luni, 20 iulie 2009

DEZVOLTAREA IMAGINATIEI IN LUMINA ARTELOR

DEZVOLTAREA IMAGINATIEI IN LUMINA ARTELOR.
Imaginatia este un joc al mintii eliberate de dogma materialismului, cu preponderenta apanajul artistilor(, muzicieni, scriitori, pictori,actori, regizori etc) al inovatiilor in orice forma de cultura. Indiscutabil arta in toate formele ei ne captiveaza, artistii reusesc cu succes sa infrumuseteze constiinta- implicit viata de zi cu zi a omenirii. Cum stilizam constiinta pentru a se alinia termenilor artistici... ? pe acelasi principiu care modernizeaza intreg spatiul ACASA. Dimensiunea Acasa implica si patria si concetatenii, formeaza o confluenta cu sociologia cu sistemul etic cultural, superior cu filozofia de patrie, in armonie cu natura. Cred foarte mult in vocatia romaneasca de reformare in toate incaperile constiintei ; constiinta existentiala, constiinta sufleteasca, constiinta spirituala.
Dupa revolutie s-au deschis toate orizonturile spre lume. Mentionez ca nu am fi dobindit libertatea fara lupta continua a marilor artisti, proiecte si programe in culisele secrete ale spiritualitatii. De ce in culise, pentru ca sfera politica cenzura maxim posibil elementele artei care fortau ferestre spre valorile superioare a culturii occidentale.
Astazi toti creatorii sunt liberi sa-si manifeste imaginatia artistica, insa din nefericire bugetul pentru, inovatie stiintifica, pentru cultura si arta nu a fost alimentat suficient de nici o guvernare . S-au ajutat singuri, apelind la mecanisme de sponsorizare al sistemului de afaceri privat. Nu au iesit foarte mult in evidentele sistemului audiovizual si al masmediei sa se plinga sa se umileasca pentru sustinerea proiectelor de catre guvern.
O nebuloasa a perioadelor de afirmare a scos in evidenta un segment de impostori oportunisti, care isi aroga tot felul de calitati paranormale, se autonumesc parapsihologi, parapsihonutritionisti, parapsihoenergologi( atotvindecatori ai trupului si spiritului).
Am trimis mai multe mailuri unor televiziuni care pentru cistiguri prin sistem publicitar acepta programe in format conditionat pe fantastic alegoric cu mare priza la public.
Unul l-am intitulat TIMPENIA SE CATARA PE PODIUMURI.
Dupa o scurta perioada acea televiziune a scos din program emisia cu invitati impostori
in fenomenologia spiritualitatii iluministe. Nu pe alt considerent, decit acela ca nu mai suportam sa vad cum sunt inselati compatriotii de tot felul de pseudocunoscatori de agramati, de inconsecventi etici, de bijbiitori in propria fiinta, nici ca se punea problema sa poata fi formatori de opinie sanatoasa. In mail am amintit de inlocuirea acelei emisii cu una pe masura valorilor romanesti reale din sferele artelor si culturii.
. Cu aport minim de imaginatie Optimismul actual reflecta mozaicata noastra natiune care se dezvolta cu pasi mici dar siguri in comparatie cu alte natiuni care aproape ca nu mai exista desi au fost asimilate intr-un imperiu sau altul pe parcursul istoriei .
Cu aport maxim de Imaginatie Cred ca DUMNEZEU manifestat in cultura si artele romanesti va oferii in cadrul UNIUNII EUROPENE LOCUL DE CINSTE BINEMERITAT, cred cu fermitate ca pentru Guvernatorii Romaniei va ramine printre pioritati de rezolvare si Sistemul Artelor si Culturii.
Romania a fost primita in FRATIA EUROPEANA, cum imi place sa numesc Uniunea Comunitatilor Europene tocmai din recunoasterea VALORILOR STRAMOSESTI CARE AU STRABATUT LUMEA IN LUNG SI LAT PLANETAR.
Optimismul fiintei umane se oglindeste in modernitate/stilizare morala - nu are limite predefinite. Optimismul ca stare spirituala are radacini in CERTITUDINEA Primordiala a ARTISTULUI ABSOLUT demonstrata prin GENEZA . Trebuie doar sa credem cu toata fiinta in MAGICIANUL UNIVERSULUI, reformeaza perpetuu creatia suprema- OMUL , care altoieste cu precizie pomul salbatic cu noul hibrid al POMULUI CUNOASTERII.
Pentru nimic in lume nu as scrie , ori interveni cu elemente socioculturale sa schimb mentalitatea vreunui om daca nu as fi cu adevarat inspirata de DIVINITATE. Nu am scris si nu voi scrie pentru concursuri cu premii, pentru alte beneficii decit revelatia de a fi citusi de putin purtatorul/pastratorul de optimism care sa-l bucure pe DUMNEZEU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu