luni, 6 iulie 2009

DACA RECHINII AR AVEA CONSTIINTA...

METAFORA, POARTA DE ACCES LA INTELEGERE SI FERICIRE ?

Daca elefantul ar sti ca la un singur pas , gonit de foamea cea necontrolata, striveste sute de furnici si alte gize inocente, cred sigur s-ar cutremura dorind sa fie porumbel sau ciocirlie.
Dar elefantul e nevinovat si pe deasupra nobil ca lumina ochilor, prietenoasa si obedienta,
sentimentele profund maternele/paternale le putem admira fara indoiala ca pasii grabiti spre inalta demnitate nu vor strivi niciodata vre-o alta fiinta.
Daca rechinul ar avea constiinta ca la o singura deschidere de gura milioane de pestisori genereaza abia festinul unui mic dejun, cred ca ar incepe sa se roage la creatorul universului sa schimbe legile fundamentale radical.Nu de alta , insa conform biologilor rechinii detin asemeni omului, doua creere( mare si mic). In memoria rechinului Divinitatea conserva tiparul facerii lumii- in memoria omului conserva evolutia prin suferinte.
Daca omul ajuns la putere ar avea constiinta superioara deschisa si activa permanent ar realiza o data si o data ca puterea vine de la Dumnezeu , sa implineasca menirea de a face legi sa favorizeze clasele neajutorate. Din pacate legile sunt facute astfel ca Stapinii si legiuitorii sa nu poata raspunde niciodata ( cel putin pe pamint) pentru atrocitatile generate in toate sistemele sociale. Genocidul lent subtil ( mor oamenii pe capete atinsi psihotropic de barbarii invizibili) nu poate fi dovedit nici de cei mai justitiari paminteni.
In ultimele luni am tot umblat prin policlinici si spitale, observind cu totala tristete si dezamagire gradul de umilinta la care sunt supusi, prunci, tineri,virstnici, pensionari,cu o diversitate de boli care bucura in special pe medici prin complexitatea solicitarilor de specialisti. Iertati-ma, nuanta de dramatism evidenta in text, este totusi minimala fata de nuanta de ferocitate ape care o adresez astfel, ca o acuza celor ce si-au dat aportul distrugator unui neam de la revolutie pina in prezent. Mare parte din contributiile salariale distribuita spitalelor si clinicilor de stat ( 7% din salariu procent suficient de mare ecvlusiv pentru sanatate )dispar in policlinici particulare conduse de o speta de "specialisti" fara pic de compasiune pentru semeni. Daca trebuie sa platim absolut toate serviciile medicale, de ce mai suntem contribuabili??? Doar nu scrie pe fruntea noastra fazani de tepuit? Batrinetea cu diversele-i probleme de sanatate nu a ocolit/ nu a scutit pe nimeni. Daca nu se vor lua masuri , foarte curind ne vom jeli cu mic cu mare in plina strada. Deturnarea de fonduri din ministere pentru a mentine la putere diverse partide draculiene a creat un fel hazliu si penibil de gilceava intre analisti politici-economici si ziaristii care inca se mai lupta cu spiritul sa-i puna adevarului cite o palarie de gentilom pina cind minciunile nu-l vor despuia de esenta de tot. Intr-un alt tablou plastic/mistic , de multa vreme Adevarul face striptease sa-i flateze pe mincinosii notorii aflati la guvernare, spre amuzamentul unei majoritati cu intelegere de nivel mediu.

CIND INGERII SE VOR INTOARCE PRUNCI.

Toti sunt frumosi, surizatori si eleganti,
Toti sunt cuceritorii inimilor noastre ,
De i-am ales legati la ochi, neinspirati
Zadarnic le vom cere miracole din astre.

Vom invata sa ridicam intelepciuni alese
Mai sus de timple, de spinarea aplecata
Abia atunci cind pruncii ne vor tese
Din razele luminii lor credinta fermecata.

Cind ingerii se vor intoarce prunci triumfatori
Cu noua simturi treze si ampla vigilenta,
Vor sta in scorburi zeii vechi a toate rozatori,
Stiind ca numai lacomia i-a dus la decadenta.

Daca dragostea de viata si de lume e ca fumul
Doamne pe martirii lumii sa-i faci sfinta iarba,
Sa o pasca miei si ciute , dulce-i, blind tarimul,
Cind nu trec devastatorii cu credinta oarba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu