si termenul de demnitate atunci sintagma ne prezinta o forma de rafinament cultural. Onoarea este majoritar coeficient de IQ- cuantum de inteligenta. o evaluare cinstita a sinelui poate determina procesul de ponderabilitate si resposabilitate profesionala. daca introducem si tehnica culturala cu tot suportul scolastic rezulta un intreg tehnocrat perfect in proces de rafinare intre excelenta si genialitate. societatile dezvoltate au intels ca nu este suficienta pozitia de copiator profesiona, de mimetism profesional. un papagal nu poate fi asemanat cu un vorbitor numai pentru ca imita sunetele a citorva cuvinte fie si mai multe dintrun DEX. in Romania in centre cheie ale sistemelor sunt pe post de papagali multi oameni. repeta din gindirea altora, mimeaza actiunile altora. copiaza efectiv actiunile altora. intrun mecanism de conjunctura sunt elemente simpatice, sunt elementele de carton uneori folosibile, insa nu pot fi introduse in motoarele centrifuge/ turbo, ale mecanismelor de progres unde este nevoie de tarie de fermitate de calitate minerologica. si copii au invatat sa faca din carton palarii, avioane, barcute si alte jucarele au invatat sa deseneze pe hirtii curate fanteziile mintii, cum pictorii pe carton au creat picturi cu durata discutabila. de la oameni de carton imaginati de copii sistemele detin azi barosani de caron bogatani de carton, senatori de carton demnitari de carton. in politica romaneasca s-au evidentiat oamenii papagali care citat din gindirea eminentelor cenusii ale umanitatii structurata pe ideologiile vechi si mai noi. cu aceste imitatii emotionale ne-au zapacit cu aceste genuri de mesaje au creat retetele lor de conduita.
mai grav ca nici ei nu le-au gustat nici ei nu le-au aplicat . le gustam ori nu toti , inca putem alege. sunt amare sau nu pentru toti inca putem alege partidul cu retetele compatibile pentru toti,, sunt mortale sau nu pentru toti sa nu dea Dumnezeu sa aflam, in realitate toti afectati mai mult sau mai putin intr-un fel sau altul suportam consecintele credulitatii.

rafinamentul aplicat in toate sistemele se identifica cu Arta de a fi profesionist. intre retetele de bucatarie si retetele sociale, politice, elementul comun tine numai de priceperea si abilitatea in care sunt folosite ingredientele.
ingredientele folosite intro bucatarie au depins in trecut de recoltele unei zone. conform pietei mondiale deschisa, azi in toate regiunile ajung produse de pretutindeni si totusi unii sunt conservatori in arta de a gati preferind retetele vechi . obisnuinta este a doua natura a firii umane . mie imi rezulta acest facto ca o lipsa a abilitatii de rafinare a vocatiilor de autodepasire.
sunt insa foarte multi care prefera sa innoiasca retetele adaugind mereu inca un element compatibil.
folosesc acest exemplu pentru a putea face o introducere exacta in tematica acestui articol si anume onoarea cu toate conotatiile abilitatilor insumate in calitatea de a fi responsabil in atributele profesionale pina la absolut.
diferenta intre inteligentele intre generatii este aproape nemasurabila. cu fiecare zi in dimensiunea iluminista in care ne situam universal privind, oamenii care se nasc sunt mai inteligenti cu un 0, o1 grad decit cei de ieri, cu. o, 1o grad decit cei de luna trecuta, cu un grad decit cei de anul trecut, cu 10 grade decit cei din deceniul trecut. vreau sa accentuez fara discutii ca cei tineri sunt de cel putin zece ori mai inteligenti mai logici, mai lucizi decit cei adulti pina la 35 de ani, de 100 de ori mai slefuiti comparativ cu cei virstnici peste 60 de ani de pina la 1000 de ori mai rafinati fata de cei peste virsta de 65 - 70 de ani.
ministerul muncii ca un motor de progres al societatii este incapabil sa puna in valoare acest principiu el insusi fiind obstructionat de alte sisteme. toate sistemele din Romania sunt legate si inconjurate de un urias lant al slabiciunilor, si inca de unul mai gros al viciilor.
cum poate fi demonstrat gradul de superioritate intelectuala de catre un tinar daca el este incapabil sa aplice cunoasterea. postul pentru care s-a pregatit este ocupat de cel virstnic care se bazeaza pe vechimea experimentata dar care la orice noua nevoie de a introduce un element tehnic are mari probleme de intelegere , astfel ca sta pe capul unui tinar coleg de munca pina il invata. fara discutii un virstnic se misca mai greu, oboseste mai repede, intelege mai greu se adapteaza noului mai greu sau aproape de loc moment cind conducerea este nevoita sa il concedieze in cazul in care nu se afla in termenii de pensionare. o companie care isi permite trece toti salariatii prin cursuri de invatare ale noilor formule de lucru. o companie de stat este inca limitata financiar, numai cei care investesc pe cont propriu in ei reusesc sa faca fata cerintelor progresului a autodepasirii. in final este o frumoasa competitie intre valori manifestata tacit in profesionalitate. daca intrebi mai bine de jumatate din politicieni ce carte au citit ultima data conform specializarii dar si conform orientarii politice bag mina in foc ca nu citit eventual o carte de beletristica insa si acest lucru este susceptibil. insa aroganta lor este mai mare decit toata biblioteca Romaniei. ma uitam la ratoiala cenusie rabufnita a lui mazare visavis de Radu Moraru un etalon moral profesional dar si particular sociocultural excelent..... un golan in calitate de barosan de carton fara egal, asta rezulta o fiinta ca mazare. el nu, nu suporta sa fie intrebat ce face la primarie si care ii sunt atributiile? de la perversitate politruca la golanie pina la tiranie nu este decit un grad de nesimtire. unul ca mazare daca nu ar exista justitia ar pune nu tirziu mina pe pusca sa scape de incomozi, ori ar proceda ca un bulibas ar plati batausi sa ii extermine pe incomozi apelind si la bandele de criminali din alta tara dar si la cele teritoriale. calitatea lui mazare comparativ cu a ltor omologi este ca nu a furat tot, ca o parte a investit, nici nu se putea altfel era obligat de pozitia lui la LITORALUL marii , era legat presat de accesul navelor la port, de accesul turistilor la mare. de la a face ceva pina la a pretinde demnitatea si mindria de a fi facut totul este cale de mii de ani. si totusi orgoliul specimenului se identifica cu cel al unui Zeu, poate chiar se crede zeu putind sa ii dea cu chifla in nas oricind unui HIPERION in chip de DUMNEZEU. tinind cont ca Dumnezeu lucreaza in capetele luminoase si nu vicioase si nu trufase unde se situiaza mazare cu perversitatea lui politruca ?.
in cazul birocraticilor problema este diferita fata de cei din industria grea si foarte grea. un miner la cincizeci de ani se poate pensiona, munca suprasolicitanta il vlaguieste pina la aceasta virsta. intrucit in retelele socioprofesionale care tin de birotica nu se introduc constant elemente noi, atribute noi, invirtirea vechilor hirtii cu retete de viata se face cu usurinta, salariatii pot sta pe scaune pina la 70- 80 de ani . actele lor de serviciu sunt mecanice, memoria inca ii ajuta sa nu se inconjoare de ridicol dezorganizind munca celorlalti .
in tot acest timp sute de mii de tineri realmente tehnicizati profesional someaza o vreme. insa ei trebuie sa traiasca, familia ii obliga sa participe la cheltuieli de gospodarire si intretinere inteleg greutatile si se incadreaza in munci care ii dezonoreaza. tinerii pot intelege ca pensiile sunt mici ca de altfel si salariile insa cei virstnici nu pot intelege ca lipirea lor de scaune ii condamna pe tineri la distrugerea tuturor capacitatilor intelectuale oferite de inteligenta superioara universala. cei virstnici care au peste 60 de ani indiferent de postul in care presteaza functii sunt complici prin ignoranta la degradarea si aharchizarea sistemelor. circula in spatiul romanesc proverbul cine nu are un batrin sa si cumpere, inducind efectiv la nevoia de a consulta in permanenta un om experimentat in orice profesie. deseori un om experimentat este robotizat, fara a fi de loc un element rafinat conform modernitatilor. sursa de pregatire a noilor generatii este Scoala cu cartile de referinta in care sunt adaugate intotdeauna noile ingrediente profesionale. daca pentru aplicarea lor este nevoie de consilierea unui academician este perfect posibila implicarea in contractul de lucru, respectat conform legilor in munca.
am si eu o virsta considerabila si trebuie sa recunosc faptul ca in ultimii zece ani mai ales nevoita sa aplic functii cu tehnicile informaticii am intimpinat mari probleme. totul trebuia introdus in computere, totul trebuia aplicat raportat la functii matematice, in sistem exccel, access racordat la reteaua Oracle nationala si partial internationala. de pilda daca importam din Germania si Grecia produse pentru companie, toate trei tarile aveau ferestre de lucru in oracle si toate puteau accesa arhivele contractului.

norocul meu a fost abilitatea de adaptare rapida plus tenacitatea de invatare, insa trebuie spus ca invatam si acasa pentru ca adoua zi sa nu imi mai spuna colegul amabil de altfel, doamna Petrov dar si ieri si alaltaieri v-am spus acelasi lucru, azi diferit de ieri contabilizati alte produse, extrageti consumul, redati suma, raportati la deficit ori beneficii fata de semestrul trecut apelati la acelasi procedeu..... amabilitatea la un coleg tinar si foarte inteligent nu trebuie inteleasa cu fortarea lui de a fi pe post de instructor de profesor, de academician in alte cazuri. nu este platit si pentru acest lucru dimpotriva timpul care il pierde poate fi sanctionat de conducere intirziind redarea lucrului personal.
oamenii virstnici nu mai pot fi rapizi in gindire si deseori sunt lipsiti de luciditate. nimeni nu vrea sa fie acuzat de limitare, nici de incapatinare nici de alte noncalitati, insa sunt foarte putini cei care fac reale onorabile introspectii in minte/memorie in constiinta in hiperconstiinta.

- am vizionat ieri o emisiune televizata in care fata in fata tineri si virstnici au fost intervievati cu privire la situatia actuala inacceptabil de umilitoare a ambelor clase sociale. si cei tineri si cei virstnici s-au exprimat umilinta, suferinta la care au fost supusi trebuind totusi sa subziste, sa nu se lamenteze decit la o masa intre prieteni. cei virstnici cu experienta fiind retribuiti cu 500 de euro in posturi de virf, iar cei tineri sub 200 de euro in diferite roluri. cei virstnici avind si peste 80 de ani , in facultati conservatoare experimentind acelasi lucru. in timp ce cei tineri pentru a rotunji bugetul practicau si alte functii conform inzestrarile intelectuale rafinate. tinerii nu au avut curajul sa spuna bine domnule dar conform legilor muncii dumneavoastra de mult trebuia sa renuntati la functia de director. i-au spus prin invaluire ca sa inteleaga; avem zeci de colegi care se imprumuta seara de seara de la noi cu bai de piine, de la vecini cu un kg de cartofi ori de orez ori de o punga de macaroane. ONOAREA IN SUFERINTA secondata de DEMNITATEA de a tine privirea la pamint este dusa pina la extreme de sistemele romanesti.
sa fie oare de vina dogmele religioase???????????????????????? cine poate fi invinuit pentru aceasta drama cumplita prin care trece aproape fiecare roman. sistemele toate se raporteaza la o scoala suprema absolut scientista mereu innoitoare.....daca este rigidizata, dogmatizata maxim ca o retea de fier intilnit in constructii, in canalizare si care se fisureaza ruginind ineluctabil sub influentele corozive ale climatului, fortata strangulata de depunerile de impuritati sa explodeze periclitind imprejurul. insa in tara se poate vorbi de o uriasa explozie intre toate sistemele implicind toate segmentele nationale. si sistemele dar si scoala suprema la care se raporteaza natiunea sunt pardonabile insa nu este o solutie pentru viitor. toate trebuiesc restaurate, reformate restructurate conform modernitatii in care am intrat si in care trebuie sa jungem in centrul de convertibilitate. ingredientele dintro reteta de bucatarie chiar daca par sa fie placide daca nu sunt gustate in prealabil nu pot fi introduse, astfel toate elementele in convertire sa satisfaca gustatorii. retetele ideologice rusesti nu se mai potrivesc cu retetele de azi americane, elvetiene, sau ale comunitatii europene in proces de convertibilitate de peste 100 de ani la care ne-am orientat. ideologiile s-au rafinat abia dupa ce au fost eliminate din retete ingredientele antagonice, respectiv razboaiele dintre elemente. pentru rezultatele ideologice sistematice de azi oamenii au trecut prin razboaie, prin revolte, prin anarchii ..... a fost nevoie de timp pentru intelegerea fenomenelor pentru ca nu existau scoli, pentru ca biserica nu instituia o scoala de formare reala ci una de manevrat viziuni si dogme atit cit sa tina societatea sub control. biserica nu si-a dorit niciodata o societate multiculturalizata, ea si aroga rolul de invatator suprem. biserica va trebui sa raspunda pentru trecut dar si pentru prezent si viitor, sa explice de ce este nevoie de un razboi ideologic intre toate sistemele pentru a obtine un succes intrun singur sistem sociocultural? marile revolutii s-au facut visavis de religie, regretabil ca beneficiile ulterioare au rezultat din pierderi colosale de eminente cenusii. dupa ce au murit intelectuali de renume oprimati de biserica s-au trezit masele , s-au razboit revendicindu-si rolurile calauzitoare. scientismul mondial a obtinut spatiu pentru progres abia dupa ce America a fost descoperita. acolo biserica dogmatica nu a mai putut interveni asupra sistemelor. invatind si din greseli America se instituie azi dupa citeva sute de ani de confruntari democratice intro tara absolut fascinanta evolutionista pe criteriile stiintifice a libertatilor de exprimare. evaluarea unui om se face in prima etapa la zece ani, apoi inainte de bacalauriat, apoi dupa bacalauriat pentru orientarea finala in profesionalitate. in acest mod calitatile fundamentale ale unui om nu pot fi pierdute ci dimpotriva convertite si rafinate optim. daca s-ar face teste ale coeficientului de inteligenta in sistemele din Romania conform standardelor actuale ati ramine uimiti sa aflati citi idioti se afla mecanisme centrale in aparatele de conducere. insa ei sunt mentinuti acolo tocmai pentru ca un sistem sa poata fi tinut sub control de unii avizi de putere. multe segmente scirtiie huruie abia se mai mentin in activitate dar nu renunta nimeni la post, nimeni nu vrea elementele noi, pentru ca de sus marii conducatori nu vor modificarile. cum sa si exercite altfel dependenta de putere?

oamenii inca din tinerete isi fac o evaluare a calitatilor socioprofesionale, din constatari rezulta ca unii sunt foarte tehnici apti sa presteze o munca in productie, altii sunt inovatori programati astral pentru sferele de cercetare altii sunt efectiv de structura umanista si se pot incadra in sistemele eductionale medicale, in organizatii exclusiv pacifist umaniste., unii sunt pur si simplu inzestrati cu calitati de interpretare actoriceasca ori culturala a fenomenelor societatii. pentru a pune in aplicare noile standarde trebuiesc inlaturati din posturile cheie toti cei ce au substituit vocatii. ROMANIA detine un potential fenomenal intelectual care din pacete este blocat de facaturile bolsevice, de brutele care prin violenta vizibila ori mascata au obtinut puterea.
Romanii merita o viata linistita intr-un confort decent conform muncii depuse mii si mii de ani pentru instaurarea progresului in lume pe criterii umanist renascentiste. Toate inteligentele superioare ale Romaniei au emigrat, intrucit nu au putut fi strangulate aici, insa pe rind se vor intoarce cu fata la Origini la radacini. DUMNEZEUL romanilor ZAMOLXIS nu doarme iar daca doarme eu nu il las sa doarma iar daca biserica l-a inmormintat eu il voi reinvia in constiintele tuturor civilizatiilor actuale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu